Apple patyliukais ištaisė Flexgate problemą 2018 metų MacBook Pro

Nors „Apple“ vis dar viešai nepripažįsta „Flexgate“ praminta MacBook Pro kompiuterių problemos, technologijų gigantė patyliukais šią problemą išsprendė 2018 metų „MacBook Pro“ kompiuterių modeliuose.

Sprendžiant iš internete sklindančių nusiskundimų, 2016–2018 metais išleistų „MacBook Pro“ kompiuterių technologinis sprendimas turi rimtą trūkumą — per trumpą šleifą jungiantį pagrindinę kompiuterio plokštę su ekranu. Atveriant nešiojamo kompiuterio ekraną daugiau nei 90˚, šleifas po truputį trinasi ir su laiku nutrūksta. Taip pat trapus ir plonas šleifas, dažniau varstant kompiuterio ekraną, apsitrina ir atsiranda taip vadinamos sceninio apšvietimo efektas. Serviso centrai jo pakeisti į naują negali nes šleifas prilituotas prie neišardomos matricos ir norint išspręsti problemą reikia keisti visą ekraną. Tai būtų pusė bėdos, tačiau už šį labai nepigų remontą tenka mokėti patiems kompiuterio naudotojams.

Problema atrodo štai taip:

Pirmieji pajutę šią problemą buvo 2016 metų „MacBook Pro“ kompiuterių modelių su „TouchBar“ naudotojai. „iFixit“ teigia, kad 2018 metų 13 ir 15 colių įstrižainę turinčiuose „MacBook Pro“ kompiuterių modeliuose „Apple“ patyliukais šleifą pailgino 2 milimetrais. Ilgesnis šleifas atveriant kompiuterio ekraną gražiau apjuosia plokštę ir prie jos nesiliečia, tad šie kompiuteriai turi daugiau šansų išvengti „Flexgate“ problemos padarinių. Kol kas nėra žinių ar kompanija taip pasielgė visuose 2018 metų „MacBook Pro“ modeliuose.

13 ir 15 colių ekraną turinčiuose 2018 metų MacBook Pro kompiuteriuose Apple pailgino ekrano šleifą

2016 ir 2018 metų MacBook Pro video šleifų palyginimas

Tai, kad kompanija sprendžia šią problemą — pagirtina, bet vis tiek skamba kiek neskaniai, nes tai rodo jog „Apple“ apie „Flexgate“ žino ir nesiima jokių veiksmų, kad viešai pripažinti šią problemą ir paskelbti programą leidžiančią su ja susidūrusiems „MacBook Pro“ naudotojams nemokamai šį, dėl kompiuterio dizaino trūkumo, atsiradusį gedimą.

„Apple“ ir anksčiau yra ne kartą atsisakiusi viešai pripažinti savo įrenginių dizaino trūkumus.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Pasinaudosiu proga paklausti apie kitą bug’ą :) Kaip jūs Iphone su Apple Music apps’u klausotės, kaip pavyzdys ilgų paskaitų dalimis? Paplėtosiu klausimą, aš susiduriu su tokia problema, kad važiuodamas į darbą tarkim praklausau 24 min. iš 2val. paskaitos, tada sustabdau ir kai grįždamas namo noriu ją klausytis toliau, man ją paleidžia iš naujo, tai yra neišsaugo sustabdymo momento. Atrodo mažas dalykas, bet labai erzina, nes kartais neužfiksuoji galvoje iki kurios minutės paklausei, tada reikia spėlioti, ieškoti iki kur paklausei :( Visai nesinori diegti trečių šalių apps’ų..

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų