Kas naujo gali būti šiais metais pasirodysiančiuose iPad Pro

Tema: iPad Pro

Šiais metais „Apple“ jau išleido naują „iPad“ pristačiusi jį švietimui skirtame renginyje bei naujus „MacBook Pro“ kompiuterius su „Touch Bar“. Tačiau šiais metais mūsų laukia ir daugiau kompanijos naujienų.

Be abejonės, šį rudenį pasirodysiančių naujų „iPhone“ modelių laukia daugiausiai „Apple“ technikos entuziastų. Tačiau, jei tikėti gandais, šiais metais kompanija išleis ir naujus „iPad Pro“ planšetinių kompiuterių modelius.

iPad Pro su face ID konceptas

Laikas 10,5 colio ekranų įstrižainę turinčius „iPad Pro“ išoriškai pakeitė nestipriai. Kalbama, kad šiemet išorinių skirtumų naujieji „iPad Pro“ turės daugiau. Turintys informacijos šaltinių „Apple“ ir su kompanija susijusiose gamyklose teigia, kad 2018 metais debiutuosiantys „iPad Pro“ modeliai paveldės „iPhone X“ įdiegtus pasikeitimus.

Kalbama, kad kompanija naujuose 10,5 ir 12,9 colių ekrano įstrižainę turinčiuose „iPad Pro“ susiaurins rėmelio užimamą erdvę. Tačiau abiejuose šiuose modeliuose tai atsispindės skirtingai.

Daug metų „Apple“ gandus skleidžiantis ir dėl jų patikimumo gerą reputaciją pelnęs analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad 10,5 colio „iPad Pro“ įrenginio dydis išliks toks pats, tačiau susiaurinus rėmelio kontūrą, šiek tiek padidės įrenginio ekranas. Santykinis ekrano dydis išliks toks pats, tačiau anot analitiko 10,5 colio „iPad Pro“ taps 11 colių modeliu.

Tuo tarpu o manymu 12,9 colio „iPad Pro“, susiaurinus rėmelio kraštus, turėtų šiek tiek sumažėti pats įrenginys, o ekrano dydis išlikti toks pats. Tai, šiaip jau nemažą šį „iPad Pro“ modelį padarytų mobilesniu ir patogesniu nešioti.

Nežiūrint vienas kitam prieštaraujančių gandų, Kuo ir „Bloomberg“ vienbalsiai teigia jog didžiausia naujiena „iPad Pro“ bus „Home“ mygtuko nebuvimas. Analitiko duomenimis, kompanija naujuose „iPad Pro“ modeliuose pradės naudoti „Face ID“ — identifikavimo būdą paremtą veidų atpažinimo technologija, kokia dabar jau yra naudojama „iPhone X“.

Šiuos teiginius sustiprina „iOS 11.3“ beta versijoje aptiktas „modernaus iPad“ paminėjimas. Prieš pasirodant „iPhone X“, „iOS“ kode buvo aptiktas „modernaus iPhone“ paminėjimas. „iOS 12“, kuri dar yra beta testavimo stadijoje, yra daugianaudotojiško „Face ID“ palaikymas — tai (būtų) ypač naudinga funkcija „iPad Pro“ naudotojams, nes šį įrenginį dažnai naudoja keli žmonės.

„iPad Pro“ atsirasiantis „Face ID“ palaikymas, manoma, bus ir sumanesnis nei esantis „iPhone X“ — jis palaikys ir veidų atpažinimą, kai įrenginys yra pasuktas horizontaliai („landscape“). Nors ši galimybė praverstų ir daugeliui „iPhone X“ naudotojų, tačiau „iPad“ įrenginiuose ji yra kur kas naudingesnė, nes planšetiniai kompiuteriai dažniau nei telefonai yra naudojami būtent „landscape“ režime.

Tiesa, neseniai pasirodę nauji gandai susiję su netolimoje ateityje debiutuoti turinčiu „iPad Pro“ teigia, kad naujame „Apple“ planšetiniame kompiuteryje nebus 3,5mm ausinių jungties ir „Face ID“ veiks tik tada kai „iPad“ yra vertikalioje padėtyje. Jei ausinių lizdo panaikinimas „Apple“ įrenginyje atrodo logiškas, tai kad „Face ID“ neveiks kai įrenginys yra horizontalioje (landscape) padėtyje skamba kiek keistai. Mano galva 70 proc. laiko „iPad“ naudojamas būtent laikant jį horizontaliai.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų