Apple išleido naujus iPad Air ir iPad mini 5 planšetinius kompiuterius

Tema: iPad
2019 metų iPad Air ir iPad mini 5

Po kelias valandas trukusio internetinės „Apple“ parduotuvės uždarymo, jai vėl atvėrus virtualias duris, parduotuvės prekystaliuose puikavosi naujieji „iPad“.

Pirmadienį, kovo 18-ą dieną „Apple“ pristatė naujus planšetinius kompiuterius: 10,5 colio ekrano įstrižainę turintį „iPad Air“ ir 7,9 colio ekrano įstrižainę turinį penktos kartos „iPad mini“.

„iPad mini 5“ 7,9 colio ekrano įstrižainės ekranas yra 25 proc. šviesesnis.

Naujasis iPad mini palaiko Apple Pencil
Naujasis „iPad mini“ palaiko „Apple Pencil“.

Abu naujieji „iPad“ modeliai palaiko „Apple Pencil“, didžiausios talpos modeliuose telpa 256GB duomenų. Naujuose planšetiniuose kompiuteriuose „Apple“ nutarė nediegti „Face ID“ technologijos bei naujų ekrano valdymo metodų, o „Home“ mygtuke įdiegė „Touch ID“ jutiklius. Abu „iPad“ modeliai turi po 8MP galinę ir 7MP priekinę kamerą, o jų akumuliatorius vidutiniškai atlaiko 10 nepertraukiamo naudojimo valandų.

Abiejuose naujuose „iPad“ modeliuose įdiegti gerokai galingesni „A12 Bionic“ procesoriai, kuriuos „Apple“ pirmiausia įdiegė „iPhone XS“ ir „iPad Pro“ modeliuose. Naujasis „iPad Air“, lyginant su ankstesniu „iPad“ modeliu, veikia 70 proc. greičiau, o grafikos našumas jame du kartus didesnis. Mažasis „iPad mini 5“ už savo pirmtaką, kuriame įdiegtas 2014 metų procesorius, greitesnis 3, o vaizdo plokštė galingesnė 9 kartus.

Didesnis, 10,5 colių „iPad Air“ taip pat palaiko ir „Smart Keyboard“ klaviatūrą.

Prie naujųjų iPad Air galima pajungti ne tik Apple Pencil, bet ir Smart Keyboard klaviatūrą
Prie naujųjų „iPad Air“ galima pajungti ne tik „Apple Pencil“, bet ir „Smart Keyboard“ klaviatūrą.

Abiejuose naujuosiuose „iPad“ modeliuose palaikančiuose mobilų duomenų perdavimą LTE modulis palaiko gigabito duomenų perdavimo spartą. „Apple“ ir toliau naudoja ne USB-C, o „Lightning“ tipo jungtis. Kadangi „Apple“ naujuose „iPad“ modeliuose įdiegė viengubas kameras, šių modelių naudotojai negalės naudoti „Animoji“ ar „Memoji“ funkcijų, tačiau su šiais planšetiniais kompiuteriais yra suderinami „Lightning“ jungtis turintys pirmieji „Apple Pencil“ rašikliai. Abiejuose naujuosiuose „iPad“ modeliuose „Apple“ paliko storas kraštines įrenginio viršuje ir apačioje.

Pigiausio, 64GB talpos Wi-Fi „iPad Air“ modelio kaina 579€, o brangiausias 256GB talpos modelis su Wi-Fi ir LTE kainuoja 889€. Naujasis, didesnę 10,5 colio ekrano įstrižainę turintis „iPad Air“ išsaugojo ploną dizainą, o jo ekranas yra 20-čia proc. didesnis nei ankstesnių „iPad Air“ modelių (ankstesnio „iPad Air“ ekranas buvo 9,7 colio). Taip pat geresnė ir šio „iPad Air“ ekrano skiriamoji geba. „iPad mini 5“ kaina prasideda nuo 469€ už 64GB Wi-Fi modelį ir gali siekti 779€ už 256GB modelį su Wi-Fi ir mobiliuoju duomenų ryšiu.

Išleidusi naujus „iPad“ modelius kompanija išleido ir jiems skirtus išmanius dėklus. 10,5 colio „iPad Air“ modeliams skirto odinio dėklo kaina 79€, o poliuretaninio — 55€. „iPad mini“ planšetiniams kompiuteriui „Apple“ išleido tik poliuretaninį dėklą ir jo kaina — 45€.

Kartu su šių naujųjų „iPad“ pasirodymu, „Apple“ nutraukė prekybą senesniu, 10,5 colio ekrano įstrižainę turinčiu „iPad Pro“. Šis „iPad Pro“ buvo paskutinis profesionalams skirtas „Apple“ planšetinis kompiuteris turintis „Home“ mygtuką.

Jei nematote visos lentelės — paverskite įrenginį šonu.
iPad palyginimas

Šių „iPad“ pasirodymas prieš kovo 25 dieną vyksiantį „Apple“ renginį pavadintą „It’s Show Time“ gali reikšti jog renginio metu naujų įrenginių neišvysime ir kompanija nori renginį dedikuoti tik naujoms naujienų ir video paslaugoms. Tačiau dar yra vilties renginio metu išgirsti ir apie naujus „iMac“ kompiuterius, nes gandų nešiotojai teigia, kad šie kompiuteriai bus pristatyti renginio metu. Kaip bus iš tikro pamatysim po savaitės.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Dalius Simanavicius

    Graudu matyti kaip paminami ir užmirštami pagrindiniai Jobso principai kurie jam 1999 gryžys prie Apple vairo buvo idiegti nedelsiant... butent aiškus produktų pozicionavimas, kainodara ir paprastumas renkantis pagal principą kiekvienoje kategorijoje po vieną produktą. Desktopas ar laptopas? Consumer ar Pro? Viskas, easy, žinau kas esu, žinau ko man reikia. Pažiūrim dabar i iPad lentyną... Pro, Air, Mini, tiesiog iPad... Dydžių suderinamumo su visokiais periferiniais irenginiais pasirinkimo jovalas. Košmaras. Kokie apgailėtini konvulsyvūs veiksmai ir desperacija siekiant truks plyš išlaikyti pardavimų lygį. Gal geriau pasiūlytų ka nors idomesnio ir naujesnio, tikrai reikalingo užuot kepę iš atsibodusio šlamšto "naujus" produktus, padidindami kiek screena ir kitaip pavadindami, wtf happens with you apple?

  2. O va čia visiškai palaikau Daliaus nuomonę. Nebėra to aiškumo.

  3. Aš po kelių dienų naudojimosi Ipad Pro 11” negaliu nei vienu žodžiu kritikuoti Apple. Jei tik leidžia piniginė, tai naujoji Pro linija yra velniškai gera. Suprantu, ta maišalynė tarp Pro, Air ir paprasto Ipad neatrodo solidžiai, bet geriau išleisti šiek tiek daugiau ir džiaugtis nuostabiu įrenginiu.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų