Apple išleido iOS 12.1 ir kitų operacinių sistemų atnaujinimus [papildyta]

Pasibaigė „iOS 12.1“ versijos testavimo laikotarpis ir kompanija išleido galutinę, visiems „iOS“ įrenginių naudotojams skirtą „iOS 12.1“ operacinės sistemos versiją.

Iš karto po spalio 30 dienos renginio, kompanija išleido „iOS 12.1“ operacinės sistemos versiją, kurią savo įrenginiuose gali įdiegti visi naudotojai.

Kas be klaidų ištaisymo, įrenginio našumo pagerinimo įdiegta naujo „iOS 12.1“?

Dviejų SIM kortelių palaikymas. Nauja „iOS“ versija įgalima antrų SIM kortelių naudojimą „iPhone XS“, „iPhone XS Max“ ir „iPhone XR“ telefonų modeliuose — tiek fizinės nano-SIM diegiamos Kinijos rinkai skirtuose naujuose „iPhone“ modeliuose tiek ir eSIM.

eSIM kol kas nėra palaikoma Lietuvoje, kaip ir daugelio pasaulio šalių operatorių. eSIM palaiko:

T-Mobile (Austrijoje, Čekijoje, JAV), Bell (Kanadoje), Hrvatski Telekom (Kroatijoje), Telekom (Vokietijoje), Vodafone (Vokietijoje ir Ispanijoje), Magyar Telekom (Vengrijoje), Reliance Jio ir Airtel (Indijoje), EE (Jungtinėje Karalystėje), AT&T ir Verizon Wireless (JAV).

eSIM taip pat palaiko ir pasauliniai paslaugų tiekėjai „GigSky“ ir „Truphone“.

Daugiau informacijos apie dviejų SIM kortelių naudojimą rasite „Apple“ svetainėje adresu support.apple.com/lt-lt/HT209044.

Grupiniai FaceTime skambučiai — galiausiai, praėjus pusmečiui nuo pristatymo „Apple“ užkūrė 32-jų žmonių vienu metu bendravimą „FaceTime“ aplikacijoje leidžiančią paslaugą.

Apple Music — patobulintas paieškos srautinės „Apple“ muzikos paslaugos tarnyboje algoritmas, kasdien nauji grojaraščiai ir galimybė naudotis „Friends Mix“ rinkiniais.

Portrait režimas„iOS 12.1“ kompanija patobulino portreto režimą ir fono išplovimo efektą. Anksčiau fono ryškumą buvo galima reguliuoti tik po to kai nuotrauka padaryta. Po atnaujinimo fono išplovimą galima reguliuoti realiame laike prieš nufotografuojant.

Emoji — naujoje „iOS 12.1“ versijoje emoji mėgėjai ras daugiau nei 70 naujų emoji piktogramų.

Kompanija taip pat išleido ir „Apple Watch“ skirtos operacinės sistemos atnaujintą „watchOS 5.1“ versiją bei „Apple TV“ skirtą „tvOS 12.1“ ir „Mac“ kompiuteriams skirtą „macOS Mojave 10.14.1“.
PAPILDYTA: praėjus parai po „watchOS 5.1“ atnaujinimo išleidimo „Apple“ po pranešimų, kad šis atnaujinimas kai kuriems „Apple“ laikrodžių naudotojams juos „užlaužia“ — atnaujinimą atšaukė.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 23 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Nuo neatmenamu laiku dauguma Android telefonu palaiko dvi SIM korteles ir tik dabar apple atsibudo :)
    Tik vel jei nori tureti turi pirkti is kinijos telefona.

  2. Dieve, apsaugok tokių kaip IPhone X... kad Tau nereikia, nereiškia jog kitiem nereikia. Atsiprašant tūlo lietuvio požiūris. Paskaitant Tavo komentarus susidaro įspūdis, kad dar nelabai iš mokyklos suolo išlipęs...

    • Praleidai proga patylėt,protingesnis būtum 🙂 aš apie save kalbu ir neperšu kažkam konkrečiai savo nuomonės,o tiesiog padiskutavau su žmogum ir pasakiau kelis argumentus kodėl neaktualu,bent jau man tos dvi sim... o čia dievo nuskriaustas avinėlis,paskaites kelis komentarus,iškart pasijuto ižeistas ir priemė viska asmeniškai...
      O tarp kitko,as irgi už tai,kad jei kažam kažko nereikia,tai nereiskia,kad ir kitam nereikia...
      Nes pastebejau šio tinklapio administratorius,daug kur naudoja išsireiškima „O kam jis reikalingas”...

  3. Dvi korteles yra visai neblogas dalykas. Jei nori darbini numeri atskirti nuo asmeninio. Ar ideti skelbima ir laikino numerio ir nesulaukti kvailu skambuciu ir panasiai. Del samsung ir kitu telefonu, reiktu maziau skleisti erezijas. Jei esi ciupinejas S2 ar S3 samsung pries 10 metu, nereiskia kad jie tokie ir dabar. Dabartiniai huawei ar samsung netgi mano akimis lenkia tuos iphone. Tiek kai kuriomis funkcijomis, tiek ties kainomis :) Siai dienai Lietuvos Gelezinkelis konkuruoja su LG, pagaunat minti ?

    Siai dienai Samsung, Huawei, Apple ir t.t.. vienas pries kita lygus. Tik visi jie turi savo fanatiku armijas. Kurie del neaiskios priezasties vienas kita bando itikinti...... Fanatizmas yra lig, nieko daugiau. Koks skirtumas jei siai dienai naudoji naujausia iphone ar samsung ar Xiaomi.

    Klausimas didziausias, kiek is jusu pasieme naujausius iphone be lizingo ? :D Ir kiek is jusu cia komentuoja nesamones su iphone 5s, 6 ir 7 ( pasenusiais telefonais ) apie naujausius kitu gamintoju flagmanus..... ;)

    • Sutinku,yra tiesos del patogumo,kad darbo numeri ir asmenini gali tureti vienam aparate,bet čia labai individualu... vieni naudoja kiti ne...man paprasciau darbini rageli tiesiog palikti darbe,kai nedirbi :)
      Del s2 ir s3 as visai nekalbėjau... jeigu siek tiek butum atmerkes akytes tai būtum mates,kad minėjau 2018m samsungo modeli,konkreciai jeigu idomu s8,(turiu atsiprasyt,2017m),manau vistiek pakankamai naujas..plius kalba neina apie „čiupinėjima”,kalba eina apie naudojimasi...
      Apie ragelius kuris geresnis ar blogesnis galiu pasakyt tik tiek,esu kažkur girdejas toki posaki,gal reklamoj kokioj,nezinau,bet tai tiesa, Iphone telefonas kuris tiesiog veikia :) gal jis kazko ir neturi,ka turi tie visi kitaicki chuavėjai,xiomi ir shlamštsungai,bet jis veikia ir po metų veikia... nežinau kas atsitinka su androidais,bet po pusmecio jie visi pasidaro „turbo sraigės” 🙂
      Na i klausimą kas kaip isigyjas telefona,galiu tau atsakyti klausimu🙂nesvarbu kokiu būdu žmogus perka telefona,jis uz ji vistiek sumoka pinigus,tik klausimas kas gali leisti ji sau nusipirkti,man asmeniskai nera tikslo mokėti stukos euru iskarto,as ar taip ar taip moku saskaitas,tai koks skirtumas ar as mokesiu kaip pvz 20€ uz ryšio paslaugas ar 40€ I ta pacia sąskaita kurioj itrauktas telefonas? Už buta kai moki mokesčius ar už bet kokias paslaugas,nesusimoki juk iskarto uz 10-15 metu i prieki🙂
      Na ir pabaigai,tu teisus,šiais laikais,telefonu firmos jau tapo fanatizmas 😉gal net ir aš pats jau pasidariau šiek tiek fanatikas,bet tik todel,kad malonu naudotis telefonu,kuris sklandziai veikia 🙂
      Peace✌️

  4. Žmogau,labai puiku,kad tau tai naudinga ir reikalingas dalykas tos dvi SiM,bet jeigu nors kažkiek skaityt mokėtum ir suprastum ka prieštai parašiau,tai nerašytum nesamoniu...
    Nezinau iš kur pas tamsta tokios žinios,bet jei dar nežinojai,tai pas operatoriu su paslaugom telefono kaina yra mažesnė nei perkant atskirai telefona,o uz paslaugas tu ir taip moki,nes naudojesi jom... bent jau AŠ. Galbūt tu naudoji koki eži,labas ar pildyka ir pildaisi tada,kai turi pinigų... aš nežinau 🙂
    Tau gaila mokėti operatoriui už telefona,bet negaila moketi uz dvi sim :)) gal tau taip geriau,tebunie... tu pirk štampofkes ir mokėk dviem skirtingams operatoriams,o aš pirksiu geriau daikta ir mokėsiu vienam operatoriui 🙂
    O apie ka jus sprendžiat apie telefonu lygi,pagal tai kad pas Xiomi,huavėju ar samsunga prikišta po 6-8gb ramu,po 8 cpu branduolius ir po 4000mah su viršum talpos batareikas? :D visa tai,niekas kitas,kaip marketingas :))) iphone X max su 3174mah laiko ilgiau uz samsunga note 9 su 4200mah :D Telefono dydis nesikeicia o talpa batareikos didėja kasmet :D kai tuo tarpu Iphone su per puse mažesniais parametrais ant geekbench deda i pavėsi tuos visus turbo Xiaomi ir t.t :)) kitas dalykas yra medžiagos kurias naudoja iphone gamybai ir kur naudoja chuavejai visokie...
    O uz 20€ žinok,gerai paieškojus dar ir Nokia spalvota galima nusipirkt,bet deja su viena SiM kortele.... :))

    • Man dvi sim korteles nereikalingos, bet jei kas duotu atra uz dyka neatsisakyciau.
      Dazniausiai 2 SIM atsirande ne del kakokio kaprizo, o butent tau darbdavys duoda imones telefona, taip atsiranda du telefonai, kuriuos su savimi tampytis buna labai nepatogu arba tu nori savo asmenini telefono numeri atskirti nuo savo imones ir t.t. priezasciu gali buti begale.

      As jokiu eziu nenaudoju, mano operatoriai Ispanijoje 🌴ir as pasirinkes virtualu operatoriu (nezinau kaip lietuviskai jie vadinasi) ir as galiu bet kada begti pas kokii nori operatoriu, galiu kiekviena menesi kaitelioti tarifus pagal mano poreikius.

      Man vienodai rodo gelezis, as net imu kur maziau ramu nes maziau kainuoja :))
      Beje mano telefone batarke 3400 mAh ir ka tai reiskia? Atlaiko visa diena ir dar lieka. 50% pakrauna per 30m min. 100% 1:30 h ir cia dar su ne paciu greiciausiu pakrovikliu (su pakrovikliu is pakuotes)

      Tau klausimas ka tau duoda tie geekbench testai. Jie apie nieka kaip ir kameru testai, juos daro kurie neismano apie fotografija. Beje Xiaomi kiek pamenu buvo virsuneje.

      O kosk skirtumas kokias medziagas naudoja, jei tu savo iphone i plasmasini dekliuka desi, o gal dar ir pleveles kilijuoji ant ekrano.

    • Iphone pakrauti reikia 3 - 3:30 val. 😭, mano senas telefonas greiciau pasikraudavo 😀

  5. iOS 12.1 baterija nei para nelaiko 😡 anksciau dvi paras laikydavo

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų