8-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

8-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Po to kai „Grammy“ apdovanojimų metu „Apple“ buvusiems „Apple Music“ prenumeratorius viliojo sugrįžti dovanodama jiems tris mėnesius nemokamos prenumeratos, dabar „Apple“ pradėjo naują iniciatyvą ir leidžia esamiems „Apple Music“ prenumeratoriams dovanoti savo draugams ar šeimos nariams mėnesį nemokamos prenumeratos.
  • Vasario mėnesį New Jersey teismo rūmus pasiekė ieškinys, kuriame amerikietė Julia Ireland Meo kaltina „Apple“ dėl jos tėvo mirties. Tariamai Bradley Ireland mirties priežastimi tapo gaisras, kuris prasidėjo nuo sprogusio „iPad“.
  • „Apple“ įsigijo San Francisco balso aplikacijų kūrimo startuolį „PullString“. Šį startuolį 2011 metais įkūrė buvę „Pixar“ vadovai.
  • CNBC praneša, kad „Apple“ įdarbino vieną iš buvusių „Microsoft“ vadovų. Jis turės peržiūrėti „Apple“ išmanių namų sistemos iniciatyvas. Hiring Jadallah įdarbinimas rodo, kad „Apple“ rimtai žiūri į išmanių namų sistemas ir planuoja skirti joms nemažai dėmesio.
  • JAV Patentų ir prekės ženklų biuras patvirtino naują „Apple“ patentą pavadintą „Ekrano modulis ir sistemos aplikacijos“, kurį paskelbė Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacija. Šiame patente aprašoma technologija leidžianti įdiegti lankstų mikro LED ekraną naudoti beveik visos laikrodžio apyrankės plote.
    Susidomėjimas lanksčiais ekranais pastaruoju metu ypač išaugo, nes jie turi kelis svarbius pranašumus lyginant juos su dabartinių mobilių įrenginių ekranais: jie lengvesni, atsparesni dūžiams bei plonesni.
  • Niujorko profesorius sušildė „Apple“ entuziastų širdis savo „Twitter“ paskyroje paskelbdamas, kad užlipęs į palėpę aptiko 30 metų ten pragulėjusį „Apple IIe“ kompiuterį, kuris, beje, veikia kaip naujas. Savo „Twitter“ žinutėje profesorius pasidalino ir nuotraukomis su keliomis gerai žinomomis „Apple II“ aplikacijomis.
  • „Apple“ išplatino programuotojams skirtas „macOS Mojave 10.14.3“, „iOS 10.2“, „watchOS 5.2“ ir „tvOS 12.2“ beta 3 versijas. Kompanija taip pat išleido ir viešas „macOS Mojave 10.10.4“, „iOS 12.2“ ir „tvOS 12.2“ beta 3 versijas.
  • „watchOS 5.2“ dabar esančioje dar beta testavimo stadijoje yra keli nauji ciferblatai. Tiesa, jie skirti tik „Apple Watch Hermés“ modeliams.
  • Manoma, kad „Apple“ už video prenumeratą norės iš naudotojų gauti po 15 JAV dol. į mėnesį. 30 proc. tradiciškai pasiims kompanija, o likusi dalis atiteks video gamybos partneriams. Manoma, kad video prenumeratos paslauga startuos kovo mėnesį.
  • „The Information“ duomenimis, „Huawei“ Jungtinėse Valstijose užsiiminėjo pramoniniu špionažu. JAV teisingumo ministerijai išsiaiškino, kad „Huawei“ veikia darbuotojų skatinimo už šnipinėjimą programa. Atlygio dydis priklauso nuo gautos konkurentų informacijos vientisumo ir svarbumo. Nustatytas ne vienas „Huawei“ bandymas pašnipinėti ir „Apple“ užkulisiuose.
  • Antradienį, anksti ryte Čekijoje ir Saudo Arabijoje pradėjo veikti „Apple Pay“. Čekai soc. tinkluose pradėjo tuo džiūgauti nuo pat ankstyvo ryto, nors oficialus šios paslaugos startas dar nebuvo paskelbtas.
  • „Apple“ išleido keturis naujus, fotografuoti „iPhone“ mokančius video ir vieną primenantį apie fono „išplovimo“ reguliavimo galimybę naujuose „iPhone“ modeliuose.
  • Kalbama, kad „Apple“ planuoja per du metus „iOS“ aplikacijas padaryti suderinamas su „Mac“. „iPad“ aplikacijas šiais metais, o „iPhone“ aplikacijas sekančiais. Ši naujovė gali reikšti didesnius atnaujinimus ir „macOS“ sistemoje.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ naršyklės 76-ą versiją.
  • „Fast Company“ paskelbė inovatyviausių 2019 metų kompanijų 50-tuką. Šių metų lentelėje „Apple“ jau ne pirmoje vietoje ir net ne tarp pirmaujančių. „The World’s 50 Most Innovative Companies 2019“ sąraše „Apple“ nusmuko net į 17 vietą.
  • Kai kurie išmanius „Nike Adapt BB“ sportbačius įsigiję žmonės skundžiasi, kad susiejus juos su „Android“ sistema — sportbačiai sugenda ir negalima jų užvarstyti naudojantis aplikacija, o rankomis to padaryti taip pat nėra galimybės. Su „iPhone“ susieti sportbačiai veikia kuo puikiausiai. Aišku, problema greičiausiai ne pačioje „Android“, o sportbačių programinėje įrangoje, kurią matyt reikia atnaujinti. Kažkaip pagalvojau, kad artėja laikas kai atėjęs į batų parduotuvę klausi: „ar turite su „iPhone“ suderinamų 43 dydžio vyriškų batų?“
  • Pasirodė kalbų, kad šiais metais „Apple“ kooperuojasi su „Goldman Sachs“ ir planuoja išleisti kreditinę kortelę, kuri bus susieta su „iPhone“ ir padės naudotojams valdyti jų pinigus. Kalbama, kad kompanijos darbuotojai kortelės testavimą pradės jau po kelių savaičių.
  • Per 11 metų, nuo „App Store“ atidarymo kompanija aplikacijų kūrėjams išmokėjo daugiau nei 120 milijardų JAV dolerių. Europiečiams iš šio sumos teko tik 25 milijardai JAV dol.
  • Jau kuris laikas sklando gandai, kad „Apple“ kuria ARM procesorius ir juos pradės naudoti savo kompiuteriuose. Panašu, kad šia informacija patikėjo net ir „Intel“. „Axios“ rašo, kad „Intel“ atstovas teigia jog jau sekančiais metais „Apple“ nustos naudoti „Intel’io“ ir pradės naudoti savo — ARM (Advanced RISC Machines kur RISK - reduced instruction set computer) pagrindu sukurtus procesorius savo „Mac“ kompiuteriuose.
  • „Device Atlas“ paskelbė populiariausių „iPhone“ modelių lentelę. Tiesa, Baltijos šalys, kartu su kai kuriomis Afrikos valstybėmis yra baltos dėmės žemėlapyje, kurių duomenys nepateikiami.
  • Prieš savaitę pasirodžiusioje informacijoje buvo skelbiama, kad būsimuose „iPhone“ modeliuose „Apple“ naudos 7nm A13 procesorius. Penktadienį „Digitimes“ paskelbė, kad 2020 metais „Apple“ pradės savo telefonuose naudoti 5nm procesorius, kuriuos kompanijai gamins TSMC.
  • Kalbama, kad šiemet „iPhone“ su 5G laukti nereikėtų, nes „Intel“ šį standartą palaikančius modemus pagamins tik 2020 metais.
  • Penktadienį „Apple“ išleido fotografuoti ir kompozicijos pagrindų mokančių video serijos papildymą.
  • Nežinau kada tiksliai, bet „Apple“ padarė pakeitimus internetinėje „iCloud“ versijoje ir dabar nuspaudus Shift ⇧ klavišą galima pažymėti ir atsisiųsti grupę nuotraukų iš karto, o nesisiuntinėti po vieną.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų