Kaip apsaugoti informaciją esančią Apple Watch nuo smalsuolių akių

„Apple Watch“ kaip ir „iPhone“ yra pilnas privačios vartotojo informacijos, todėl apsaugoti laikrodį, kai jis yra nedėvimas galima, o tai padaryti tikrai nėra sudėtinga.

Apsaugant laikrodį užraktu-spalptažodžiu yra viena problema : kai kas gali labai lengvai nulaužti jūsų kodą. Tas „kai kas“ yra vagys, kurie iškart lengvai susies įrenginį su savo telefonu ir jis taps vagišiaus nuosavybe. Žinoma, nuo to apsisaugoti galima naudojant ir „Find my iPhone“ funkciją, kuri puikiai gali apsaugoti „Apple Watch“.

Vis tik, užrakintas laikrodis suteikia užtikrintumą, kad niekas iš aplinkos negalės juo pasinaudoti, įskaitant šeimos narius, draugus ir kitus aplinkinius, kurie bus aplink kraunamą arba tiesiog nepastebėtai numestą „Apple Watch“.

Apple Watch apsaugos kodo nustatymas tik pradedant laikrodžiu naudotis

Susiejant „Apple Watch“ su „iPhone“, visų yra paklausiama, apie „Apple Watch“ apsaugą. Pasirinkus „Create a Passcode“ leidžiama susikurti patį paprasčiausią keturių skaitmenų slaptažodį, tačiau pasirinkus „Add a Long Passcode“ bus galima įvesti ilgesnį, nei keturių skaitmenų slaptažodį.

Apple Watch laikrodžio slaptažodžio kūrimas iPhone
Apple Watch laikrodžio slaptažodžio kūrimas iPhone

Suvedus kodą, iškart dėl saugumo sumetimų paprašoma įvesti kodą pakartotinai.

Slaptažodžio įvedimas Apple Watch

SVARBU: jeigu pasirenkamas keturių skaičių kodas, laikrodis bus atrakintas iškart įvedus ketvirtą slaptažodžio skaitmenį. Ilgesniems slaptažodžiams, įvedus visą slaptažodį teks dar paspausti „OK“, tokiu būdu niekas negali atspėti kokio ilgumo yra jūsų slaptažodis.

Kaip nustatyti Apple Watch slaptažodį vėliau

Jeigu susiejant laikrodį su „iPhone“, ties slaptažodžio nustatymu buvo pasirinkta „Don’t Add Passcode“, vėliau galima tai padaryti dviem būdais:

„Apple Watch“ ekrane pasirinkus „Settings“ → „Passcode“ → „Turn Passcode On“.

Kaip nustatyti Apple Watch slaptažodį vėliau

Suvedus keturių skaitmenų slaptažodį, iškart bus paprašyta jį patvirtinti įvedant jį dar kartą.

Viskas, slaptažodis nustatytas.

Grįžus į „Passcode“ vertėtų pasirinkti „Wrist Detection“, nes, kai tik „Apple Watch“ supras, kad nėra ant riešo, iškart automatiškai užsirakins ir norint jį atrakinti paprašys įvesti nustatytą slaptažodį, kitu atveju, jeigu „Wrist Detection“ bus deaktyvuotas, slaptažodis bus reikalaujamas kiekvienąkart.

Kaip nustatyti Apple Watch slaptažodį vėliau

Norint nustatyti saugesnį slaptažodį, kuris susideda iš daugiau nei keturių skaitmenų, tai padaryti teks po to, pasirenkant „Create a More Secure Passcode for Your Apple Watch“.

Kaip nustatyti Apple Watch slaptažodį su juo susietame iPhone

Kitas būdas, leidžiantis nustatyti slaptažodį, yra „Watch“ programėlė esanti „iPhone“. Atidarius ją, įsitikinkite, kad pasirinkote apačioje „My Watch“ kortelę ir tuomet pasirinkite „Passcode“. Atsidariusiame lange spauskite „Turn Passcode On“ ir būsite nukreipiami nustatyti slaptažodį laikrodyje.

Suvedus keturių skaitmenų slaptažodį, iškart bus paprašyta jį patvirtinti įvedant dar kartą.

Viskas, slaptažodis nustatytas.

Grįžus į „Passcode“ vertėtų pasirinkti „Wrist Detection“, nes, kai tik „Apple Watch“ supras, kad nėra ant riešo, iškart automatiškai užsirakins ir norint atrakinti paprašys įvesti nustatytą slaptažodį, kitu atveju, jeigu „Wrist Detection“ bus deaktyvuotas, slaptažodis nebebus reikalaujamas nusiėmus laikrodį.

Jei pageidaujate saugesnio slaptažodžio, kuris susideda iš daugiau nei keturių skaitmenų, tai padaryti teks po to, pasirenkant „Create a More Secure Passcode for Your Apple Watch“.

Sunkiau atspėjamas slaptažodis

Didžioji dalis „Apple“ naudotojų renkasi keturių skaitmenų slaptažodį, norint užrakinti „Apple Watch“ arba „iPhone“, „Apple“ tai traktuoja kaip lengvą slaptažodį. Su keturiais skaitmenimis galima sukurti tik 10,000 slaptažodžio kombinacijų. Norint apsaugoti „Apple Watch“ labiau, vertėtų rinktis ilgesnį slaptažodį. Šešių skaitmenų slaptažodis yra sunkiau atspėjamas, nes yra net milijonas galimų kombinacijų, taigi tokį slaptažodį atspėti yra gerokai sudėtingiau.

Slaptažodžio pakeitimas

Jeigu staiga prireikia pasikeisti slaptažodį, iškart tai galima padaryti tik su „Apple Watch“, atidarant „Settings“, pasirenkant „Passcode“. Tuomet spaudžiant „Change Passcode“ ir laikrodis iškart paprašys įvesti esamą slaptažodį, jeigu tai bus ilgesnis nei keturių skaitmenų, įvedus iškart spauskite „OK“.

Dabar, galima susikurti naują slaptažodį. Verta paminėti, kad prieš tai nustatytas keturių skaitmenų kodas negalės būti vėl naudojamas kaip užraktas „Apple Watch“, todėl teks pasirinkti kitą kombinaciją.

Bandant įvesti tokį patį slaptažodį, „Apple Wach“ iškart įspės, kad tokio slaptažodžio naudoti negalite, taigi „Create New“ galima spausti iš naujo, jeigu patvirtinti neleidžia. Įveskite naujai sugalvotą slaptažodį (spauskite „OK“, jeigu tai ilgesnis, nei keturių skaitmenų), tuomet vėl įveskite ir patvirtinkite (vėl spauskite „OK“, jeigu slaptažodis ilgesnis).

Vedant keturių skaitmenų slaptažodį, būsite įspėti, kad šis kodas gali būti lengvai atspėjamas, ar tikrai norite jį naudoti. Spaudžiant „Use Code“ būsit nukreipti į „Simple Passcode“ kūrimo vietą.

Kaip pakeisti Apple Watch apsaugos kodą iPhone

Atsidarius „Watch“ programėlę telefone:

  • Pasirinkite „My Watch“ kortelę.
  • Rinkitės „Passcode“. Jeigu jūsų „Apple Watch“ yra užrakintas, jūs privalėsit jį atrakinti.
  • Spauskite „Change Passcode“, ir iškart veiksmas persikelia į laikrodį. Laikrodyje reikės įvesti šiuo metu naudojamą slaptažodį, ir du kartus naują.

Kaip Apple Watch atrakinti iPhone pagalba

Jeigu nepatinka įvedinėti slaptažodžio, kai tik nusiimate „Apple Watch“ nuo riešo, arba jeigu laikrodį perkraunate — „iPhone“ esantys „Touch ID“ ir „Face ID“ gali puikiai pasitarnauti atrakinant išmanųjį laikrodį.

  • Telefone esančioje „Watch“ programėlėje pasirinkite „My Watch“ kortelę apačioje.
  • Spauskite ant „Passcode“. Jeigu laikrodis užrakintas, jį vėl gi turėsite atrakinti. Ir atsidariusiame lange pasirinkite „Unlock with iPhone“. Jeigu šis pasirinkimas jums yra negalimas, iš pradžių reikės įjungti „Touch ID“ arba „Face ID“ ir įvesti slaptažodį „Apple Watch“, kad leistumėte „iPhone“ atrakinti laikrodį ateityje.

Pasirodžius „Apple Watch“ užraktui, bus galima atrakinti tiesiog su „Touch ID“ arba „Face ID“. Pastarosios dvi galimybės yra rekomenduojamos, jeigu kiekvieną kartą, perkrovus laikrodį arba nusiėmus nuo riešo nesinori įvedinėti keturių ar daugiau skaitmenų kodo.

Kaip užrakinti Apple Watch rankiniu būdu

Anksčiau, iki „watchOS“ 3.1.3, buvo galima „Apple Watch“ užrakinti palaikius nuspaustą šoninį laikrodžio mygtuką ir tuomet slenkant „Lock Device“ rutuliuką į šoną. Tačiau, jeigu jūsų laikrodyje veikia „watchOS“ 3.1.3 arba naujesnė, šios funkcijos jau nebėra.

Tačiau, vietoje jos, yra parinktis „Wrist Detection“ aktyvuota „Passcode“ pasirinkime (taip numatyta nustatymuose). Ši funkcija leidžia suprasti laikrodžiui, kada jis yra ant riešo ir kada nuo jo yra nuimamas, taigi, kai tik laikrodis bus nuimtas nuo riešo, jis iškart automatiškai užsirakins. Ir įvesti slaptažodį tuomet būsite paprašyti visada, kai tik norėsite juo pasinaudoti nesant jam ant riešo ar vėl laikrodį ant riešo užsidėję.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Edvinas Krupinskas

 Apple technikos fanas nuo ankstyvo ryto iki gilios nakties.

Vienas komentaras

  1. Saunuolis, ne pirmas postas apie Apple Watch, nors ir Apple fanas, bet nesenai laikroduka naudoju, todel daug naujoviu perskaitau, dazniau galit Apple Watch subtilybes aptart ;)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų