Kaip kontroliuoti kurios aplikacijos turi prieigą prie iCloud

iCloud

Duomenų sinchronizavimas su „iCloud“ yra puikus dalykas – kituose įrenginiuose galite prie tų duomenų laisvai prieiti, tačiau ne kiekvienai aplikacijai tokia prieiga yra reikalinga.

Apple iCloud Drive“ lyg mostelėjus stebuklinga lazdele duomenis išsaugo „iCloud“ saugyklose ir sinchronizuoja juos su kitais įrenginiais. Taip tuos duomenis apsaugodama ir tiems atvejams jei kas nors nutiktų su „iPhone“ ar „iPad“ bei leisdama tęsti darbą pradėtą „iOS“ įrenginiuose prisėdus prie „Mac“ kompiuterio. Tai patogu ir paprasta. Tačiau, kuo didesniam aplikacijų kiekiui suteikiame prieigą prie „iCloud“ — tuo greičiau mažėja laisvą vietą „iCloud“ saugyklose žymintys skaičiai.

Toli gražu ne kiekvienai aplikacijai reikia išsaugoti duomenis „iCloud“ saugyklose ir juos sinchronizuoti su kitais įrenginiais. Prieigą aplikacijoms, kurios geba saugoti duomenis „iCloud“ galima suteikti ir uždrausti.

Kaip aplikacijai suteikti/uždrausti prieigą prie iCloud

Jei aplikacija ir jos duomenimis norite naudotis skirtinguose „Apple“ įrenginiuose — gera mintis būtų jai suteikti prieigą prie „iCloud“.

Kaip suteikti/uždrausti prieigą prie iCloud aplikacijoms įdiegtoms iPhone ir iPad

  1. iOS“ įrenginyje atidarykite Settings aplikaciją.
  2. Paspauskite ant aplikacijos lango viršuje esančio savo vardo.
  3. Paspauskite ant iCloud.
  4. Peržiūrėkite Apps using iCloud sąrašą ir įjunkite prieigą prie iCloud toms aplikacijoms, kurioms manote tokios prieigos reikia ir išjunkite prieigą toms, kurioms jūsų manymu tokia prieiga yra nebūtina.

Kaip suteikti/uždrausti prieigą prie iCloud macOS aplikacijoms

  1. Mac“ kompiuteryje atidarykite System Preferences aplikaciją.
  2. Atsidariusiame lange paspauskite iCloud.
  3. Paspauskite Options mygtuko esančio šalia iCloud Drive.
  4. Šalia kiekvienos sąraše esančios aplikacijos pažymėkite varnele jei norite suteikti aplikacijai prieigą prie „iCloud“ arba varnelę nuimkite, jei norite aplikacijai suteiktą prieigą atšaukti.
  5. Paspauskite Done.

Atlikus aukščiau aprašytus veiksmus, priklausomai nuo to ar aplikacijai prieigą prie iCloud suteikėte ar panaikinote galės siųsti duomenis į kitus „iPhone“, „iPad“ ir „Mac“ kompiuterius arba ši galimybė iš aplikacijų bus atimta.

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Į viršų