Gandai: kokius naujus Apple produktus galėsime išvysti šiais metais

Patikimas gandų šaltinis, analitikas Ming-Chi Kuo paskelbė naujus gandus susijusius su dar tik 2019 metais pasirodysiančiais „Apple“ įrenginiais. Kai kurie analitiko teiginiai gana drąsūs.

Pirmadienį analitikas Ming-Chi Kuo paskelbė savo tyrimų rezultatus, kuriuose skelbia jo manymu 2019 metais pasirodysiančius naujus „Apple“ įrenginius. Reikia pastebėti, kad gerą vardą Kuo pelnė gana tiksliai nuspėdamas kokius įrenginius „Apple“ išleis ateityje.

Ming-Chi Kuo ataskaitoje rašoma, kad 2019 metais „Apple“ išleis 16–16,5 colių ekrano įstrižainę turinčius „MacBook Pro“ kompiuterius. Tiesa, ataskaitoje neminima daug techninių šio naujo kompiuterio modelio detalių. Viskas ką be ekrano įstrižainės apie šį „MacBook Pro“ modelį mini analitikas yra tai jog „Apple“ gali šiuose kompiuterių modeliuose diegti 32GB RAM.

Didesnį ekraną turintys „MacBook Pro“ kompiuteriai turėtų nudžiuginti dirbančius su grafika, nuotraukomis ir video. Daugelis su šia media dirbančių anksčiau naudojo 17 colių ekrano įstrižainę turinčiais „MacBook Pro“ kompiuteriais, tačiau šių modelių gamybą „Apple“ nutraukė 2012 metais. 17 colių įstrižainę ir specialiu užsakymu darytą matinį ekraną turintis „MacBook Pro“ kompiuteris dar guli ir pas mane ant stalo. Nežiūrint to, kad jam jau beveik 10 metų — jis puikiausiai veikia ir net akumuliatorius sugeba atlaikyti apie 4 valandas darbo.

Be 16–16,5 colio ekrano įstrižainę turinčių „MacBook Pro“ kompiuterių, analitiko manymu, „Apple“ išleis ir 31,6 colio ekrano įstrižainę turinčius 6K monitorius. Juose bus diegiamas į mini LED panašus pašvietimas. Savo Thunderbolt monitorių pardavimą „Apple“ nutraukė 2016 metais ir vietoje jų pradėjo naudotojams siūlyti LG gamybos 5K ekranus. Daug informacijos apie šiuos monitorius Kuo taip pat nepateikia, analitikas mini juos kaip „6k3k“ monitorius, kas leidžia manyti, kad tai bus 6K skiriamąją gebą turintys ekranai.

Analitikas mano, kad profesionalūs naudotojai šiais metais sulauks ir naujo „Mac Pro“ kompiuterio turinčio modulinę konstrukciją. Gandai, kad „Apple“ vėl kuria modulinės konstrukcijos, leisiančios savom jėgom pakeisti kai kuriuos kompiuterio modulius, „Mac Pro“ kompiuterį sklando jau seniai ir Kuo manymu būtent 2019 taps šių gandų išsipildymo metais.

Jei „Apple“ iš tiesų išleis modulinį „Mac Pro“ kompiuterį — jis turėtų sulaukti nemažo pasisekimo profesionalų tarpe, o kartu su prie jo pajungtais keliais 31,6 colio ekrano įstrižainę turinčiais 6K monitoriais jis taps puikiu darbo įrankiu redaguojant nuotraukas, montuojant video ar dirbant kitus grafikos darbus.

Kalbant apie „iPhone“, Kupo manymu „Apple“ 2019 metais išleis tris: 6,5 colio, 6,1 colio ir 5,8 colio ekrano įstrižainę turinčius telefonų modelius, kurie savo išore bus labai panašūs į 2018 metais išleistus „iPhone“. Nežiūrint anksčiau pasirodžiusių gandų apie tai, kad naujuose „iPhone“ kompanija gali pradėti diegti USB-C tipo jungtis, analitiko manymu 2019 metų „iPhone“ ir toliau bus diegiamos Lightning tipo jungtys.

Dar tik šiais metais pasirodysiančiuose „iPhone“ modeliuose bus diegiamas patobulintas mobilaus ryšio modulis leidžiantis tiksliau nustatyti įrenginio koordinates, taip pat ir esant patalpose. Telefonai turės tiksliau ir greičiau veikiantį „Face ID“, didesnės talpos akumuliatorių, jų korpusas bus pagamintas iš matinio stiklo, o „Mac“ modeliuose bus diegiama trigubos objektyvų sistemos foto-video kamera. Visa tai yra gana įprasti patobulinimai. Kas link didesnių naujovių — Kuo manymu nauji „iPhone“ galės įkrauti kitus įrenginius belaidžiu būdu, taip kai tai padaryti gali „Samsung Galaxy S10“.

Nors interneto platybėse sklandė informacija neva „Apple“ planuoja išleisti „iPhone SE2“ modelį, tačiau analitikas jo nemini.

Kalbėdamas apie planšetinius „Apple“ kompiuterius Ming-Chi Kuo teigia, kad šiais metais kompanija išleis du naujus „iPad Pro“ modelius, kuriuose bus diegiamas naujos kartos procesorius. Kuo manymu šiais metais dabar leidžiamą 9,7 colių ekrano įstrižainę turintį „iPad“ pakeis 10,2 colio ekrano įstrižainę turintis modelis, o „iPad mini“ didesnių atnaujinimų be jame diegiamo naujos kartos procesoriaus nesulauks.

Kalbėdamas apie išmaniuosius „Apple“ laikrodžius, savo ataskaitoje Kuo rašo, kad EKG funkcija 2019 metais taps prieinama ir kitų šalių naudotojams (šiuo metu ji yra prieinama tik JAV rinkai skirtuose „Apple Watch“). Laikrodžio dizainas bus nestipriai pakeistas, bet bus prekiaujama ir keramikos korpusą turinčiais „Apple Watch“ modeliais.

Analitiko nuomone 2019 metais pasirodysiančias „AirPods 2“ ausines bus galima įkrauti bevieliu būdu, o jose įdiegtas atnaujintas Bluetooth modulis pagerins garso kokybę.

Žinoma, Kuo ataskaitoje pora sakinių skirta ir jau mistiniu tapusiam „AirPower“ įkrovikliui, kurio matyt daugelis jau pavargo laukti ir vietoje jo įsigijo kitų kompanijų gaminius. Kuo manymu 2019 metų pirmoje pusėje „AirPower“ vis tik pasirodys prekyboje, kartu su naujos kartos „iPod touch“, kuriame bus įdiegtas naujas procesorius.

Naujienų apie „Apple TV“ nuo 4K versijos išleidimo, „iMac 4K“ ir „iMac 45K“ nesigirdi, tačiau tikėtina, kad ir šie įrenginiai bus atnaujinti. „Apple“ neseniai atnaujino „Mac mini“, tad atnaujinimų šioje produktų linijoje gali ir nebūti.

Visų šios informacijos nereikėtų priimti už „gryną pinigą“, net jei ji yra paskelbta ir puikią „Apple“ gandų skleidimo reputaciją turinčio analitiko. Ne visi Ming-Chi Kuo anksčiau skelbti gandai pasirodė esą teisingi. Tačiau, jei bent pusei šių gandų lemta išsipildyti, panašu, laukia įdomūs metai.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Ech... Galėtų išleisti iPhoine SE2. Mielai įsigyčiau. Man tai pats patogiausias telefonas.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų