John Carmack sukūręs legendinius Doom ir Quake papasakojo ką reiškė dirbti su Steve Jobs

„Oculus VR“ CTO - John Carmack, sukūręs vyresniai kartai gerai žinomus „Doom“ ir „Quake“ kompiuterinius žaidimus savo „Facebook“ paskyroje dalinasi prisiminimais: ką reiškė dirbti su Steve Jobs.

John Carmack kalba Game Developers Conference 2010 po to kai jam Game Developers Choice apdovanojimų ceremonijoje buvo įteiktas Lifetime Achievement Award apdovanojimas.
Nuotrauka: Official GDC
John Carmack kalba „Game Developers Conference 2010“ po to kai jam „Game Developers Choice Award“ ceremonijoje buvo įteiktas „Lifetime Achievement Award“ apdovanojimas.

John Carmack ne kartą dalyvavo „Apple“ pristatymuose kartu su Steve Jobs, tačiau savo „Facebook“ paskyroje dalinasi prisiminimais apie prezentaciją, kurioje nedalyvavo.

„Kartą aš su savo mano žmona, tada sužadėtine, susitikome su Steve „Apple“ biure. Jis norėjo, kad aš dalyvaučiau pristatyme, kuris vyko tą pačią dieną kada buvo numatytos mūsų vestuvės. Šypsodamasis ir spinduliuodamas žavesiu jis pasiūlė vestuves atidėti. Mes nesutikome, tačiau jis atkakliai to reikalavo. Galiausiai mano žmona pasiūlė, kad jei jis tikrai nori jog jos vyras John’as dalyvautų pristatyme — jis turi sumokėti už John Lassiter dienos konsultaciją jos media kompanijoje („Fountainhead Entertainment“ — Mac Arena pastaba.). Steve veidas akimirksniu pasikeitė iš kupino žavesio į šaltą it ledas. Aš toje prezenacijoje nedalyvavau“, — pasakoja John Carmack.

Carmack taip pat žinomas kaip vienas iš nedaugelio žmonių „numetęs“ skambutį kai jam skambino Steve Jobs.

„Aš klausiausi komandos ataskaitos po “Rage” paleidimo kai man paskambino. Aš buvau labai užsiėmęs ir skambutį atmečiau. Po kelių minučių kažkas atėjo ir pasakė, kad man paskambins Steve Jobs. Upsss… Visi iš manęs juokėsi: “numetė Steve Jobs skambutį”.“

Carmack sako, kad „Apple“ jis pamėgo dar būdamas jaunas. Noras turėti „Apple II“ kompiuterį buvo vienas iš jo vaikystę apibūdinančių veiksnių. Jo pirmasis didesnis pirkinys, kai jis suaugo, buvo „NeXT“ darbo stotis — ją John’as naudojo kurdamas legendinį „Doom“.

„Mums patiko “NeXT’ai” ir mes norėjome išleisti “Doom” su prierašu: “sukurta naudojant tik ‘NeXT’ kompiuterius, bet kai paprašėme leidimo — mums buvo duotas neigiamas atsakymas.
Vėliau, kai ‘Doome’ jau pradėjo vystytis į kultūrinį reiškinį, girdėjome kalbų, kad Steve pakeitė savo nuomonę ir būtų laimingas matydamas ‘NeXT’ vardą šalia, tačiau traukinys jau buvo nuvažiavęs.”

„Doom“ ir „Quake“ kūrėjas bei „Oculus VR“ CTO, kaip vieną iš gluminančių darbo su Steve aspektų mini — tuometinio „Apple“ CEO nenorą pripažinti to, kad jis yra neteisus.

„Dažnai jausdavausi keistai, nes jis apie dalykus tokius kaip: vaizdo plokščių atminties lustų kainos ar “AltiVec” įskiepių naudojamą sistemos pralaidumo juosta, kurie buvo klaidingi — galėjo kalbėti labai įtikinamai.“

Kaip geriausią Steve bruožą, John’as mini Jobs’o gebėjimą greitai priimti teisingus sprendimus.

„Kai Steve ką nors sugalvodavo, sprendimas būdavo priimamas labai greitai. Būdavo pateikiami nurodymai, įsigyjamos kompanijos, numatyti prezentacijų laikai ir čia įstodavo iškreiptas realybės suvokimas paverčiantis viską kas anksčiau buvo nutarta akivaizdžiai blogomis idėjomis“.

Daugiau John Carmack prisiminimų apie darbą su Steve Jobs rasite John’o „Facebook“ puslapyje paskelbtame straipsnyje — visai įdomus skaitalas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. "Carmack taip pat žinomas kaip vienas iš nedaugelio žmonių „numetęs“ skambutį kai jam skambino Steve Jobs"

    nebutu tokio poziurio, nebutu ir minimumo.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų