18-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

18-os 2018 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Kai kurie pabandę „Apple Music“, tačiau šios paslaugos neužsiprenumeravę „Apple“ įrenginių savininkai pastebėjo, kad „Apple“ jiems suteikė dar vieną papildomą paslaugos bandymo mėnesį.
  • „The ChinaTimes“ remdamasi „Bloomberg“ rašo, kad geriausias pasitvirtinančių „Apple“ gandų skleidėjas, „KGI Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo. Su šiuo pasikeitimu analitiką savo „Tweeter“ paskyroje pasveikino ir „Bloomberg“ reporteris Mark Gurman.
  • „Apple“ išleido „Final Cut Pro X“ atnaujinimą, kuriame ištaisyta keletas „užknisančių“ klaidų. „Final Cut Pro X“ 10.4.2 atnaujinimas išleistas praėjus trims savaitėms po 10.4.1 versijos pasirodymo.
  • Anot Mark Moskowitz — „Barclays“ analitiko šiais metais pasirodysiančių „iPhone“ komplikacijoje nebus perėjimo iš „Lightning“ į 3,5 mm audio jungtį. Norint šį perėjimą įsigyti atskirai — jo kaina 9€. Kinų „Weibo“ rašo, kad kompanija į sekančius „iPhone“ modelius diegs 18W įkrovimo modulius, kurie leis telefonus įkrauti žymiai greičiau.
    Perėjimas iš Lightning į 3,5 mm audio jungtį
  • Dar viena laimingai pasibaigusi istorija, kai „Apple Watch“ išgelbėjo žmogui gyvybę. Šį kartą ši naujiena mus pasiekė iš Floridos, kur aštuoniolikmetės „Apple“ laikrodis, kurį jį gavo dovanų Kalėdoms ją informavo, kad 190 dūžių jai esant ramybės būsenoje yra gerokai per daug ir ji privalo netrukus kreiptis pagalbos pas gydytojus. Pasirodo Deanna Recktenwald serga chroniška kepenų liga, kuri iki šiol nerodė jokių simptomų. Deanna’os mama parašė padėkos laišką „Apple“:
  • „Apple“ paskelbė antro 2018 fiskalinių metų ketvirčio finansinius rezultatus.
  • „Apple“ išplatino programuotojams skirtų „macOS 10.13.5“, „tvOS 11.4“, „iOS 11.4“ ir „watchOS 4.3.1“ beta 3 versijas. Kompanija taip pat išleido ir visiems prieinamą „iOS 11.4“ beta 3 versiją.
  • „Apple“ nutraukė „iOS 11.3“ versijos pasirašymą ir grįžti prie šios operacinės sistemos versijos galimybės nebėra.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ 55-tą versiją.
  • Kai kurie savo „iPhone“ operacinę sistemą atnaujinę į „iOS 11.3.1“ versiją skundžiasi, kad akumuliatorius senka akyse. Vieni skundžiasi, kad „iPhone“ akumuliatorius išsikrauna per 10 minučių, kiti teigia, kad kas kelias sekundes nukrenta po procentą akumuliatoriaus įkrovos. Besiskundžiančių tokiais „iOS“ išdykavimais yra gana nemažai: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22.
  • Dėl sistemoje įvykusios/padarytos klaidos Twitter ragina visus jų paslaugos naudotojus pasikeisti slaptažodžius.
  • „Apple“ atnaujino „iOS“ ir „macOS“ skirtų „iWork“ taikomųjų aplikacijų „Pages“, „Keynote“ ir „Numbers“ versijas. Atnaujinimo aprašyme kompanija nebuvo labai iškalbinga ir teparašė, kad naujose versijose patobulintas aplikacijų stabilumas ir našumas.
  • Vieno turtingiausių pasaulio verslininkų Warreno Buffetto kompanija „Berkshire Hathaway“ per šių metų pirmąjį ketvirtį įsigijo 75 mln. technologijų milžinės „Apple“ akcijų. Dabar bendrovė valdo 240,3 mln. „Apple“ akcijų, kurių vertė siekia 42,5 mlrd. USD.
  • „Strategy Analytics“ paskelbė, kad nežiūrint kalbų apie prastus „iPhone X“ pardavimus, antrojo 2018 metų „Apple“ fiskalinio ketvirčio metu, šis „iPhone“ modelis buvo perkamas labiausiai. Analitikai teigia, kad „iPhone X“, šiuo metu, yra populiariausias telefonas pasaulyje.
  • Savo vidiniuose dokumentuose skirtuose autorizuotiems serviso paslaugos tiekėjams „Apple“ pripažino, kad kai kurie „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ modeliai, kuriuose įdiegta „iOS 11.3“ ar naujesnė versija, gali turėti problemų su mikrofonu. Autorizuoti serviso paslaugos tiekėjai yra instruktuoti pradžioje paprašyti „iPhone“ naudotojo nuo telefono atjungti visus susietus „Bluetooth“ įrenginius ir patikrinti ar problema vis dar egzistuoja.
  • Žurnalas „People“ naudojo išskirtinai „iPhone X“ fotografuojant „50 gražiausių žmonių“ nuotraukas.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų