Apple melavo apie iPhone X, XS ir XS Max ekrano dydžius ir taškų kiekį

Temos: iPhone, Teisė
Apple teismas

Šiaurės Kalifornijos apygardos teismą pasiekė du ieškiniai, kuriuose „Apple“ kaltinama neteisingų X serijos telefonų techninių duomenų skelbimu.

Gruodžio 14 dieną ant Šiaurės Kalifornijos apygardos teisėjų stalo atkeliavo dviejų kaltintojų byla, kurioje šie kaltina „Apple“ pateikus klaidingus „iPhone X“, „iPhone XS“ ir „iPhone XS Max“ telefonų modelių ekrano dydžio ir ekrano taškų kiekio duomenis. Kaltintojai siekia gauti savo bylai kolektyvinės bylos statusą.

Nekalbant apie kai kurių JAV bylų ir kaltintojų kaltinimų keistumus — ten populiaru tiek ginčus spręsti tiek ir pelnytis išnaudojant teismų praktiką. Šie kaltintojai teigia, kad „Apple“ melagingai pateikia ekrano dydžius, kuriuose paskaičiavo ir į ekrano erdvę šiuose X serijos modeliuose įsiveržiantį įsikišimą su kameromis ir jutikliais. Taigi, ekranas nėra „nuo krašto iki krašto“ dydžio, kaip kompanija teigia savo reklaminėje medžiagoje, teigiama 55-ų puslapių kaltinime. Pavyzdžiui „iPhone X“ ekranas turėtų būti 5,8 colių, o yra tik „maždaug 5,6875 colio“, teigiama kaltinime. Kaltintojai teigia, kad „Apple“ ekrano įstrižainę skaičiavo taip, lyg telefono kampai nebūtų suapvalinti.

„Apple“ kaltinantys taip pat teigia, kad „iPhone X“ serijos telefonuose ekranų skiriamoji geba yra mažesnė, nei teigia kompanija. Pavyzdžiui „iPhone X“ skiriamoji geba turėtų būti 2436x1125 pikselių, tačiau šio „iPhone“ ekrane nėra tikros raudonos, žalios ir mėlynos spalvos subpikselių kiekviename taške, teigiama kaltinime. Kiekvienas „iPhone X“ pikselis turi tik po du subpikselius, o tai mažiau nei teigia kompanija. Kaltinime taip pat (nepagrįstai) teigiama, kad „iPhone 8 Plus“ ekranas yra aukštesnės kokybės, nei „iPhone X“.

Tai nėra pirmas kartas, kai dėl savo produktų „Apple“ su nepatenkintais naudotojais ar šiaip siekiančiais pasipelnyti iš kompanijos ir ieškančių prie ko prikibti susitinka teismuose. 2018 metų kovą „Apple“ buvo kaltinama 59-ose atskirose bylose dėl programinės įrangos atnaujinimo, kuris tam tikromis aplinkybėmis mažino „iPhone“ procesorių galią. Birželio mėnesį „Apple“ teisininkai vėl atstovavo kompaniją sėdėdami kaltinamųjų kėdėje ir gindami kompaniją byloje, kurioje buvo reikalaujama 5 mln. JAV dol. dėl „Apple Watch“ ekrano polinkio skilti ar atšokti juo laikrodžio korpuso.

Jei ką domina naujosios „Apple“ bylos kaltinimas — su juo susipažinti galite paspaudę ant šios nuorodos.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Apsurdas kažkoks 🤪 tada kietuju disku gamintojus irgi reikėtu paduoti i teisma,nes niekada nebūna HDD ar SSD vietos,tiek kiek deklaruoja...bet kazkaip px visiem...
    O čia del kelių skaicių po kablelio kabinejasi...grynai nori numelšti,melžiama karve 🙂

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų