Apple patentas sprendžiantis ausinių užsidėjimo „ne ta puse“ problemą

Jau kuris laikas sklando gandai, kad „Apple“ kuria naujas ausines. Nors kompanija nepaskelbė jokių duomenų apie tai, naujas patentas leidžia manyti jog šie gandai ne iš piršto laužti.

Naujas „Apple“ patentas pavadintas „Automatinės kairės-dešinės ausies nustatymo ausinėse sistema ir metodas“ („System and method for automatic right-left ear detection for headphones“) leidžia manyti jog kuris laikas sklandantis gandas, kad kompanija kuria visiškai naujas ausines gali būti tiesa. Patente aprašytas „abipusių“ ausinių sistema, kurioje naudojamas metodas leidžiantis aptikti „kuri ausis yra kuri“ ir atitinkamai į teisingą ausį perduoti tai pusei skirtą garso signalą.

Dar 2017 metų gegužę pateiktame „Apple“ patente rašoma, kad kiekvienas iš ausinės kaušelių turės po penkių mikrofonų klasterį. Užsidėjus tokias ausines ant ausų, mikrofonai nustatys kaip žmogus užsidėjo ausines ir sistema automatiškai paskirstys garso srautus taip, kad šie patektų į teisingą pusę aptarnaujančią ausinių dalį. Iš principo tokia sistema padarytų ausinių užsidėjimą „neteisingai“ praktiškai neįmanomu.

Patente taip pat rašoma, kad tokia sistema gali naudoti specialią triukšmų slopinimo sistemą, kai: vienas mikrofonas reaguoja į žmogaus balsą, o kitas į aplinkos garsus ir tokiu būdu slopinamas aplinkos triukšmas, o bendravimas tampa daug aiškesnis.

Žinoma, patentas patentu, bet kaip ir daugybe „Apple“ patentų šis patentas gali niekada netapti realiu produktu. Niekas tiksliai nežino ir ar „Apple“ tikrai kuria tokias ausines. Tačiau, jei vieną dieną kompanija tokias ausines išleis — manau ji tikrai susilauks pelnytų ovacijų tokių ausinių pristatymo renginyje.

Apple ausinių, kurių puses sumaišyti praktiškai neįmanoma patentas
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų