33-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

33-os 2018 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Nors „Apple“ periodiškai išleidžia „iOS“ ir „macOS“ sistemų atnaujinimus, „iCloud“ ir „Apple ID“ galimybių sąrašas neatnaujintas jau gana ilgai. Panašu, kad greitai tai gali pajudėti iš „status quo“ padėties. jobs.apple.com svetainėje atsirado įrašas apie „iCloud“ naudotojo aplinkos dizainerio vakansiją. Šią poziciją užimsiančiam žmogui reikės kurti „iCloud“ ir „Apple ID“ draugišką naudotojams jiems skirtą sąsają.
  • Naujai pristatytas „Samsung“ kompanijos flagmanas „Galaxy Note 9“ gal ir yra įspūdingiausias Pietų Korėjos kompanijos sukurtas išmanusis telefonas, tačiau daugiau pirkėjų laukia naujų, rudenį pasirodysiančių „iPhone“. Bent jau taip parodė PC Mag atlikta apklausa.
  • Taivanio elektronikos gamintoja „Quanta“ paskelbė apie planus „Apple“ tiekti komplektuojančias detales. Kalbama apie nebrangius modelius, kuriuos „Apple“ pristatys 2018 rudenį. „DigiTimes“ paskelbtoje informacijoje nedetalizuojamos konkrečios įrenginio techninės detalės. Jei tikėti autoritetingu „Bloomberg“ žurnalistu Mark Gurman — iki metų pabaigos „Apple“ išleis mažiausiai vieną „visiškai naują nešiojamo kompiuterio modelį“. Ar kalbama apie „MacBook“, ar „Air“, o gal „Pro“ modelį — neaišku, tačiau manoma, kad naujovės kaina bus 999 JAV dol. Turint omenyje, kad 12 colių „MacBook“ kaina prasideda nuo 1299 dolerių, greičiausiai, kalbama apie iš tiesų naują modelį. labai galimas dalykas, kad šie naujieji kompiuteriai pasirodys tik artėjant metų galui. Vėlesnėse publikacijose „DigiTimes“ pakeitė savo nuomonę dėl prognozuojamos naujo „Mac“ kainos ir teigia, kad kompiuterio kaina prasidės nuo 1200 JAV dol.
  • Taivanio „Economic Daily News“ rašo, kad „Apple“ galiausiai užbaigė naujų, 2018 metų rudenį pasirodysiančių „iPhone“ komponentų tiekėjų sertifikavimą ir įmonės dideliais kiekiais pradėjo objektyvų, metalinių korpusų ir kitų komponentų siuntimą dideliems gamintojams, tokiems kaip „Foxconn“, kuri tikimasi bus daugiausiai 2018 metų „iPhone“ surenkančių gamyklų.
  • Kalbama, kad „Apple“ šį rudenį galiausiai išleis „AirPower“. Žinovai teigia, kad šio įkroviklio kaina sieks 150–160 JAV dolerių. Anksčiau buvo kalbama, kad „AirPower“ kaina bus 199 JAV dol.
  • dotcom creation „2018 CES Asia“ metu pristatė į „Apple“ Command klavišą primenančia forma turinčių ausinių DP–2 konceptą. Šios, auskarus primenančios ausinės gal išties vieną dieną pasirodys prekyboje. Man atrodo tai visai vykęs sprendimas.



  • Pirmadienį „Apple“ išleido „iOS 12 Shortcuts“ beta 2 atnaujinimą skirtą registruotiems programuotojams.
  • „Apple“ išleido „macOS 10.14“, „watchOS 5“ ir „tvOS 12“ 7-tas beta versijas. Neilgai trukus „Apple“ atšaukė „iOS 12“ beta 7 atnaujinimą, nes jį įdiegę pradėjo skųstis stipriai sulėtėjusiais įrenginiais. Šioje beta versijoje nebeliko su 32 pašnekovais leidžiančios vienu metu bendrauti „FaceTime“ versijos. labai galimas dalykas, kad šio funkcionalumo nebebus pasirodžiusiose galutinėse „iOS 12“ ir „macOS Mojave“ versijose, bent jau iš pradžių.
  • Straipsnis „Associated Press“ teigia, kad „Google“ seka „Android“ ir „iPhone“ naudotojų buvimo vietą nepriklausomai nuo to ar jie suteikė jai tokią veiksmų laisvę ar ne. Tokią „Google“ elgseną aptiko „Berkley“ Kalifornijos universiteto tyrėjas K. Shankari.
  • „Business Insider“ rašo, kad 2017 metų balandžio mėnesį „Apple“ buvo surengusi „slaptą“ susitikimą, kuriame galėjo dalyvauti tik pakvietimus gavę programuotojai. Šio susitikimo metu, kompanija susirinkusiuosius informavo, kad jie turėtų planuoti gauti pajamas iš atsinaujinančio aplikacijų apmokestinimo — prenumeratos modelio taikymo, o ne vienkartinio aplikacijų pardavimo. Tai tapo viena iš priežasčių kodėl daug aplikacijų perėjo prie prenumeratų modelio ir atitinkamai jų gaunamos pajamos išaugo. „Apple“ atnaujintame prenumeratos modelyje, programuotojams tenka 30 proc. nuo prenumeratos kanos pirmaisiais metais, o vėliau ši dalis sumažėja iki 15 proc. Dabar „App Store“ yra apie 30 000 prenumeratos pagrindu veikiančių aplikacijų. Nors tai nedidelė visų programėlių parduotuvėje esančių aplikacijų dalis, „Apple“ džiaugiasi, kad jį naudoja tokie gigantai kaip „Netflix“, HBO ir „Tinder“. Vienas iš sėkmingų prenumeratos modulį naudojančių aplikacijų pavyzdžių yra „FaceTune 2“, kuri turi 500 000 aktyvių prenumeratorių.
  • Labai gali būti, kad naują (debiuto tikimasi šį rudenį) belaidį pakrovimą palaikantį „AirPods“ ausinių dėklą bus galima įkrauti ne tik naudojant „AirPower“, bet ir bet kokį Qi standartą atitinkantį įkroviklį.
  • Rugpjūčio 15 dieną „iMac“ sukako 20 metų. 1998 metų rugpjūčio 15 dieną „Apple“ išleido pirmąjį unikalaus dizaino „iMac“ kompiuterį. Šis „iMac“ buvo parduodamas su įdiegta „Mac OS 8.1“ operacine sistema, turėjo 233MHz PowerPC procesorių, 32MB RAM ir 4GB kietąjį diską. Šiandieniniai „iMac“ kompiuteriai visai nepanašūs į pirmąjį, kuriais dabar didžiuojasi muziejai ir kolekcionieriai. „iMac G3“ buvo leidžiami Bondi Blue, Strawberry, Blueberry, Lime Green, Grape ir Mandarin spalvų. Juose buvo įdiegtas modemas prisijungimui prie interneto, dvi USB jungtys viena kurių skirta pajungti pelei („iMac“ buvo pirmasis kompiuteris, kurio visuose modeliuose buvo diegiamos USB jungtys) ir jungtį skirtą prisijungti prie kompiuterinio tinklo. Šis „iMac“ kompiuteris padėjo kompanijai išbristi iš finansinės duobės.
    iMac G3
  • „The Age“ rašo, kad vienas australas, kuris dėl vykdomo teisinio tyrimo negali būti įvardinamas, kelis kartus įsilaužė į „Apple“ serverius ir atsisiuntė apie 90GB duomenų, kurie įvardinami kaip „itin saugūs“. Manoma, kad programišių bendruomenei gerai žinomas jaunuolis įsilaužimams naudojo VPN. Po kurio laiko „Apple“ pastebėjus įsilaužimus ji apie tai informavo FTB ir šiai pradėjus tyrimą, pėdsakai juos nuvedė į Australiją. Su Australijos Federalinės policijos pagalba pavyko atsekti programišių. Buvo konfiskuoti jo turėti „Mac“ kompiuteriai, kurių serijiniai numeriai siejami su nusikaltimu, kieti diskai ir „iPhone“. Jaunuolis šiuo metu laukia teismo. Kalbama, kad šis jaunuolis „buvo pametęs galvą svajodamas dirbti “Apple”“. Matyt šiam gabiam nepilnamečiui su svajone dirbti „Apple“ teks atsisveikinti visiems laikams. „Apple“ penktadienį patikino, kad dėl šio incidento jokiems klientų duomenims pavojus iškilęs nebuvo.
  • Prieš porą dienų Turkijos prezidentas paragino šalies gyventojus boikotuoti JAV gamintojų elektronikos prekes. „Jie turi “iPhone”, bet mes galime turėti “Samsung”. Be to mes turime vietinę “Vestel Venüs”“, — sakė Recep Tayyip Erdoğan. Po šio raginimo iš tiesų daug šalies kompanijų peržiūrėjo elektronikos pasirinkimus. Kelios Turkijos kompanijos, paėjus vos porai dienų po išankstinio „iPhone“ užsakymo, juos atšaukė. Išankstinio užsakymo suma siekė 50 mln. JAV dol.
  • Išleidusi „iOS 12“ beta 7 ir netrukus ją atšaukusi, kompanija ilgai netruko ir paviešino programuotojams skirtą „iOS 12“ beta 8. Žemiau „iPhone 6“, „iPhone 6s“ ir „iPhone 7“ su įdiegtomis „iOS 12“ beta 8 ir „iOS 11.4.1“ operacinių sistemų versijomis.
  • „Apple“ išleido viešiems testuotojams skirtas „iOS 12“ ir „macOS Mojave“ beta 6 versijas.
  • Kaip buvo rašyta anksčiau, „Twitter“ pradėjo aplikacijų-konkurenčių atsikratymo procesą. Apie tai, kad pakeis savo API kompanija informavo dar šių metų gegužės mėnesį, o penktadienį šį pakeitimą atliko. Tokiu būdu tokios aplikacijos kaip „Tweetbot“ nebegali pateikti „Twitter“ soc. tinklo naujienų realiame laike ir rodyti pranešimų apie sekamų tweet’ų komentarus ar like’us – šie rodomi su dideliu vėlavimu. Manomai šis pakeitimas palies ir daugiau „Twitter“ paslaugos aplikacijų, tokių kaip: „Talon“, „Tweetings“ ir „Twitterrific“. Didžiausiu praradimu „Tweetbot“ atstovai įvardina „Apple Watch“ naudotojų netekimą, nes „Twitter“ atnaujinus API, išmaniam laikrodžiui skirtos aplikacijos nebeveikia. Tokiu būdu, matyt, „Twitter“ siekia, kad visi jos paslaugos naudotojai naudotų tik jos sukurtą aplikaciją. Šis pakeitimas liečia ne tik „Apple“ įrenginius. Apribojimai įsigaliojo ir neoriginalias aplikacijas naudojantiems „Android“ ar kitų operacinių sistemų pagrindu veikiančiuose įrenginiuose.
  • Internete pasirodo vis daugiau patvirtinimų, kad naujasis „iPhone“ OLED ekranu palaikys „Apple Pencil“. Abejoju ar ši galimybė taps labai populiari „iPhone“ naudotojų tarpe. Kaip sakė Steve: „mes turime dešimt stylus’ų“ ir jie nemokami bei jų nepamesi.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ 63 versiją.
  • Šią savaitę, daugelio technologijos temomis rašančių svetainių antraštėse šmėkščioja „Motorola“ išleistas P30 išmanus telefonas. Tiek dėmesio šiam telefonui tenka ne dėl to, kad jis pristatė ką nors naujo ar sugeba daugiau nei kiti. Tokį dėmesio kiekį P30 pelnė savo panašumu į „iPhone X“. Šis 6,2 colio ekrano įstrižainę turintis „Motorola“ gaminys yra į „Apple“ flagmaną panašiausias iki šiol išleistas „Android“ operacinės sistemos pagrindu veikiantis telefonas.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų