iPhone išgelbėjo žmogaus gyvybę

Tema: iPhone

Nors pastaruoju metu dažniau girdime apie „Apple Watch“ išgelbėtas žmonių gyvybes, „iPhone“ taip pat gali tai padaryti, tiesa gal kiek kitokiu būdu nei tai padaro išmanus „Apple“ laikrodis.

Ne tik „Apple Watch“ geba gelbėti žmonių gyvybes. „iPhone“ taip pat ne kartą yra išsaugojęs žmogaus gyvybę ir sveikatą. Tiesa, „iPhone“ gyvybių gelbėjimo būdas kiek kitoks nei išmanaus „Apple“ laikrodžio. Laikrodis įspėja apie nuo normos nukrypusį kokį nors žmogaus sveikatos būklės rodiklį, tuo tarpu „iPhone“, daugumoje atveju savo kūnu uždengia telefono savininką nuo galimos fizinės grėsmės. Taip nutiko ir šį kartą Australijoje.

Australija nuostabi šalis. Tačiau dar ir dabar ten galima sutikti lankais ginkluotų ir nedraugiškai nusiteikusių piliečių. Su vienu tokiu lanku ginkluotu piliečiu teko trečiadienį susidurti ir 43 metų vyrui. Anot News.com.au lanku ginkluotas užpuolikas laukė šio vyro atvykstant.

Kai 43 metų Nimbin (šiaurinė New South Wales) gyventojas išsitraukė savo „iPhone“, kad nufotografuoti agresorių — šis iššovė iš savo lanko. Laimei strėlė pataikė į telefoną ir „iPhone“ savininkas praktiškai išlipo sausas iš vandens. Jam nuo smūgio atšokęs telefonas tik šiek tiek sužalojo smakrą.

iPhone išgelbėjęs australo gyvybę su jame užstrigusia iš užpuoliko lanko paleista strėle.
iPhone išgelbėjęs australo gyvybę su jame užstrigusia iš užpuoliko lanko paleista strėle.
Iš nuotraukos sunkus pasakyti koks čia „iPhone“ modelis, tačiau tai, kad jis neturi „Home“ mygtuko leidžia manyti, kad čia kaip minimum „iPhone X“.

39-erių metų užpuolikas, kurį auka sakė pažinojusi buvo suimtas Australijos policininkų. Užpuoliko teismas numatytas balandžio 15 dieną.

Nors „Apple“ nereklamuoja savo įrenginių kaip fizinės apsaugos priemonių, tai ne pirmas kartas kai „Apple“ įrenginys išgelbėja žmogui gyvybę ar sveikatą. 2014 metais JAV kariuomenės seržantui Shaun Frank jo „iPhone“ išgelbėjo kaip minimum sveikatą kai netoliese susisprogdinusio savižudžio sprogmens skeveldra užstrigo seržanto „iPhone“. 2017 metais Floridos Fort Lauderdale oro uoste vykusio susišaudymo liudininkas teigė, kad jam gyvybę išgelbėjo jo kuprinėje gulėjęs „MacBook Pro“ kompiuteris, kuris sulaikė vieną pasiklydusių kulkų, kuri, jei ne kompiuteris, galėjo jį stipriai sužaloti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų