37-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

37-os 2018 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Kaišiadoryse įsikūrusi danų kapitalo bendrovė „d line Production“, gamina durų rankenas. Šios rankenos įmontuotos daugybėje šalių įsikūrusiose „Apple Store“ parduotuvių duryse.
  • Nors „iOS 12“ gali būti įdiegta „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ telefonų modeliuose, nauja „Siri Shortcuts“ funkcija šių telefonų modelių naudotojai naudotis negalės.
  • „Apple“ išleido atnaujintą „Safari Technology Preview“ versiją 65.
  • „iMac Pro“ pirkėjams „Apple“ išsiuntinėjo anketą, kurioje domisi kas paskatino įsigyti „Pro“ lygio kompiuterį ir kokios funkcijos yra pačios svarbiausios: „Thunderbolt 3“ jungtys, „Xeon W“ procesoriai, T2 lustas, išorinio monitoriaus palaikymas ir t.t.
  • Kelios „Mac“ aplikacijos, sukurtos „Trend Micro, Inc.“ kurias galima atsisiųsti iš „Mac App Store“ renka naudotojų duomenis, tokius kaip naršymo istorija ir perduoda į aplikacijų kūrėjų serverius. Tai tokios aplikacijos kaip „Dr. Unarchiver“, „Dr. Cleaner“ ir kitos sukurtos „Trend Micro, Inc.“
  • Prieš 8 metus, rugsėjo 10 dieną „Microsoft“ buvo tiek įsitikinusi savo mobilių telefonų sėkme, kad tiesiogine ta žodžio prasme palaidojo „iPhone“. Kompanija privertė savo darbuotojus šokti ritualinį šokį, o prieš „Microsoft“ biurą važiavo katafalkas su karstu, kuriame gulėjo „iPhone“. Laikas viską sudėliojo į savo vietas.
  • Lapkritį „Apple“ planuoja atidaryti naują „Apple Store“ parduotuvę. Naujoji parduotuvė įsikurs garsiuosiuose Eliziejaus laukuose, rašo „La Chaîne Info“. Pirmoji (2009 metais) Prancūzijoje atidaryta „Apple Store“ įsikūrusi „Carrousel du Louvre“ bus uždaryta. Luvre, po stiklo piramidės kupolu įsikūrusioje „Apple“ parduotuvėje dirbančiam personalui, kompanija pasiūlys pozicijas naujojoje parduotuvėje, kurioje manoma dirbs virš 200 darbuotojų.
  • Naujame video „Apple“ ragina programuotojus jų aplikacijose naudoti prenumeratos metodą.
  • Saugumo ekspertai aptiko saugumo spragą „Microsoft Edge“ ir „iOS“ skirtoje „Safari“ naršyklėje. Šią spragą išnaudodamas piktų ketinimų turintis programišius gali naršantį šių naršyklių pagalba, šiam nežinant suklaidinti ir pavogti prisijungimo ar kitus duomenis. Ši saugumo spraga leidžia užkrauti tikrą svetainę ir paskui greitai pakeisti jos kodą taip, kad perduodami duomenys, pavyzdžiui prisijungimo, būtų persiųsti į programišiaus nurodytą serverį. Kadangi adresų juostoje rodomas URL nepasikeičia ir yra „tikras“ — suprasti, kad esi „žvejojamas“ yra labai sunku. Apie šią spragą kompanijos buvo informuotos prieš daugiau nei 3 mėnesius, tačiau „Apple“ iki šiol šios skylės nėra užlopiusi.
  • Trečiadienį, po „iPhone Xs“, „iPhone Xs Max“, „iPhone Xr“ ir „Apple Watch Series 4“ pristatymo, „Apple“ išleido ir naujų spalvų „Beats“ ausines tinkančias prie naujų telefonų. Tiesa, „kosminės pilkos“ spalvos ausinių nėra. Belaidžių „Beats Solo3“ ausinių kaina 299,95€.
  • „Apple“ po renginio išleido programuotojams skirtas „iOS 12“, „watchOS 5“ ir „tvOS 12“ Golden Master versijas, kurios jei nebus aptikta kokių nors esminių klaidų yra tikslios galutinių, visiems naudotojams skirtų operacinių sistemų versijų kopijos.
  • Už JAV ribų nauji iPhone bus gerokai brangesni.
    Infografika: Nauji iPhone bus gerokai brangesni už JAV ribų | Statista
    Šaltinis: Statista
  • „Apple“ rugsėjo renginio metu, Tim Cook minėjo, kad „Apple“ artėja prie 2-milijardinio „iOS“ įrenginio. Pagal visas grafikų kreives, tai įvykti galėtų šių metų 3–4 ketvirtį. Tiesa, tai nėra dumilijardinis „iPhone“. Jei „iPhone“ pardavimų augimas išliks nepakitęs, 2-milijardinį „iPhone“ kompanija parduoti turėtų 2020 ketvirto arba 2021 pirmo ketvirčio metu.
  • „Apple“ paviešino „Shot on iPhone XS“ video.
  • Tie kas nesulaukė naujienų rugsėjo 12 dieną, apie „Mac“ kompiuterius ir gal „iPad“ iš kompanijos gali tikėtis išgirsti spalio mėnesį.
  • Jei planuojate keisti „iPhone“ akumuliatorių — paskubėkite. Nuo 2019 metų sausio 1 dienos akumuliatorių kainos „Apple“ serviso centruose vėl išaugs.
  • Jei nekantraujate ir norėtumėte „iOS 12“ darbastalio paveikslėliu padabinti savo „iPhone“ (o gal ir kito gamintojo telefoną) - spauskite ant patikusio paveikslėlio (ilgas paspaudimas) pasirinkite išsaugoti paveikslėlį įrenginyje. Išsaugoję jį atidarykite „Photos“ aplikacijoje ir nurodykite naudoti kaip darbastalio paveikslėlį. Paveikslėlių dydis: 1496 × 3238.
  • Nespėję ar negalėję pažiūrėti tiesioginės „Apple“ renginio transliacijos, jį dabar gali pažiūrėti kompanijos kanale „YouTube“.
  • „Apple“ beveik padvigubino „AppleCare+“ kainą naujiems „Apple Watch Series 4“ laikrodžiams. „Series 3“ ši paslauga kainavo 49 JAV dolerius jei mokama iš karto arba po 2,49 JAV dol. kiekvieną mėnesį dviejų metų bėgyje. „Series 4“ laikrodžiams „AppleCare+“ kainuos 79 JAV dol. mokant iš karto arba po 3,99 JAV dol. kas mėnesį 24 mėnesių bėgyje.
  • Gali būti, kad „Apple“ nors ir nepristatė naujų „AirPods“ ausinių renginio metu, vieną iš „AirPods 2“ galimybių pademonstravo savo įžanginiame video (nuo 0:40). Mergina nešanti lagaminą ir dėvinti „AirPods“ ausines sako „Hey Siri“, tačiau ausinių prieš tai nepaliečia.
  • Nepraėjo nė keturi metai ir Vilniaus miesto savivaldybė ir jos SĮ „Susisiekimo paslaugos“ (po kiek daugiau nei trijų metų) pagaliau atnaujino mokėjimo už automobilių stovėjimą Vilniaus mieste programėlę skirtą „iPhone“. Žinoma, visko teisingai padaryti jiems nepavyksta ir dabar, nors paspaudus ant žemėlapio piktogramos aplikacija nesminga, tačiau automobilio(ų) numerį(us) reikia suvesti iš naujo, o paspaudus ant „Savitarnos svetainė“ — pasitinka grėsmingas pranešimas, kad prisijungimas prie svetainės (mano.m-transportas.lt) nėra privatus ir šioje svetainėje „Užpuolikai gali bandyti pavogti jūsų informaciją“. Ką gi… naujinamės, naudojame, mokame už automobilių stovėjimą ir tikėkimės nereikės bendrauti su užpuolikais SĮ „Susisiekimo paslaugos“ savitarnos svetainėje.
    P.S. Belieka tik tikėtis, kad po kelių dienų pasirodysiančioje „iOS 12“ ši aplikacija veiks ir nereikės, porą dienų pasidžiaugus, jos atnaujinimo laukti dar kelis metus.
    P.P.S.Naudodami naują aplikacijos versiją atkreipkite dėmesį ar sustabdžius parkavimą pinigai nėra toliau skaičiuojami. Ši pastaba paremta vieno „iPhone 6S“ naudotojo patirtimi, kad jo telefone su įdiegta „iOS 11.4“ aplikacija ne tik ir toliau sminga paspaudus ant žemėlapio, bet ir sustabdžius paslaugą — toliau siurbia pinigėlius.
  • „F-Secure“ saugumo specialistai aptiko saugumo spragą , kuri kompiuteriuose (taip pat ir „Windows“ PC) programišiams „šalto įkrovimo“ metu įvykdyti ataką. Ši spraga liečia ir „Mac“, kuriuose naudojamas „FileVault“ duomenų šifravimas. Vienintelis dalykas, kuris šioje situacijoje ramina yra tas, kad norint programišiams tokią ataką įvykdyti — jiems būtinas fizinis priėjimas prie kompiuterio.
  • Pradėtas „Waze“ aplikacijos „Apple CarPlay“ palaikymo beta testas. Apie tai „Waze“ testuotojai buvo informuoti elektroniniu laišku.
  • Artėjant „iOS 12“ debiutui, daugeliui senesnių „iPhone“ naudotojų įdomu kaip ši versija veiks jų įrenginiuose. Žemiau „iOS 12 beta 1“ ir „iOS 12 GM“, bei „iPhone 5s“, „iPhone 6s“, „iPhone 7“, „iPad Air“ ir „iPad Air 2“ įdiegtų „iOS 11.4.1“ ir „iOS 12 GM“ greičio testai.
  • „Bloomberg“ kalbinti analitikai atkreipia dėmesį, kad „Apple“ vėl kelia premium klasės išmaniųjų telefonų kainos kartelę – pats brangiausias kainuos beveik 1.500 USD. Dar prieš porą metų tokia kaina didžiajai daliai vartotojų buvo nepriimtina. Dabar analitikai prognozuoja, kad pardavimai bus ne ką mažesni nei apie 1.000 USD kainuojančio „iPhone X“.
  • „Apple“ savo rudens renginio metu užrūstino Kinijos valdžią atskirai nuo Kinijos, paminėdama Taivanį ir Honkongą su šių regionų vėliavomis. Keliose Kinijos svetainėse ir centrinėje šalies televizijoje CCTV teigiama jog toks „Apple“ poelgis gali turėti neigiamų pasekmių „iPhone“ pardavimams Kinijoje ir buvo girdimi reikalavimai Kupertino kompanijai pasiaiškinti kodėl ji skatina nereikalingus politinius ir teisinius debatus.
  • Greitai „MacBook Pro“ kompiuterių su „Touch Bar“ naudotojai, naršymui internete naudojantys „Chrome“ naršyklę galės naudoti „Touch ID“ prisijungimui prie įvairių svetainių. Šią ir nemažai kitų naujovių „Google“ įdiegė „Chrome“ naršyklės skirtos „Mac“ 70-toje versijoje.
  • „Apple“ paskelbė naują reklamą „Viskas ką reikia žinoti apie iPhone XS per 54 sekundes“.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų