Kaip sukurti VIP kontaktų sąrašą macOS

Elektroninio pašto laiškų grupavimas padeda lengviau susigaudyti daugelį mūsų kasdien pasiekiančioje elektroninių laiškų kakofonijoje. Viena iš tokių grupavimo galimybių „Apple Mail“ aplikacijoje yra kontaktų priskyrimas VIP’ams.

Mac kompiuteryje esančioje „Mail“ aplikacijoje galima sukurti eilę skirtingų taisyklių, kurios padės lengviau rasti ar identifikuoti tam tikrus laiškus, tačiau „iOS“ ir „iCloud“ skirtose „Mail“ aplikacijos versijos turi mažiau galimybių ir tam tikrų kontaktų priskyrimas VIP (Very Important Person) — „labai svarbių asmenų“ grupei yra vienas iš patogesnių būdų leidžiančių greičiau surasti tam tikrus elektroninius laiškus ar gauti pranešimus apie gautus šios grupės narių laiškus.

VIP’ų laiškai yra rodomi ir atskirame „Mail“ aplikacijos aplanke. Į VIP’ų grupę galima patalpinti iki 100 kontaktų ir jei adresų saugojimui naudojate „iCloud“ — ši VIP grupė bus prieinama visuose „Apple“ įrenginiuose prisijungusiuose prie tos pačios paskyros. „Apple“ pranešimų funkcijos dėka, galima nurodyti, kad pranešimai apie naujus elektroninius laiškus pasirodytų tik tada kai laiškas gautas iš šios grupės nario. Tai ypač patogu kai laiškų gaunate daug ir be perstojo pasirodantys langai kompiuteryje, telefone ar „Apple Watch“ pypsėjimas dėl kiekvieno laiško, kuriame informuojama, kad „tik šią savaitę“ šunų ėdalui taikomos milžiniškos, net 5% nuolaidos.

Žemiau rasite informaciją kaip priskirti el.pašto adresus VIP grupei „macOS“, „iOS 11“ (tame tarpe ir „Apple Watch“) ir „iCloud Mail“.

VIP kontaktai macOS

Kaip kontaktą priskirti VIP grupei Mac kompiuteryje

  1. Atidarykite „Mail“ aplikaciją, kuri yra įdiegiama kiekviename „Mac“ kompiuteryje kartu su operacine sistema.
  2. Pažymėkite laišką gautą iš siuntėjo, kurį norite priskirti prie VIP grupės narių. Pridedame kontaktą į macOS Mail aplikacijos VIP grupę
  3. Pelės žymeklį užveskite ant to žmogaus vardo laiško lango viršuje ir jei kairiau vardo nematote žvaigždės piktogramos — paslinkite pelės žymeklį kairiau — paspauskite pele ant žvaigždutės. Alternatyviai, užvažiavę ant laiško siuntėjo vardo galite paspausti ant rodyklės žemyn esančios vardo dešinėje pusėje ir atsidariusiame kontekstiniame meniu pasirinkti Add to VIPs.

Kai jūsų VIP sąraše yra nors vienas kontaktas — Mail aplikacijos aplankų sąraše atsiras VIP aplankas, kuriame matysite tik susirašinėjimą tik su jūsų VIP grupės nariais ir jų laiškus.

Kaip pašalinti kontaktą iš VIP grupės Mac kompiuteryje

Vienas paprasčiausių, mano galva, būdų pašalinti kontaktą iš VIP grupės „macOS Mail“ aplikacijoje yra išskleisti VIP aplanką ir ant norimo pašalinti kontakto paspausti dešinį pelės klavišą ir kontekstiniame meniu pasirinkti Remove from VIPs. Tačiau galima pasirinkti ir atvirkštinį aukščiau aprašytam, patalpinimo į VIP grupę variantą.

  1. „Mail“ aplikacijoje pažymėkite laišką, kurio siuntėją norite pašalinti iš VIP grupės.
  2. Paspauskite kairiau jo vardo/el.pašto adreso esančią žvaigždės piktogramą. Jei jos nematote — paslinkite pelės žymeklį kairiau arba paspauskite ant rodyklės žemyn esančios vardo dešinėje pusėje ir atsidariusiame kontekstiniame meniu pasirinkite Remove from VIPs. Pašaliname kontaktą iš macOS Mail aplikacijos VIP grupės

Kaip macOS nustatyti pranešimus apie VIP atsiųstus laiškus

  1. Atidarykite „Mail“ aplikaciją.
  2. Iš aplikacijos meniu pasirinkite Preferences…
  3. General skirsnyje, šalia New message notifications esančiame išsiskleidžiančių parinkčių meniu pasirinkite VIPs
Pranešimai tik iš VIP'ų macOS Mail
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 4 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Komentaras ne į temą, bet.. kur dingo kas naktiniai straipsniai ir įdomiausias šeštadieninis savaitės apžvalgos? :o vis refresh’inu mail’ą ir nesulaukiu... :/

  2. Aš irgi pasigedau įdomiausio šeštadienio skaitinio ryte.. :) gero poilsio.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų