24-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

24-os 2018 metų savaitės su „Apple“ susijusios naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.
  • birželio 10 dieną „Mac Arena“ svetainei sukako 5 metai.
  • Kalbama, kad rudenį pasirodysiančiuose trijuose naujuose „iPhone“ modeliuose, kuriuose autorizavimui bus naudojama „Face ID“ technologija, veidų atpažinimas veiks 300 proc. greičiau, nei dabartiniame „iPhone X“. Taip pat gandų vėjai nešioja žinią, kad brangiausias „iPhone X Plus“ telefonas palaikys dvi SIM korteles.
  • „Apple“ papildė savo interneto parduotuvę naujų spalvų „Solo3 Wireless“ ir „Powerbeats 3 Wireless“ ausines. Naujoji spalvinga kolekcija pavadinta „Beats Pop“ ir šiomis ausinėmis bus prekiaujama tik „Apple Store“ (bent jau oficialiai).
  • Kriptovaliutų kalimas įsismarkavo tiek, kad pradėjo kai kurių platformų kūrėjams ir jaučiantiems atsakomybę prieš tų platformų naudotojus kelti nepatogumus. „Apple“ atnaujino programuotojams skirtus patarimus, kuriuose aiškiai leido suprasti (punktas 2.4.2): „nekalkit kriprovaliutų mūsų įrenginiuose“. „Apple“ taip pat atnaujino skiltį susijusią ir su naudotojų informacijos prieinamumu bei panaudojimu trečių šalių programuotojams. Atnaujintos programuotojams skirtos taisyklės draudžia programuotojams kurti duomenų bazes iš informacijos surinktos iš naudotojų adresų (kontaktų) sąrašų. Jie negali užprašyti prieigos prie šios informacijos vienu tikslu ir naudoti jos kitu. Net gavus prieigą prie naudotojo adresų informacijos (šiam sutikus suteikti tokią prieigą aplikacijai) — jie negali parduoti šių duomenų trečioms šalims.
  • Išleistos „iOS 11.4.1“ (tame tarpe ir vieša), „macOS 10.13.6 High Sierra, „tvOS 11.4.1“ (tame tarpe ir vieša) ir „watchOS 4.3.2“ antrosios beta versijos. Taip pat „Apple“ išleido atnaujinimą „watchOS 5“ betai.
  • Nors „iPhone X“ specifikacijoje minimas IP67 standartas, o tai reiškia, kad šis telefono modelis gali išbūti vieni metro gylyje 30 minučių. Pasirodo, kad vandenyje jis gali išbūti gerokai ilgiau. „Man + River“ kanalo skirto įvairiausių daiktų paieškai po vandeniu, blogeris rado upėje nuskendusį „iPhone X“. Telefonas po vandeniu praleido mažiausiai porą savaičių. Po tris dienas trukusio telefono džiovinimo — šis pradėjo veikti. Vaikinas atsakingai supakavo telefoną ir grąžino jį savininkei išsiųsdamas paštu.
    Ši sėkmės istorija neturėtų padrąsinti nardyti su „iPhone X“ ar kaip nors jį kitaip skandinti. Atminkite, kad į telefoną patekusio vandens sukelti gedimai — ne garantinis atvejis.
  • „Apple Music“ aplikacijoje „iOS 12“ naudotojai ras „Comming Soon“ skirsnį, kuriame prenumeratoriai galės peržiūrėti artimiausiu metu naujai pasirodysiančius singlus ar albumus. „iOS 12“ ir „macOS Majove“ naudojantys melomanai taip pat turės galimybę albumų puslapyje matyti jų išleidimo datas.
  • Antradienį „Microsoft“ paskelbė, kad komerciniams naudotojams prieinama „Office 2019 for Mac Preview“ versija. Šio kompanijos taikomųjų aplikacijų paketo sudėtyje yra: „Word“, „Excel“, „PowerPoint“, „Outlook“ ir „OneNote“. Norintys prisijungti prie komercinės peržiūros programos galite užsiregistravę ar prisijungę svetainėje adresu aka.ms/collaborate, o daugiau informacijos apie „Office 2019 komercinę peržiūrą“ rasite kompanijos šiam paketui sukurtame DUK puslapyje.
  • „Apple“ palaikymo aplikacija leidžianti patogiai prieiti prie informacijos padedančios išspręsti iškilusias problemas naudojant kompanijos sukurtus įrenginius tapo prieinama ir Čekijos, Danijos, Suomijos, Vengrijos, Indonezijos, Norvegijos, Lenkijos, Portugalijos ir Rusijos naudotojams. Lietuvos, deja, šiame sąraše dar nėra.
  • Futbolo mėgėjai gali nudžiugti sužinoję, kad „Apple“ skelbs Futbolo čempionato naujienas „News“, „Apple TV“ „Podcasts“, „App Store“ ir „Clips“ aplikacijose. Apie čempionatą, komandas ir varžybų rezultatus galėsite paklausti ir Siri.
  • „Ars Technika“ specialistai aptiko, kad nuo pat „OS X Leopard“ sistemos išleistos 2007 metais, „Mac“ kompiuteriuose buvo „paprastas būdas“, kurį žinodami programišiai galėjo „prastumti“ savo kodą taip, kad kenkėjiškam ir įtartinam programiniam kodui aptikti skirti kai kurie sistemos įrankiai galėjo manyti jog tai „Apple“ sukurta ir pasirašyta aplikacija. Skylė „Mac“ kompiuteriams skirtose operacinėse sistemose, karta iš kartos egzistuoja jau beveik 11 metų.
  • Jei turite 2017 metų 13 colių „MacBook Pro“, kurio sugedo SSD diskas ar pagrindinė plokštė — „Apple“ keičia iš karto abu — rašo „MacRumors“ remdamiesi dokumentu, kurį jiems pavyko gauti). Tai neliečia 15 colių „MacBook Pro“ modelių ar modelių su „Touch Bar“.
  • Kalbama, kad sekančiais metais pasirodysiantys „iPhone“ modeliai bus suderinami su USB-C. Tačiau, kol kas nėra aišku ar tas „suderinamumas“ bus papildomas adapteris komplekte ar telefonuose vietoje „Lightning“ jungties bus pradėtos diegti USB-C jungtys.
  • „Rosenblatt Securities“ analitikai mano, kad šiais metais „Apple“ pradės vietoje 5V 2A palaikyti dar greitesnį — 9V 2A ir 5V 3A įkrovimą jos 2018 metų „iPhone“. Greitą įkrovimą „Apple“ pradėjo naudoti 2017 metais pasirodžiusiuose „iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“ ir „iPhone X“ modeliuose.
  • Keli statistiniai duomenys, kuriuos „Apple“ paskelbė WWDC 2018 pristatymo metu:
    • šiuo metu yra 20 milijonų užsiregistravusių „Apple“ programuotojų;
    • sekantį mėnesį „App Store“ sukaks 10 metų;
    • kiekvieną savaitę „App Store“ aplanko 500 milijonų lankytojų;
    • „Apple“ programuotojai per visą „App Store“ gyvavimo laiką jau uždirbo daugiau nei 100 milijardų JAV dolerių;
    • „App Store“ yra daugiau nei 350 000 aplikacijų, kurios bent dalinai parašytos naudojant „Swift“ programavimo kalbą.
    • Pusė „iOS“ naudotojų savo įrenginiuose įdiegė „iOS 11“ per pirmą savaitę po šios operacinės sistemos pasirodymo;
    • Šiuo metu 81 proc. suderinamų įrenginių įdiegta „iOS 11“;
    • 2017 metais „Apple Watch“ verslas išaugo 60 proc.
    • „Apple“ laboratorijose tikrinant, derinant ir vystant išmanaus „Apple Watch“ aktyvumo funkciją bendroje sumoje sudeginta 2,3 milijonai kalorijų;
    • kompanijai išleidus „Apple TV 4K“ šio įrenginio verslas ūgtelėjo 50 proc.
    • „Apple TV“ jau integruota daugiau nei 100 video kanalų.
  • „Apple“ paskelbė penkias naujas video pamokas. Šį kartą tai pamokos kaip filmuoti ir fotografuoti futbolą.
    „Apple“ vadovas Tim Cook kalbėdamas su David Rubenstein papasakojo, kad „Apple Park“ darbuotojams pastatyti stalai darbui stovint. Cook’o manymu darbas sėdint neigiamai veikia žmogaus sveikatą. Atviros erdvės kabinetuose taip pat stovi ir įprasti stalai, tačiau prie jų pastatytos nepatogios kėdės — specialiai, kad darbuotojai ilgai neužsisėdėtų. Žinoma, daug „Apple“ darbuotojų dėvi „Apple Watch“ ir šis išmanus laikrodis užsibuvusiems vienoje vietoje kas valandą primena jog reikia pajudėti.
  • Visai įdomus „Bloomberg“ paskelbtas interviu su Tim Cook, pažiūrėkite ir paklausykite.
  • „Apple“ kuria nemažai originalių televizijos šou ir kalbama, kad savo veiklą gali išplėsti ir į kinematografo sritį. Pasirodė informacija, jog kompanija derasi su Airijos „Cartoon Saloon“ ir gal po kurio laiko išvysime „Apple“ animacinį filmą.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.
Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. “Skylė „Mac“ kompiuteriams skirtose operacinėse sistemose, karta iš kartos egzistuoja jau beveik 112 metų.”

    Siaubas.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų