Kaip prailginti autonominį MacBook su įdiegta macOS Mojave darbą

Po vieno iš „macOS Mojave“ atnaujinimų, kai kurie nešiojamų „Mac“ kompiuterių savininkai pradėjo skųstis nekorektišku miego režimo darbu kompiuteryje. Kaip spręsti šią problemą?

Uždarius nešiojamo kompiuterio dangtį „MacBook“ ekranas išsijungia ir sistema išjungia aušinimą leisdama naudotojui suprasti, kad kompiuteris persijungia į miego režimą. Tačiau po vieno iš „macOS Mojave“ atnaujinimo, nors aušintuvų skleidžiamas garsas ir nutyla, uždarius kompiuterio dangtį — kompiuteris neužmiega. Ryte pakėlus „MacBook“ ekraną naudotojas randa kokiais 30 proc. nusėdusį kompiuterio akumuliatorių.

Kaip spręsti šią problemą jei su ja susidūrėte?

Ką reikėtų padaryti pirmoje eilėje

Neretai kompiuterio akumuliatoriaus sėdimo, kai „Mac“ turėtų miegoti priežastimi yra neteisingi sistemos nustatymai ar programinė įranga neoptimizuota darbui su nauja operacinės sistemos versija. Yra kelios priemonės kovoje su insomnija, kurių reikėtų imtis pirmoje eilėje.

  1. Atjunkite visus prie kompiuterio pajungtus išorinius įrenginius: klaviatūrą, išorinius diskus, peles, planšetes (pvz. „Wacom“) ir bet kokius kitus įrenginius, kuriuos esate pajungę prie kompiuterio.

Jei atjungus išorinius įrenginius „Mac“ pradėjo miegoti — pajunkite juos po vieną, kiekvieną kartą patikrinkite jo gebėjimą persijungti į miego režimą iki išsiaiškinsite, kuris įrenginys yra „Mac“ nemigos sukėlėjas. Jei „Mac“ kompiuteris atlikus šiuos veiksmus vis tiek nemiega:

  1. Atsijunkite nuo savo paskyros kompiuteryje ir prisijungę su kita paskyra užverkite kompiuterio ekraną ir patikrinkite ar šis sugebėjo užmigti. Gali būti, kad problema slypi kokiose nors to naudotojo (ar naudojamų aplikacijų) nustatymuose.

  2. Jei nepadeda nei vienas iš aukščiau paminėtų būdų — įkraukite kompiuterį saugiame režime. Problema gali slypėti tarnybose, kurios aktyvuojamos įkraunant kompiuterį.

  3. Atstatykite SMC ir NVRAM. Kartais tai padeda išspręsti įvairias sistemos problemas.

Kaip teisingai nustatyti miego režimo parametrus

Jei aukščiau parašyti problemos sprendimo būdai nepadėjo — teks griebtis „Terminal“ aplikacijos pagalbos.

  1. Atidarykite Terminal aplikaciją (ją rasite /Applications/Utilities aplanke);
  2. Aplikacijos lange įveskite žemiau esančią komandą, ji parodys kompiuterio maitinimo nustatymus.
    pmset -g assertions
    Žemiau galite matyti ir daugiau eilučių, sprendžiant šią problemą labiausiai jus turėtų dominti Idle sleep preventers grafos eilutės. (Jei šalia Idle sleep preventers matote tik IODisplayWrangler — šį įrašą galite ignoruoti.
  3. Jei šalia PreventSystemSleep ar PreventUserIdleSystemSleep yra 1 - tai reiškia, kad tam tikri procesai neleidžia kompiuteriui pereiti į miego režimą.
  4. Terminalo lange įveskite šias eilutes — kiekvieną iš žemiau esančių komandų eilučių atskirai, po kiekvienos iš jų paspausdami Enter ↲
    sudo pmset -a hibernatemode 25 sudo pmset -a standby 1 sudo pmset -a standbydelaylow 60 sudo pmset -a standbydelayhigh 60

Šios komandos turėtų kompiuteriui leisti atjungti nereikalingus procesus ir suteikti galimybę korektiškai persijungti į miego režimą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Geriausias iš geriausių ir patikrintas receptas - instaliuoti Mojave metų gale pasirodžius naujai sistemai. Patikrinta 100%.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų