Būdas atskirti MacBook Pro senos ir naujos kartų drugelio (butterfly) tipo klaviatūras

Visai neseniai „Apple“ pripažino, kad naujoviška „butterfly“ (drugelio) tipo mechanizmą turinti klaviatūra turi problemų. Tačiau naujesnė „butterfly“ klaviatūros versija veikia patikimiau. Kaip jas atskirti paprastam žmogui.

Praėjusią savaitę „Apple“ oficialiai pripažino, kad pirmos kartos drugelio (angl. butterfly) tipo mechanizmą turinčios „MacBook“ ir „MacBook Pro“ kompiuterių klaviatūros turi problemų ir paskelbė nemokamo jų serviso programą.

Kompanija apie šio tipo klaviatūrų trūkumus, matyt, jau žinojo ir anksčiau, nes egzistuoja dviejų versijų „butterfly“ klaviatūros. Antroji, naudojama vėliau išleistuose kompiuteriuose veikia patikimiau ir jos klavišai rečiau užstringa ar „limpa“ kai užsiteršia nuo picos ir pyragaičių krentančiais trupiniais.

Kairėje — antros kartos „drugelio“ (butterfly) tipo klaviatūros mechanizmas. Dešinėje — tradicinis, „žirklių“ (scissor) klaviatūros mechanizmas.
Kairėje — antros kartos „drugelio“ (butterfly) tipo klaviatūros mechanizmas. Dešinėje — tradicinis, „žirklių“ (scissor) klaviatūros mechanizmas.

Atėjus į parduotuvę ir renkantis sau „MacBook“ ar „MacBook Pro“ kompiuterį, ar pagaliau jį perkant panaudotą, dėl su klaviatūra susijusių problemų, svarbu žinoti kokio tipo klaviatūra įdiegta tame kompiuteryje.

Vienas paprastesnių būdų atskirti pirmos kartos drugelio tipo mechanizmą naudojančias klaviatūras (kurios turi dažnai pasitaikančių problemų) nuo antros kartos drugelio tipo klaviatūrų yra kelių klavišų jose žymėjimai.

Pirmos versijos „butterfly“ klaviatūrose, virš „option“ klavišo yra užrašas „alt“, „Enter“ klavišas gali turėti arba „return“ ir „enter“ užrašus arba ir žemiau jo esantį simbolį. „Control“ klavišas turi vienintelį užrašą.

Pirmos kartos „butterfly“ tipo klaviatūros klavišų žymėjimas
Pirmos kartos „butterfly“ tipo klaviatūros klavišų žymėjimas

Antros versijos „butterfly“ klaviatūroje, virš „option“ užrašo, vietoje „alt“ yra simbolis, „control“ klavišo viršuje yra ^ simolis, o „return“ klavišas turi vienintelį užrašą arba tik simbolį.

Antros kartos „butterfly“ tipo klaviatūros klavišų žymėjimas
Antros kartos „butterfly“ tipo klaviatūros klavišų žymėjimas

Pirmos ir antros kartos „butterfly“ klaviatūrų žymėjimų palyginimas.

Jei nesikreipėte į servisą — greičiausiai jūsų kompiuteryje yra įdiegta originali klaviatūra.

  • Jei esate 12 colių 2015–2016 metų „MacBook“ kompiuterio savininkas, jūsų kompiuteryje įdiegta pirmos kartos „butterfly“ tipo klaviatūra.
  • Jei turite 2016 metų „MacBook Pro“ jame įdiegta pirmos kartos „butterfly“ tipo klaviatūra.
  • Visi „MacBook“ kompiuteriuose išleistuose nuo 2017 metų įdiegta antros kartos „butterfly“ tipo klaviatūra.

Jei jūsų „MacBook“ ar „MacBook Pro“ kompiuterio klavišai stringa, kai kuriuos jų nuspaudus kompiuteris nereaguoja arba rašo tą raidę po kelis kartus, arba jei jie paprasčiausiai užstringa — vertėtų kreiptis į servisą ir pasinaudoti nemokamo klaviatūrų taisymo programa, žinoma jei jūsų „Mac“ kompiuteryje pirmos kartos drugelio tipo klaviatūra ir išėmus klavišus nebus rasta tiek maisto atsargų, kad savaitę būtų galima šerti balandžius kieme.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų