Koks gali būti sekančios macOS versijos pavadinimas

Tema: macOS
Kalifornija

„Apple“ ir ypač „Mac“ kompiuterių fanai spėlioja: koks gali būti sekančios „macOS“ versijos pavadinimas.

„Apple WWDC 2018“ prasidės po mažiau nei mėnesio (birželio 4 dieną) ir aistringi „Mac“ kompiuterių naudotojai jau pradėjo spėlioti koks galėtų būti naujos „macOS“ versijos pavadinimas.

Dar 2014 metais, „Apple“ pateikė paraiškas 23 prekės ženklams, kurie, greičiausiai, skirti pavadinti naujas „macOS“ operacines sistemas. Nuo to laiko trys, iš tose paraiškose paminėtų pavadinimų jau panaudoti: „Yosemite“„OS X 10.10“, „El Capitan“„OS X 10.11“ ir „Sierra“ — „macOS 10.12“ ir 10.13 („High Sierra“).

Kaip „Apple“ galėtų pavadinti „macOS 10.14“? Šiuo metu iš 2014 metais pateiktos paraiškos liko 20 galimų variantų: „Redwood“, „Mammoth“, „California, „Big Sur“, „Pacific“, „Diablo“, „Miramar“, „Rincon“, „Redtail“, „Condor“, „Grizzly“, „Farallon“, „Tiburon“, „Monterey“, „Skyline“, „Shasta“, „Mojave“, „Sequoia“, „Ventura“ ir „Sonoma“.

Visi aukščiau paminėti pavadimai susiję su Kalifornijos vietovardžiais ir gyvūnais. Pavyzdžiui „Sanoma“, „Mirama“, „Ventura“ ir „Shasta“ yra Kalifornijos miestai (Shasta įsikūręs 1,1 km auščiau jūros lygio), o Mojave — sausiausia Šiaurės Amerikoje dykuma. „Farallon“ tai uolėtas salynas esantis netoli San Francisko, „Diablo“ — šiuo ispanišku velnią reiškiančiu žodžiu pavadintas kalnas Kalifornijoje, netoli netoli San Francisko, o Rincon yra viena populiariausių vietų, ant Ventura ir Santa Barbara apygardų susijungimo, kur susirenka banglenčių mėgėjai.

Žinoma, kompanija gali ir nustebinti šį kartą pasirinkdama kokį nors pavadinimą nesusijusį su Kalifornija ar susijusį, tačiau ne iš jos registruotų pavadinimų sąrašo, pavyzdžiui „macOS Redwood“ ar „macOS Tahoe“. Redwood'as tai nacionalinis parkas Kalifornijos šiaurėje, o Tahoe — prie Kalifornijos ir Nevados valstijų sienos nusidriekęs vienas didžiausių pasaulyje, prieš du milijonus metų susiformavęs ežeras. Kalifornijoje yra begalė nuostabių vietų, tačiau vargu ar visomis jomis „Apple“ norės pavadinti savo operacines sistemas. Pavyzdžiui žinant amerikiečių prietarumą, vargu ar reikėtų tikėtis „macOS Death Valley“. Nors tai dar viena garsi Kalifornijos vieta — Mirties slėnis yra žemiausias Kalifornijos taškas. Mirties slėniu ši vieta greičiausiai praminta dėl to, kad oras jame gali įkaisti iki beveik 60˚C. Dėl šios priežasties į Dante’s View geriau keliauti anksti ryte, ypač jei ten nutarėte apsilankyti karščiausiais mėnesiais.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų