Kaip pašalinti vandenį iš Apple Watch

Jeigu kada nors teko ar teks visam kūnui susiliesti su vandeniu, greičiausiai, kad ant rankos dėvimas „Apple Watch“ irgi bus paliestas vandens, o galbūt net pilnai panardintas, tokiu būdu vanduo pateks į laikrodžio garsiakalbius. Sportininkams sportuojant su „Apple Watch“ yra didelė tikimybė, kad į garsiakalbius gali patekti ir prakaitas. Dėvėti laikrodį taip, kad į garsiakalbius nepatektų vanduo, tam tikrais atvejais paprasčiausia neįmanoma, tačiau yra lengvas ir labai paprastas būdas, kuriuo prislopintus vandens garsiakalbius galima vėl sugrąžinti į pradinę jų būseną.

Žinoma, verta paminėti, kad „Apple Watch Series 1“ yra atsparus tik vandens purslams ir nerekomenduotina su šiuo laikrodžiu plaukti baseine, ežere ar praustis duše. Su „Apple Watch Series 2 ir 3“ yra visiškai kitokia situacija, nes jie gali būti panardinti vandenyje iki 50 metrų.

Garsiakalbis neturi jokio langelio, kurį būtų galima uždaryti ir apsaugoti nuo vandens į jį patekimo. „Apple“ sukūrė tokį garsiakalbį, kuris gali būti užlietas, tačiau jo veikimas nesutriks. Tačiau, tai ar Mickey arba Minnie Mouse garsai bus girdimi gali priklausyti ir nuo į garsiakalbių vidų patekusio vandens kiekio.

Norint, kad garsiakalbis vėl veiktų kaip prieš į jį patekus vandeniui, užtenka pasinaudoti „Apple Watch“ įmontuota vandens išmetimo funkcija, kuri skleisdama garsą išmeta visą užsilikusį prie garsiakalbių vandenį. Iš apačios iškviečiant kontrolės centrą yra matomas lašelis, jį paspaudus, reikia sukti laikrodžio rutuliuką į vieną iš pusių, kol užsipildys visas rutuliukas — tada bus skleidžiamas silpnas garsas, kurio dėka iš garsiakalbių yra pašalinamas ten patekęs skystis.

Tai „Water Lock“ funkcija, leidžianti deaktyvuoti prisilietimus prie ekrano. Einant į dušą arba baseiną, aktyvuoti šią funkciją yra gerai, nes tokiu būdu vanduo „nieko neprispaudys“ laikrodyje, o išlipus iš vandens iškart lengvai galima ją išjungti.

Jeigu laikrodis susilietė su vandeniu dar prieš įjungiant „Water Lock“, nieko baisaus, galima ją įjungti ir kiek vėliau. Laikrodžio ekrano viršuje pasirodžius lašeliui, nieko paspausti ekrane nebus galima, kol su laikrodžio ratuku nebus išstumtas vanduo iš garsiakalbių.

Skysčio patekusio į Apple Watch išvalymas sistemos priemonėmis

Norint išlaikyti „Apple Watch“ puikios būklės, laikrodžiui po jūros vandenio ar baseino pravartu nuplauti šiltu krano vandeniu, tačiau vanduo iš čiaupo neturi bėgti stipria srove.

Einant miegoti, jei laikrodis prieš tai buvo panardintas — būtinai „Apple Watch“ dėkite krauti, nes tai gerokai pagreitins bet kokio vandens ar prakaito išgaravimą. Jokiais būdais nebandykite laikrodžio džiovinti plaukų džiovintuvu, suslėgtu oru ar valymo purškikliais, kurie galėtų jį sugadinti. Po to, kai jis visiškai išdžiūsta, garsiakalbis turėtų vėl skambėti taip pat.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Edvinas Krupinskas

 Apple technikos fanas nuo ankstyvo ryto iki gilios nakties.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų