23-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

23-os 2018 metų savaitės su „Apple“ susijusios naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Kanadietė Victoria Ambrose buvo apkaltinta, kad naudojosi elektroniniu įrenginiu vairuodama. Moteris sustojo prie raudono šviesoforo signalo, kai šalia jos sustojęs policijos pareigūnas pastebėjo, kad jos automobilyje nušvito elektroninio įrenginio ekranas. Užsidegus žaliam šviesoforo signalui prieš moters automobilį buvusios transporto priemonės pajudėjo iš vietos, tačiau moteris liko stovėti, kol policijos pareigūnas prožektoriuku pasišviesdamas apžiūrinėjo jos automobilio vidų. Po kurio laiko pareigūnas liepė Ambrose privažiuoti prie kelkraščio. Ontario greitkelių taisyklės patvirtintos 2009 metais draudžia naudotis ar rankose laikyti belaidį komunikavimo įrenginį. Teisme Victoria Ambrose teigė, kad ji tik pažiūrėjo kelinta valanda, tačiau teisėjui Peace Llyod Phillipps toks teiginys pasirodė niekinis, nes anot jo laikui patikrinti užtenka akimirkos ir nereikia to daryti keletą kartų, kaip buvo daroma Ambrose atveju. Pagrindiniu faktoriumi įrodančiu, kad Ambrose naudojosi elektroniniu įrenginiu ir jis ją blaškė pasitarnavo policijos pareigūno teigimas, kad užsidegus žaliam šviesos signalui moteris pavėluotai sureagavo į šį pasikeitimą.
    Man atrodo jei dėl to baustų pas mus ir kaip įrodymą pateiktų pavėlavimą sureaguoti į užsidegusią žalią šviesoforo signalą — būtų galimą bausti kas penktą, net jei jo automobilyje nėra apskritai jokio mobilaus įrenginio, nes pas mus kas penktas galiausiai supratęs „kad žaliau jau tikrai nebus“ — pradeda spausti sankabą ir bandyti įkalti kokiu nors būdu bėgį, tada (jau mirksint žaliam šviesoforo signalui) kaip akis išdegęs praskrenda sankryžą, na ir dar kokie du spėja paskui jį prašokti, tik jau per raudoną.
  • Pasirodė nauja ataskaita su įrodanti „Facebook“ dosnumą dalinantis jos paslaugos naudotojų duomenimis. Ilgoje, „The New York Times“ paskelbtoje ataskaitoje rašoma, kad „Facebook“ tinklas turėjo susitarimą su 60 ar daugiau įrenginių gamintojų tokių kaip „Apple“, „Microsoft“, „Samsung“, „Blackberry“, ir t.t., kurioms buvo suteikta prieiga prie API ir jos galėjo įdiegti „Facebook“ „Like“ mygtukus, adresų knygas ir kitas paslaugas, kurios tapo prieinamos tų įrenginių naudotojams net neįdiegusiems „Facebook“ aplikacijos. Daugeliui įrenginių gamintojų, „Facebook“ pradėjo atšaukinėti šią prieigą, tačiau NYT duomenimis 2013 metų „Blackberry“ įrenginiuose aplikacijos pavadintos „The Hub“ pagalba vis dar galima matyti informaciją apie draugus. Į šią informaciją „Facebook“ sureagavo atsakydama straipsniu Why We Disagree with The New York Times, kuriame teigiama jog įrenginių gamintojams API buvo sukurta su tikslu, kad šie galėtų savo įrenginių operacinių sistemų naudotojams galėtų suteikti prieigą prie paslaugos dar iki tam skirtos aplikacijos ar aplikacijų parduotuvės buvo sukurtos.
  • Pirmadienį anksti ryte prie „Apple Music“ paslaugos naujo prisijungimo mygtuko pagalba, paslaugos naudotojai pastebėjo kai kuriuos pasikeitimus, tame tarpe ir interneto grotuvą. Vėliau, pastebėjusi jog naudotojai šią galimybę aptiko, kompanija tą prisijungimą atjungė.

  • Prieš WWDC pasirodęs „Apple Animoji“ reklaminis filmukas.
  • Dieną prieš WWDC „Apple“ CEO Tim Cook pasidalino video, kuriame trumpi kelių iš daugiau nei 350 talentingų jaunuolių kuriančių aplikacijas Apple produktams prisistatymų.
  • „Apple“ pradėjo prekybą nauju 30W įkrovikliu skirtu „MacBook“. Jis pakeitė 29W modelį. Kompanija taip pat pradėjo prekybą naujų spalvų (Peach, Marine Green ir Sky Blue) silikono dėklais skirtais „iPhone“ ir tokių pačių spalvų „Apple Watch“ dirželiais.
  • „Apple“ pakeitė programuotojams skirtos „iTunes Connect“ pavadinimą į „App Store Connect“.
  • Vienas iš WWDC metu rodytų video.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtų „iOS 12“, „macOS Mojave 10.14“, „tvOS 12“, „watchOS 5“, „Xcode 10“ bei švietimui skirtų „Classroom 2.3 for iPad“ ir „Classroom 1.0 for Mac“ beta versijas.
  • Greičio testas „iOS 11.4“ vs „iOS 12 beta 1“ įdiegtos „iPhone 8“.
  • Greičio testas „iOS 11.4“ vs „iOS 12 beta 1“ įdiegtos „iPhone 5s“ - seniausiame „iPhone“ modelyje, kuris palaiko „iOS 12“.
  • Greičio testas „iOS 11.4“ vs „iOS 12 beta 1“ įdiegtos „iPhone X“.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ 58-tą versiją. Ji palaiko ir „macOS Mojave“ esančioje „Safari“ pasirodžiusią naujovę — svetainių piktogramas „tabuose“.
  • WWDC „Apple paskelbė vieną iš pokyčių „Apple Maps“ aplikacijoje. Kompanija leidžia trečių šalių programuotojams įterpti „Apple Maps“ fragmentus į interneto svetaines. Tai galima padaryti jau dabar, pasitelkus JavaScript biblioteką „MapKit JS“ (kol kas beta). Daugiau informacijos apie tai rasite „Apple“ programuotojams skirtoje svetainėje.
  • Naujausias į „Apple“ nukreiptas kolektyvinis ieškinys yra susiję su „Apple Watch“. Šiame ieškinyje teigiama, kad visi „Apple“ laikrodžiai, pradedant nuo Series 0 iki pat Series 3 turi tokį patį defektą. Šioje byloje siekiama iš „Apple“ prisiteisti 5 mln. JAV dolerių žalą. Anot kolektyviniame ieškinyje pateiktos pretenzijos: visų „Apple Watch“ modelių ekranai gali skilti, atsiklijuoti nuo korpuso be kokios nors rimtos tam priežasties ir „Apple“ apie tai žinojo dar iki juos išleisdama.
  • „Apple“ registruoja tiek patentų, kad atrodo kompanijoje yra visas milžiniškas departamentas nieko daugiau neveikiantis tik ką nors išradinėjantis. „Apple“ užregistravo naujus patentus, kuriuose: aprašyta sumanesnės vieno objektyvo kameros technologija leidžianti daryti tokias pat nuotraukas, kokioms padaryti dabar reikia dviejų objektyvų; kitame patente aprašyta pripučiama „Apple Watch“ apyrankė, kurios pagalba galima matuoti kraujo spaudimą. Trečias patentas yra susijęs su „iPhone“ ir/ar „iPad“ saugumu šiam krentant. Jame aprašyta išgaubto ekrano technologija, kuri padėtų geriau išsaugoti ekraną neskilusį įrenginiui nukritus.
  • Praėjus 10“-čiai dienų po „iOS 11.4“ pasirodymo, „Apple“ nutraukė „iOS 11.3.1“ pasirašymą, tad grįžimas į šią „iOS“ versiją nebeįmanomas.
  • Nelabai „Apple“ sekasi su Siri reikalais. Nespėjo „Apple“ pristatyti „Siri Shortcuts“ naujoje „iOS 12“, kaip gavo kvietimą į teismą. Kompanija „Shift“ kaltina „Apple“ pasisavinus jos logotipą „Siri Shortcuts“ aplikacijai. Iš „Apple“ reikalaujama 200 000 JAV dol. kompensacijos. Ieškovė teigia, kad ši suma bus panaudota priverstiniam rebrendingui ir naujo logotipo kūrimui.
    Siri Shift aplikacijos logo palyginimas su Shift kompanijos logotipu
  • „Apple“ praplėtė vidinių žemėlapių aprėptį papildydama „Maps“ aplikaciją „Charlotte Douglas International“ oro uosto Šiaurės Karolinoje, „Montréal–Pierre Elliott Trudeau International“ ir „Québec City Jean Lesage International“ — Kanadoje, Tojuano tarptautiniu oro uostu Taivanyje bei „Trinity Leeds“ prekybos centru Anglijoje. Peržvelgti kokiuose oro uostuose ir prekybos centruose naviguoti galima „Maps“ aplikacijos pagalba galite čia.
  • Sprendžiant iš BGR serveryje sukauptų logų — „iPhone X Plus“ ekrano skiriamoji geba gali būti 1242x2688. Loguose buvo aptiktas ir „iOS 12“ įrenginys, kurio ekrano skiriamoji geba 414x896.
  • Pasirodžius „Nikkei“ ataskaitai, kurioje teigiama jog lyginant su pernai metais „Apple“ užsakymai naujiems „iPhone“ sumažėjo 20 proc., APPL akcijų kainos kreivė pakrypo žemyn.
  • Britų režisierius Guy Ritchie, „Apple“ užsakymu sukūrė reklaminį video, kuriame reklamuojamos „Beats by Dre“ ausinės. Reklama skirta Pasaulio futbolo čempionatui, kuris šią vasarą vyks Rusijoje.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų