30-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

30-os 2018 metų savaitės su „Apple“ susijusios naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Kelis metus „Intel“ svetainėje buvo patalpinta speciali taikomoji aplikacija skirta procesoriaus darbo stebėjimui. „Intel Power Gadget“ rodė kompiuteryje įdiegto procesoriaus taktinį dažnį ir jo temperatūrą realiame laike. Sutapimas ar ne, bet pasirodžius kalboms, kad 2018 metų „MacBook Pro“ greitai užkaista ir dėl šios priežasties yra programiškai lėtinamas — aplikacija iš „Intel“ svetainės dingo. Dar praėjusią savaitę iš „Intel“ svetainės buvo galima atsisiųsti „Intel Power Gadget“ aplikacijos versiją 3.5.2. Yra tikimybė, kad aplikacijoje buvo aptikta klaida ir dabar ji taisoma.
  • Šiuo metu turintys „HomePod“ gali pradėti telefoninį pokalbį „iPhone“ ir persijungti į „HomePod“. Pasirodžius „HomePod OS 12“ skambint galima bus tiesiai iš garso kolonėlės. Žinoma, „iPhone“ turės būti susietas su „HomePod“ ir būti netoliese, nes garso kolonėle naudos telefono mobilų ryšį. Pasirodžius atnaujinimui „HomePod“ bus galima naudoti ir „Find My iPhone“ funkcijai. Kolonėle „Siri“ pagalba galės aptikti su ja susietą „iPhone“ jei šis yra tame pačiame „Wi-Fi“ tinkle.
  • Kalbama, kad sekančios kartos „iPhone“ bus komplektuojami su greitą 18 W įkrovimą palaikančiais įkrovikliais. Japonų „Macotakara“ rašo („Google“ vertimas į lietuvių kalbą), kad „iPhone“ greitai įkraunami galės būti tik su „Apple“ sertifikuotais įkrovikliais. Trečių šalių gamintojai ir toliau galės gaminti įkroviklius, tačiau prie šių pajungti „iPhone“ bus įkraunami tik 2,5W. Prie įkroviklių turės būti pajungti ir sertifikuoti, USB-C autentikacijos standartą palaikantys USB-CLightning laidai. Nenaudojant tinkamo įkroviklio ir laido komplekto, telefonas nepriims 18W įkrovos galios nepriklausomai nuo to ką deklaruoja gamintojas. Manau tai protingas sprendimas iš „Apple“ pusės norint išvengti nepatenkintų klientų, kurių akumuliatoriai sugadinti netinkamų įkroviklių ar tiesiogine ta žodžio prasme užsiliepsnoję.
  • „Twitter“ ir „Youtube“ tinkle trumpam buvo pasirodžiusi video medžiaga skirta servisų darbuotojams, kurioje buvo aiškinama kaip ardyti ir taisyti „iPhone“ bei perkelti duomenis iš sugedusio kompiuterio į gerą. Tačiau, šie video netrukus buvo pašalinti, kartu su visa ją paskelbusio žmogaus paskyra.
  • Artėjant naujų „iPhone“ surinkimo pradžiai „Foxconn“ pradėjo didinti darbuotojų skaičių.
  • „Apple“ išleido „macOS High Sierra 10.13.6“ atnaujinimą skirtą 2018 metų „MacBook Pro“ kompiuteriams. Šis atnaujinimas išsprendžia garsiai nuskambėjusią procesoriaus lėtinimo dėl netinkamo temperatūros valdymo problemą. Įdiegę šį atnaujinimą, naujų „MacBook Pro“ savininkai patvirtino — problema dingo.
  • Savo „YouTube“ puslapyje „Apple“ paviešino naują reklamą, kurioje reklamuojamas „iPhone X“ įdiegtas A11 procesorius ir jo galimybės. Reklamoje rodomas žaidimas ‎Vainglory 5V5.
  • „Qualcomm“ finansų direktorius George Davis, kompanijos finansinės ataskaitos proga surengtos konferencijos metu pasakė, jog sekančiuose „iPhone“ modeliuose „Apple“ nebenaudos „Qualcomm“ modemų ir juose bus diegiami „konkurentų produktai“. Greičiausiai „Apple“ telefonuose diegs „Intel“ modemus, o jie kaip rodo testai yra ženkliai lėtesni už „Qualcomm“.
  • CERT specialistai aptiko saugumo spragą įrenginiuose turinčiuose „Bluetooth“. Ji liečia ne tik „iPhone“, bet visus „Bluetooth“ turinčius įrenginius, tame tarpe „Mac“ ir PC. Problema ta, kad perduodant duomenis iš vieno įrenginio į kitą per „Bluetooth“ nevykdomas „Diffie-Hellman“ raktų patikrinimas. Tai reiškia, kad programišius esantis „Bluetooth“ aprėpties zonoje gali perimti visus perduodamus duomenis, tame tarpe ir saugumo kodus ar dviejų faktorių patikrą.
  • Vos prieš kelias dienas „Apple“ spėjus ištaisyti procesoriaus lėtinimo problemą naujuose 2018 metų „MacBook Pro“, pasirodė nauji nusiskundimai. Tiesa naujieji nusiskundimai skamba ne tik iš „MacBook Pro“ bet ir „iMac Pro“ naudotojų lūpų. Problema pasireiškia tuo, kad be kokių nors suprantamų priežasčių įvyksta kompiuterio branduolio klaida dar žinoma Kernel Panic pavadinimu. Tai gali įvykti kartą ar net porą kartų per dieną. Kaip taisyklė po kompiuterio atrakinimo. Leidinys „Digital Trends“ šią klaidą sieja su T2 lustu, kuris įdiegtas šių kompiuterių modeliuose ir yra atsakingas, be kitų užduočių, dar ir už pagrindinio procesoriaus atlaisvinimo nuo garso atkūrimo ar aušintuvų apsisukimo greičio kontrolės. Šiuo metu su šia problema susiduria kaip 13 ir 15 colių ekrano įstrižainę turinčių 2018 metų laidos „MacBook Pro“ kompiuterių savininkai, taip ir „iMac Pro“ naudotojai. „Apple“ pareiškė jog aiškinasi klaidos priežastį ir kol kas kaip laikiną sprendimą rekomenduoja šių kompiuterių naudotojams atjungti „FileVault“ ir „Power Nap“ funkcijas.
  • „Canalys“ praneša, kad antro šių metų ketvirčio metu „Apple“ iš gamyklų į prekyvietes išsiuntė 3,5 mln. „Apple Watch“. Tai 30 proc. daugiau nei to pačio praėjusių metų laikotarpiu.
  • „Apple“ ketvirtadienį ryte gavo naujo patento patvirtinimą. Patente aprašoma labai įdomi technologija — kompanijos inžinieriai galvoja apie galimybę „Apple“ įrenginiuose įdiegti funkciją leidžiančią belaidžiu būdų kompanijos įrenginiams vieniems kitus įkrauti. Būtų galima, pavyzdžiui ant „MacBook Pro“ padėti „iPhone“ ar „Apple Watch“ ir šių akumuliatoriai įsikraus.
  • „Apple“ paviešino „macOS Mojave“ ir „Apple Watch“ dizaino naudotojo sąsajos ruošinius.
  • „Samsung“ tęsia savo reklamų pašiepiančių „iPhone“ kampaniją.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų