Apple išleido macOS Mojave 10.14

macOS Mojave 10.14

Palaukusi savaitę iki nurims naujos „iOS 12“ sukeltas šurmulys, „Apple“ išleido ir „Mac“ kompiuteriams skirtą naują „macOS“ versiją „Mojave“ 10.14.

„Apple“ išleido naują „Mac“ kompiuteriams skirtą „macOS“ operacinę sistemą „macOS Mojave“ (tarimas Mohave) 10.14 versiją. Šią versiją kompanija pristatė 2018 metų birželį vykusios „Worldwide Developers Conference“ metu.

Šią operacinę sistemą galės įdiegti šių „Mac“ naudotojai:

WWDC metu „Apple“ daugiausiai dėmesio skyrė „macOS Mojave“ naudotojo aplinkai. Kompanija žadėjo, kad ši operacinė sistema bus paprastesnė naudoti ir veiks efektyviau. Šioje operacinėje sistemoje taip pat yra kelios naujos aplikacijos ar galimybės:

Kai kurios „macOS Mojave“ galimybės pristatytos WWDC gali atsirasti ne iš karto, pavyzdžiui grupiniai „Face Time“ skambučiai leidžiantys vaizdo skambučiu bendrauti su 32 pašnekovais vienu metu.

„macOS Mojave“ taip pat patobulintas Siri veikimas, įdiegta galimybė valdyti „Home Kit“ įrenginius bei naudoti „Find my iPhone“ funkciją. „Quick Look“ funkcija turi redagavimo galimybes, „Apple Mail“ aplikacija palaiko Emoji ir geba pasiūlytu pašto saugyklą, kurioje išsaugoti laišką. Šioje operacinėje sistemoje taip pat patobulintas darbas su slaptažodžiais, įdiegtas APFS failų sistemos palaikymas „Fusion“ tipo diskams ir eGPU palaikymas aplikacijoms pasirinktinai.

„macOS Mojave“ palaikančiuose kompiuteriuose šią operacinės sistemos versiją atsisiųsti galite iš „Mac App Store“.

Prieš diegtami naują operacinę sistemą būtinai pasidarykite atsarginę duomenų kopiją. Jei atliekate svarbius darbus, mokslinis ar mokslo darbas — geriau palaukite iki jis bus baigtas. Pasitikrinkite ar jums svarbios aplikacijos veiks ir šioje operacinės sistemos versijoje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 13 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. tuoj pulkai ištroškusių puls pumpuotis ir instaliuotis - o po to prasidės visuotinė rauda koks šūdinas daiktas, nes pilna bugų, nes nebeveikia wifi, bluetooth, etc... Kaip ir kiekvienais metais:) Aš tai rytoij ramiai pasidarysiu update iš Sierra i High Sierra:)

  2. dark mode atrodo ne kaip.... o ir atnaujinimas praktiskai del dark mode.... :) nice nice

  3. Pritariu DALIUI. As jau du kartus nudegiau nagus diegdamas naujausia MacOS. Dabar palauksiu ramiai ir instaliuosiu po kokio antro ar trecio isleisto pataisymo, nenoriu butu BETA testeris :)
    Na tie kam kompiuteris tik pramogai tai galima diegti, o kas rimtam darbui tai geriau susilaikyti.
    Be to beveik vos ne visas isvardytas funkcijas man nereikalngos: Apple Mail nenaudoju, Siri taip pat, Finder geriausia pakaitalas ForkLift ir t.t.

    Ramunai kas su tavo puslapiu pasidare visas juodas kaip negras, o raides tokios baltos kad degina akis :)

  4. Nu va atėjo ir man juoda diena, nebeleidžia atsinaujint mat ne rudenį 2012 metų pirktas o vasarą. :( :( :(

  5. Sveiki,
    Kas jau instaliavo - kaip, ar dirba MS Office 2016: Excel, Word?

  6. nepatikėsi, bet dar nėra nė vieno komentaro apps store apie 10.14 . arba čia tik man nerodo komentarų iš apps store?

  7. Įsidiegiau 10.14. Viskas (jei taip galima pasakyti) veikia puikiai. Kol kas jokių trikdžių. Nežinau, ar buvo atnaujinta ar ne, tačiau High Sierros versijoje APFS su mano mid 2013 MBA nelabai draugavo - strigo, lagino, kol negrįžau prie HFS, o su Mojave - kol kas viskas ok. Šiandien naudoju dark mode, ryt - light ir bus matyt, kuris variantas labiau prie dūšios.

  8. Panašu, kad laikas į savo iMac'us Windows 10 instaliuotis.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų