Gali būti, kad 3D Touch technologija Apple įrenginiuose gyvena paskutines dienas

Analitikai prognozuoja, kad sekančiais metais Apple įrenginiai nepalaikys „3D Touch“ technologijos.

„3D Touch“ technologija, įrenginio ekrane įdiegtų jutiklių pagalba skiria paspaudimo stiprumą ir leidžia vienaip ar kitaip reaguoti į paspaudimus suteikiant įrenginių valymui papildomo patogumo. Tačiau „Apple“ reikalų ekspertas, „The KGI Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo mano, kad sekančiais metais pasirodysiančiuose „Apple“ įrenginiuose nebebus palaikoma „3D Touch“ technologija.

Savo teisingais ateityje „Apple“ naudojamų technologijų ir kitų su įmonės įrenginiais susijusių pranašavimų dėka sau gerą reputaciją pelnęs „The KGI Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo, kuris anot paliko KGI ir gali nutolti nuo „Apple“ pranašysčių, savo paskutinėje ataskaitoje teigia, kad būsimieji biudžetiniai 6,1 colio LCD ekraną turintys „iPhone“ nebepalaikys „3D Touch“ technologijos. Šiuose telefonuose bus naudojama CGS (Cover Glass Sensor) technologija skirta apsaugoti LCD ekraną. Analitikas taip pat teigia, kad savo būsimuose modeliuose naudos atsparesnį smūgiams stiklą (specialios plėvelės pagalba), kuris bus dar ir lengvesnis lyginant su dabar naudojamais. Manoma, kad tai gali 15 proc. padidinti lietimui jautrios panelės kainą ir stengdamasi kainą sumažinti kompanija greičiausiai atsisakys „3D Touch“ funkcionalumo.

Greičiausiai CGS technologijos neišvysime šiais metais pasirodysiančiuose biudžetiniuose kompanijos telefonuos. Analitiko manymu ši technologija bus pradėta naudoti tik 2019 metais pasirodysiančiuose „iPhone“, tame tarpe ir tuose, kuriuose diegiami OLED ekranai ir tai reikš „3D Touch“ technologijos pabaigą.

Šiuo metu „3D Touch“ technologijos nepalaiko „iPhone SE“ ir „iPad“. Tai trukdo aplikacijų kūrėjams sukurti funkcionaliai vienodas aplikacijas visiems „iOS“ įrenginiams.

Asmeniškai man bus gaila, jei „Apple“ atsisakys „3D Touch“ technologijos, nes dabar į rankas paėmus „iPad“ — man jos labai trūksta.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 6 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. 2018 m Apple analitikai teigia , kad naujuose iPhone modeliuose bus oled LG ekranai kiek tai tiesos pamatysime , beto man keista kodėl pagal analitiko pranašystes Apple žada nutraukti iPhone X gamyba ?!

    • Analitikas teigia, kad sumažinus „iPhone X“ kainą, tai neigiamai paveiktų vardą, turint omenyje 3D Touch, OLED ir kitus šio modelio privalumus. Papildomai, pigiau pradavinėjamas „iPhone X“ neigiamai paveiktų naujo 6,1 colio LCD „iPhone“. Todėl analitikas mano, kad 2018 metų viduryje „iPhone X“ pasieks savo gyvenimo pabaigą.

      Kita vertus, tai nereiškia, kad „iPhone X“ telefonų šeimos telefonai nebus gaminami. Gali būti, kad pasirodys naujas „iPhone X“ modelis, o senas (dabartinis) pigiau nebus parduodamas.

  2. Ta prasme tas 3D touch funkcionalumas yra labai patogus ir geras dalykas, daug vartotojų jį naudoja, tačiau kaip bebūtų ne visi. Man pačiam jo trūktų, bet didelės tragedijos jį pašalinus nematau, neprigijo jis tiek stipriai kaip tikriausiai tikėjosi Apple.

    • Tragedijos tikrai nebūtų. Manau jis neprigijo, nes ne visi „Apple“ įrenginiai palaiko „3D Touch“. Aš taip pat jį naudoju, bet ne visur kur yra tokia galimybė. Pavyzdžiui skambinimui — naudoju, o žinutėms — ne ir panašiai. Man tai papildoma galimybė patogiau atlikti tą patį veiksmą, kurį galima atlikti ir kitu būdu. Panašiai, kaip klavišų kombinacijos kompiuteryje (kurias, beje, naudoju labai dažnai). Jei klavišų kombinacijas „Apple“ panaikintų — tragedijos nebūtų, bet funkcionalumas ir kartais darbo tempas sumažėtų ženkliai.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų