Apple atnaujino macOS, iOS 12, watchOS 5 ir tvOS 12 operacines sistemas

4 „Apple“ operacinės sistemos: „iOS“, „OS X“, „tvOS“ ir „watchOS“

Antradienį vakare „Apple“ išleido seriją jos įrenginiams skirtų operacinių sistemų atnaujinimų.

„Apple“ išleido jos „macOS Mojave 10.14.3“, iOS 12.1.3, watchOS 5.1.3 ir tvOS 12.1.2 operacinių sistemų atnaujinimus. Tai nedideli atnaujinimai (trečias skaičius po taško) ir juos įdiegę naudotojai naujo funkcionalumo nepastebės.

„iOS 12.1.3“ atnaujinimas ištaiso screlling’o klaidą „Messages“ aplikacijoje, „iPad Pro“ pastebėtą garso iškraipymo klaidą kai naudojamas išorinis garso šaltinis, grafikos klaidą kai kuriose nuotraukose ir trijų naujausių 2018 metų „iPhone“ modelių naudotojų pastebėtą „CarPlay“ klaidą kai šie telefonai be kokios nors svaresnės priežasties atsijungdavo nuo šios sistemos. Šiame atnaujinime taip pat ištaisyta klaida susijusi su „HomePod“ išmanios garso kolonėlės persikrovimu bei Siri atsijungimu (išmanusis asistentas kartais tiesiog nustodavo klausytis/laukti komandų).

Daugiau informacijos apie „iOS 12.1.3“ atnaujinime ištaisytas klaidas rasite adresu support.apple.com/HT209443

„macOS Mojave 10.14.3“ operacinės sistemos atnaujinimų aprašyme „Apple“ mini jog šis atnaujinimas pagerina sistemos veikimo stabilumą, patobulina saugumą ir „Mac“ suderinamumą. Atnaujinime yra ištaisyta klaida su kuria galėjo susidurti „Mac“ kompiuterius naudojantys įmonėse — įdiegus šį atnaujinimą, bendrinant failą, kai naudojama Kerberos TGT autentikacija, nebebus pakartotinai reikalaujama įvesti naudotojo duomenų.

Kompanija taip pat išleido ir „macOS High Sierra“ ir „macOS Sierra“ operacinių sistemų versijoms skirtus saugumo atnaujinimus „Security Update 2019–001 10.13.6“ ir „Security Update 2019–001 10.12.6“. Su šiais atnaujinimais „Apple“ atnaujino ir „Safari“ naršyklę.

Daugiau informacijos apie tai kokias klaidas kompanija ištaisė „Safari“ naršyklėse rasite adresu support.apple.com/HT209449, o apie „macOS Mojave 10.14.3“ ir „Security Update 2019-001 High Sierra“, „Security Update 2019-001 Sierra“ skaitykite apsilankę adresu support.apple.com/HT209446.

„watchOS 5.1.3“ atnaujinimas ištaiso 5.1.2 versijoje pastebėtas klaidas bei klaidas EGP aplikacijoje. Norėdami savo „Apple Watch“ laikrodyje įdiegti šį atnaujinimą, įsitikinkite, kad su juo susietame „iPhone“ įdiegta naujausia „iOS 12.1.3“ operacinės sistemos versija.

Daugiau informacijos apie „watchOS 5.1.3“ atnaujinime ištaisytas klaidas rasite adresu support.apple.com/HT209448

„tvOS 12.1.2“ atnaujinimo aprašymas visai skurdus. Kompanija prie atnaujinimo pateikiamoje informacijoje rašo, kad šis atnaujinimas pagerina bendrą įrenginio našumą ir stabilumą. Atnaujinimas skirtas ketvirtos ir penktos kartos „Apple TV“ įrenginiams. Jei esate tokio „Apple TV“ savininkas, norėdami atnaujinti jo sistemą: atidarykite „Settings“ aplikaciją, pasirinkite „Software Update“ ir vykdykite instrukcijas rodomas ekrane.

Daugiau informacijos apie „watchOS 5.1.3“ atnaujinime ištaisytas klaidas rasite adresu support.apple.com/HT209447

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. 2 kartus teko patirt "No service" - nežinai ar šia po šio update pasireiškė ar ir anksčiau buvo, nes nepamenu kada pirmas kartas buvo.

    Reiktų nešt į ideal ar dar palaukt ir stėbėt? Garantija dar likusi ~8 mėn.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų