9-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

9-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „iOS 12“ įsisavinimas pasiekė 80 proc. ribą skaičiuojat visus „iOS“ įrenginius. Jei skaičiuoti tik per pastaruosius 4 metus išleistus „iOS“ įrenginius, tai „iOS 12“ įsisavinimas 2019 metų vasario 24 dieną buvo 83 proc.
  • Kalbama, kad iki sekančių metų pabaigos „Apple Watch“ atsiras sistemoje įdiegta miego sekimo funkcija. Dabar miego ciklą ir kokybę galima sekti trečių šalių sukurtų aplikacijų, tokių kaip „AutoSleep“ pagalba.
  • „Apple“ siekia paraginti „Apple Watch“ naudotojus paminėti tarptautinę Moters dieną (kovo 8) nueinant, nubėgant ar nuriedant neįgaliojo vežimėliu 1 mylią (1,6 km) ir atlikusius šią užduotį apdovanos specialiu, virtualiu „limited edition“ ženkleliu. Norintys sudalyvauti šioje „Apple“ iniciatyvoje turėtų įsitikinti, kad jų išmaniuose „Apple“ laikrodžiuose įdiegta „watchOS 5.1.3“, o „iPhone“ — „iOS 12.1.3“ ar naujesnės operacinių sistemų versijos. Apple Watch kovo 8 dienos aktyvumo specialus ženklelis
  • Kai kurie interneto šaltiniai šią savaitę pradėjo krykštauti, kad „Apple Music“ atsiras ir „Google Home“ aplikacijoje. Tačiau, pasirodo tie kas šioje „Google“ aplikacijoje išvydo „Apple Music“ tapo klaidos programinėje įrangoje aukomis, bent jau taip tvirtina paieškos gigantė „Bloomberg“ naujienų agentūrai.
  • „Forbes“ žurnalistai aptiko neįprastas prekes internetinėje aukcionų svetainėje „eBay“. Čia bet kas gali įsigyti profesionalius įsilaužimo į apsaugotus „iPhone“ įrankius. Svetainėje Izraelio kompanijos „Cellebrite“ gamybos programišių įrangos kaina prasideda nuo 100 JAV dol. Čia galima įsigyti kiek senesnius įrangos modelius, tiek ir visiškai naujus, tinkančius naujiems „iPhone“ modeliams, jų kaina siekia 6000 JAV dol.
  • „Strategy Analytics“ savo ataskaitoje paskelbė, kad 2018 metais pusė pasaulyje parduotų išmanių laikrodžių buvo „Apple Watch“. Analitikų duomenimis 2018 metais „Apple“ pardavė 45 mln. išmaniųjų laikrodžių. Antroje vietoje „Fitbit“ su 5,5 milijonais, o trečioje „Samsung“ — 5,3 mln. vnt., po Pietų Korėjos kompanijos su 3.2 mln. vienetų lentelėje ketvirtoje pozicijoje įrašytas „Garmin“ vardas.
    Išmanių laikrodžių pardavimai 2018 metais. Šaltinis: Strategy Analytics
    Šaltinis: „Strategy Analytics“.
  • Pasirodė gandų, kad „AirPods 2“ ausinėmis pradėti prekiauti „Apple“ gali jau kovo 29 dieną.
  • „Samsung Electronics Co.“ ir „Huawei Technologies Co.“ nusižiūrėjusios nuo „Apple“ nutarė kilstelėti savo naujų flagmanų kainas ir peršokti 1000 JAV dol. ribą. Jei 2017 metais „Apple“ išleisdama „iPhone X“ tik šiek tiek ją perlipo, o šių metų „iPhone XS“ ir „XS Max“ kainos su vidutine 256GB talpa yra 1149–1249 JAV dol., tai „Samsung“ nutarė savo flagmaną įkainoti 1980 JAV dol., o „Huawei“ — 2600 JAV dol. Įdomu, ką dabar papasakos „Android“ fanai, kurie sakė jog „Apple“ ieško durnelių su tokiomis telefonų kainomis.
    Apple, Samsung, Googe ir Huawei išmanių telefonų kainos 2017-2019. Šaltinis: Bloomberg.
  • Prancūzijai ir JK skirtuose „YouTube“ svetainėse, „Apple“ paviešino kelis naujus „There's More to iPhone“ reklaminės kampanijos video.
  • „South China Morning Post“ rašo, kad prasti „iPhone“ pardavimų rezultatai tiesiogiai paveikė jų atlyginimus. „iPhone“ surenkantiems darbuotojams „Foxconn“ atlyginimus sumažino iki 25 proc. ir dabar gamyklos darbuotojai jau stovi eilėse, kad užbaigtų pasiliuosavimo iš darbo popierių tvarkymą. Bazinis „Foxconn“ darbuotojų atlyginimas yra 2100 juaniai (apie 275 €).
    Foxconn gamyklos įsikūrusios Zhengzhou darbininkai laukia eilėje, kad galėtų užpildyti popierius reikalingus pasiliuosavimui iš darbo. Nuotrauka: Cissy Zhou
    Foxconn gamyklos įsikūrusios Zhengzhou darbininkai laukia eilėje, kad galėtų užpildyti popierius reikalingus pasiliuosavimui iš darbo. Nuotrauka: Cissy Zhou
  • Praėjo jau keli metai nuo „Celebgate“ skandalo, kai buvo įsilaužta į 200 „Yahoo!“, „Facebook“, „iCloud“ ir kitų tiekėjų serveriuose esančių garsenybių ir paprastų žmonių paskyrų. Įsilaužimo principas buvo nesudėtingas — fišingo atakos siuntinėjant į legalius kompanijų laiškus panašias žinutes. Dabar teismo procesas baigtas ir buvęs aukštosios mokyklos dėstytojas Christopher Brannan nuteistas 34-iems mėnesiams kalėjimo.
  • „Apple“ CEO Tim Cook jau ne kartą yra griežtai pasisakęs prieš kai kurių kompanijų renkamus jų paslaugų naudotojų duomenis. Penktadienį Tim kalbėdamas apie „Facebook“ privatumo politiką sakė, kad „kompanijos renkančios naudotojų duomenis ir juos naudojančius prieš juos pačius neturėtų egzistuoti“. Praėjusį mėnesį „Apple“ išjungė vidines „Facebook“ aplikacijas po to kai buvo paskelbta informacija, kad „Facebook“ apeidama „Apple“ privatumo politikos nuostatas seka naudotojų veiksmus telefonuose.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Kalbant apie paskutine pastraipa tai facebookas labai rimtai sekas visa eiga, pries menesi laiko kalbejau su mama vaizdo pokalbiu, ji buvo Egipte, as Berlyne ir prie jos kavinej sedejo Vokietis is kito Vokietijos galo, tiesiog pora zodziu persimetem, net vardo savo nepasake, po to pokalbio facebookas man kazkodel pradejo siulyt butent ta zmogu i draugus... :D ir jau visa menesi bando isiulyt man ji pakviest i draugus.. Ir ka jus i tai? :D idomiausia, kad su juo neturiu nei vieno bendro draugo ir nebuvo gyvenimai susikirte, tik vaizdo pokalbyje ~20sec buvo vaizde ir pora zodziu pasake, tai vat..

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų