11-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

11-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ išleido programuotojams skirtas: „iOS 12.2“, „watchOS 5.2“, „tvOS 12.2“ ir „macOS 10.14.4“ beta 5 versijas.
  • „Apple“ paskelbė keturis naujus „That’s iPhone“ reklaminius video.
  • „Apple“ įsigijo jauną startuolį „Laserlike“, kurį įkūrė trys buvę „Google“ inžinieriai. „Laserlike“ specializuojasi kompiuterių mokymosi algoritmų srityje ir jos patirtis gali padėti „Apple“ patobulinti rekomendacijų algoritmus „News“, televizijos, „Apple Music“ ir kitose srityse.
  • Trečiadienį startavo „Apple Music“ paslauga „Amazon Fire TV“. Ši paslauga kol kas prieinama tik JAV naudotojams.
  • CoinX skelbia, kad šiais metais „Apple“ planuoja išleisti du naujus „iPad“: vieną turintį 10,2, o kitą 10,5 colio ekrano įstrižaines.
  • „iOS 12.2“ beta versijoje „Apple“ stipriai pagerino „Messages“ balso žinučių kokybę. Anksčiau balso žinutės „Messages“ aplikacijoje balso žinutės buvo įrašomos naudojant AMR kodeką palaikantis 8000Hz, o naujoje versijoje naudojamas „Opus“ kodekas palaikantis 24000Hz diskretizavimo spartą. „Opus“ kodekas balso žinutėms jau naudojamas „WhatsApp“, „Telegram“ ir „WebRTC“.
  • Švedijos muzikos transliavimo internetu milžinė „Spotify“ Europos Komisijai pateikė skundą dėl savo JAV varžovės „Apple“, kurią kaltina konkurencijos internetinėje muzikos rinkoje varžymu. „Pastaraisiais metais „Apple“ nustatė „App Store“ taisyklių, kuriomis sąmoningai ribojamas pasirinkimas ir slopinamas inovacijų diegimas. Dėl to nukenčia vartotojai, nes „Apple“ iš esmės veikia ir kaip žaidėjas, ir kaip teisėjas ir sąmoningai kiša koją kitiems programėlių kūrėjams“, – pažymima „Spotify“ įkūrėjo ir vadovo Danielio Eko pareiškime.
    Savo svetainėje „Apple“ paskelbė atvirą laišką, kuriame išdėsto savo poziciją dėl jai mestų „Spotify“ kaltinimų.
  • Kalbama, kad „AirPods“ ausines gaminančiose gamyklose pradėtos gaminti antros kartos „AirPods“ ausinės.
  • Artėjant kovo 25 dienos renginiui „Apple“ tęsia savo originalaus video turinio kūrimo procesą. Anot „The Hollywood Reporter“ „Apple“ užsakė aštuonis epizodus filmo sukurto populiarios Min Jin Lee novelės „Pachinko“ motyvais.
  • Kovo mėnesį „Dropbox“ patyliukais atnaujino savo sąlygas ir nemokamai paslauga naudojantiems klientams leidžia susieti savo „Dropbox“ paskyrą tik su trimis įrenginiais. Jei esate pratę „Dropbox“ paslauga naudotis visuose savo įrenginiuose — teks susirasti kreditinę kortelę ir ją patuštinti įsigyjant „Plus“ ar „Professional“ paslaugos prenumeratą.
  • „Apple“ oficialiai paskelbė 2019 metų WWDC konferencijos datas. Konferencija prasidės ir daugelio laukiama prezentacija įvyks birželio 3 dieną. Šios prezentacijos metu greičiausiai išgirsime naujienas apie „iOS 13“, „macOS 10.15“, „tvOS 13“ ir „watchOS 6“. Ar bus kokių „geležinių“ naujienų kol kas žinių nėra. Norintys dalyvauti birželio 3–7 dienomis San Jose vyksiančioje konferencijoje kovo 21 dieną nuo 2-os valandos nakties Lietuvos laiku gali pateikti savo paraiškas WWDC svetainėje. Pateikę paraiškas laimingieji bus atrenkami atsitiktinės atrankos būdu, bilieto į konferenciją kaina 1599 JAV doleriai.
  • „Apple“ užregistravo naują patentą. Jame aprašoma technologija leis „Face ID“ atskirti identiškus dvynius. Kompanijos patente „Venų palyginimas sudėtingos biometrinės autentikacijos atvejais“ aprašomas būdas leidžiantis identifikuojant venų žemėlapį žmogaus veide ir padėti „Face ID“ atskiriant du labai panašius žmones.
  • Legendinės knygos „Jony Ive: The Genius Behind Apple’s Greatest Products“ autorius Leander Kahney išleidžia naują knygą — „Tim Cook: The Genius Who Took Apple to the Next Level“. Ši knyga „Apple“ knygų parduotuvėje turi pasirodyti jau šiandien, kovo 16 dieną. Tiesa, Lietuvos naudotojams skirtoje parduotuvėje jos nėra, tad neturintiems JAV skirto „Apple ID“ su susieta kredito kortele, bet norintiems įsigyti šią knygą, ko gero teks ją užsisakyti „Amazon“. Spausdinto knygos varianto kietu viršeliu kaina 22,99€, minkštu viršelio 13,99€.
    Leander Kahney knygos Tim Cook: The Genius Who Took Apple to the Next Level viršelis
  • „Apple“ išleido smagų reklaminį filmuką apie „iPhone“ ir privatumą.
Jei įsigyjate prekę „Mac Arena“ svetainėje paspaudę ant nuorodos į „Amazon“ svetainę — „MacArena“ gauna nedidelį mokestį.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų