23 geriausiai apmokamos pozicijos Apple kompanijoje

Temos: Apple, Statistika
Programuotojai

„Apple“ žinoma kaip reiklus darbdavys ir dirbant kompanijoje susiduriama su daugybe iššūkių, tačiau darbas joje turi savo privalumų.

Žemiau pateikti geriausiai apmokamų pozicijų „Apple“ duomenys surinkti „Glasdoor“ svetainėje. Atlyginimai nurodomi be priedų. Parinktos tik tos pozicijos, kuriose yra penki ar daugiau atsiliepimai su nurodytu atlyginimu ir labai aukštos pareigybės, tokios kaip užimamos Tim Cook ir panašiai nėra įtrauktos į sąrašą.

Daugelis gal žinote, tačiau paminėsiu: „Apple“, kaip ir daugelyje kitų technologinių kompanijų darbo pozicijos turi savo lygį, kuris žymimas romėnišku skaičiumi. Kuo skaičius didesnis — tuo pozicija aukštesnė ir atitinkamai atlyginimas. Pavyzdžiui programinės įrangos inžinieriaus (programuotojo) V atlyginimas bus aukštesnis ir jis turės didesnės atsakomybės reikalaujančių darbų, nei programuotojas I.

Žiūrint į atlyginimų sumas reikėtų turėti omenyje JAV atlyginimų apmokestinimo politiką.

23. Kompiuterinės techninės įrangos dizaino inžinierius (ASIC mikroschemos)

Kompiuterinės technikos dizaino inžinierius (Hardware Design Engineer) braižo naujų įrenginių dizainą ir kuria jų prototipus. „Apple“ kompanijoje ASIC (application-specific integrated circuits) inžinierių komanda atsakinga už specifinių „Apple“ mikroschemų kūrimą.

Atlyginimas: 157 780 JAV dol.

22. Vyriausiasis fizinio dizaino inžinierius

Remiantis darbo aprašymu pateiktu „PayScale“, fizinio dizaino inžinierius imasi darbo po to kai įrenginio dizainas sukurtas. Vyriausiasis fizinio dizaino inžinierius „Apple“ vadovauja komandai, kuri kuria prototipus, konstruoja, modifikuoja ir vertina naujų fizinių natūralaus dydžio maketų atitikimą dizaino specifikacijoms.

Atlyginimas: 162 988 JAV dol.

21. Programinės įrangos inžinierių vadovas

Programinės įrangos inžinierių vadovas vadovauja ir prižiūri komandas atsakingas už „iOS“ ir „macOS“ aplikacijų ir sistemų atnaujinimų kūrimus. Remiantis Salary.com, norint užimti šias pareigas reikia turėti bakalauro laipsnį.

Atlyginimas: 163 212 JAV dol.

20. Pirkimų vadovas

Pirkimų vadovas, dar vadinamas įsigijimų vadovu dirba finansų ar logistikos departamente. Jis atsakingas už užsakymų tiekėjams organizavimą, įsigijimų strategijos kūrimą ir aišku visa tai daryti numatyto biudžeto ribose.

Atlyginimas: 164 988 JAV dol.

19. Vyriausiasis produktų marketingo vadovas

Viena ir priežasčių kodėl „Apple“ yra tokia sėkminga kompanija — jos protingos ir novatoriškos marketingo kampanijos. Niko keista, kad kompanija yra linkusi mokėti daugiau marketingo vadovui, kuris supranta „Apple“ produktus.

Atlyginimas: 167 133 JAV dol.

18. Programinės įrangos vystymo vadovas

„Apple dirba daugybė programuotojų, kuriančių programinę įrangą įvairiausiems kompanijos produktams, todėl labai svarbu turėti talentingus, jiems vadovaujančius, vadovus. Įprastai „Apple“ iš kandidato į šią poziciją reikalauja ne mažiau kaip 10-ties metų ar daugiau patirties tokiose pareigose.

Atlyginimas: 168 692 JAV dol.

17. Vyriausiasis produktų vadovas

„Apple“ labai svarbu ne tik kompanijos našumas, bet ir tai, kad informacija nepasiektų nereikalingų ausų ir akių anksčiau laiko. Taigi kompanijai reikia tokių vadovų, kurie gerbia tokius „Apple“ principus. Produktų vadovas numato produktų išleidimo strategijas, tikslus ir apie tai informuoja savo komandas bei su tuo susijusius departamentus.

Atlyginimas: 170 000 JAV dol.

16. Vyriausiasis finansų vadovas

Vyriausiasis finansų vadovas atsakingas už sprendimus susijusius su pinigais ir atsiskaito už finansinę situaciją prieš savo vadovus. „Apple“ kompanijoje finansų vadovas sprendžia kaip departamentui numatyta pinigų suma bus leidžiama.

Atlyginimas: 170 053 JAV dol.

15. Aplikacijų programinės įrangos inžinierius V

„Apple“ renkasi tik stiprius dizaino ir programavimo inžinierius. Romėnų skaičius „V“ rodo, kad tai labai patyrusio inžinieriaus atlyginimas.

Atlyginimas: 175 307 JAV dol.

14. Vyriausiasis operacijų vadovas

Vyriausiasis operacijų vadovas atsakingas už tai, kad visa kompanija veikia kaip vienas darnus mechanizmas. Jie kuria procesus ir procedūras, kurios užtikrina aukščiausią kompanijos produktyvumo lygį.

Atlyginimas: 179 211 JAV dol.

13. Inžinierių vadovas

Šios pozicijos darbo aprašymas skiriasi priklausomai nuo to kokio departamento tai vadovas, tačiau inžinierių vadovas „Apple“ turi efektyviai vadovauti komandai, kurti naudotojo sąsajas ir „front end“ aplikacijų kodus parašytus JS ir CSS, bent jau taip rašoma „Apple“ darbo aprašyme.

Atlyginimas: 180 469 JAV dol.

12. Programinės įrangos inžinierius V

Šią poziciją užimantis inžinierius kuria ir modifikuoja programinę įrangą, tokią kaip aplikacijas ir operacines sistemas. Remiantis darbo aprašymu „Monester“ įprastai kandidatuojant į šią poziciją reikalaujama 8–10 metų tokio darbo patirties.

Atlyginimas: 181 000 JAV dol.

11. Industrinio dizaino dizaineris

Industrinio dizaino dizaineriai „Apple“ kompanijoje atsakingi už tai kaip produktai atrodo, kokie jie yra patogūs ir ką jie daro. Prieš tai, kai Jony Ive buvo paskirtas „Apple“ dizaino vadovu jis buvo atsakingas kompanijoje už industrinio dizaino departamentą.

Atlyginimas: 182 823 JAV dol.

10. Vyriausiasis programinės įrangos inžinierių vadovas

„Apple“ kompanijos verslo modelis labai stipriai priklauso nuo dizaino ir programinės įrangos. Be programinės įrangos inžinierių komandos priežiūros ir vadovavimo jiems, kompanijoje programinės įrangos inžinierių vadovas dar atsakingas ir už logistiką.

Atlyginimas: 194 786 JAV dol.

9. Inžinierių vadybininkas II

Anot „LinkedIn“, „Apple“ inžinierių vadybininkas privalo būti gebantis save motyvuoti žmogus, kuris sukuria dinamišką ir kūrybišką aplinką komandai, kurioje problemos sprendžiamos naujovišku ir novatorišku keliu. Norint užimti šias pareigas reikalingas bakalauro ar magistro laipsnis ir suprasti sistemos lustų (SoC) grandinės dizainą.

Atlyginimas: 197 393 JAV dol.

8. Vadybininkas/Vadovas III

Vadybininkas yra ganėtinai bendro pobūdžio pareigybės pavadinimas. Tačiau III lygio vadybininkas „Apple“ kompanijoje turi begales pareigų, atsakomybių ir privalo rūpintis, kad jo komanda nenuklystų nuo teisingo kelio, terminų ir panašiai.

Atlyginimas: 200 033 JAV dol.

7. Programinės įrangos inžinierių vadybininkas II

Programinės įrangos inžinieriai yra bet kurios technologinės kompanijos gyvybiškai svarbias funkcijas atliekantis organizmas, tad nėra nuostabu, kad šio departamento darbuotojai yra prie aukštesnius atlyginimus gaunančiųjų grupės.

Atlyginimas: 201 512 JAV dol.

6. Vyriausiasis inžinerijos vadovas

Į Šią poziciją gali pretenduoti apie 10 metų darbo tokioje ar panašioje pozicijoje patirtį turintis kandidatas.

Atlyginimas: 201 100 JAV dol.

5. Kūrybinis direktorius

Tokioje kompanijoje kaip „Apple“, kūrybinio dizaino direktorius yra labai svarbi figūra. Viena iš jo funkcijų yra nustatyti, kurie produktai yra konkurencingi. Kūrybinis direktorius „Apple“ vadovauja komunikacijų komandai užsiimančiais visais reklamos, marketingo ir propagavimo reikalais.

Atlyginimas: 210 100 JAV dol.

4. Vyriausiasis patarėjas

Ši pozicija reikalauja žmogaus turinčio 8–10 metų darbo patirtį. Tokio dydžio kompanijoje kaip „Apple“, teisininkas gali spręsti pačius įvairiausius klausimus, nuo nekilnojamo turto sandorių iki ginčių etikos ar prekės ženklų klausimais.

Atlyginimas: 213 579 JAV dol.

3. Programinės įrangos ir inžineringo direktorius

Kuo aukštesnės pareigos — tuo didesniais žingsniais auga ir atlyginimas.

Atlyginimas: 230 551 JAV dol.

2. Direkotorius

„Apple“ yra nemažai direktorių ir jie yra pagrindiniai viso kompanijos ešelono vadovai.

Atlyginimas: 254 000 JAV dol.

1. Vyriausiasis direktorius

Vyriausiasis direktorius yra aukščiausio lygio pozicija ir iš šią poziciją užimantis asmuo privalo turėti sukaupęs nepaprastai daug valdymo patirties.

Atlyginimas: 309 113 JAV dol.

Šaltinis: Glassdoor.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų