Kaip ištrinti su Apple ID susietus įrenginius

Kai naudojamos tam tikros „iTunes“ funkcijos „iPhone“, „iPod touch“, „iPad“, „Mac“ ir net PC bei „Android“ telefonai automatiškai susiejami su „Apple ID“. Kadangi egzistuoja įrenginių susietų su „Apple ID“ limitas — gali būti naudinga nuo „Apple“ paskyros atsieti kai kuriuos, nenaudojamus įrenginius.

„Apple“ leidžia su „Apple ID“ ir „iTunes“ susieti iki 10-ties įrenginių (ne daugiau nei 5 iš jų gali būti kompiuteriai).

Naudojant tam tikras „iTunes“ funkcijas „iPhone“, „iPod touch“, „iPad“, „Mac“, „PC“ ir „Android“ telefonai automatiškai susiejami su „Apple ID“. Su „Apple ID“ susieti įrenginiai ir įrenginiai, kuriuose šiuo metu esate prisijungę su savo „Apple ID“ paskyra nėra vienas ir tas pats. Pažiūrėti įrenginius, kuriuose esate prisijungę su savo „Apple ID“ galite apsilankę ir su savo „Apple ID“ prisijungę „Apple ID“ paskyros valdymo puslapyje.

Susieti įrenginio nereikia perkant ir atsisiunčiant turinį ir susietą įrenginį galite pašalinti iš su „Apple ID“ susietų įrenginių sąrašo jei:

  • Jei pasiekėte leistiną susietų įrenginių limitą ir norite susieti naują įrenginį.
  • Negalite iš „iTunes Store“ atsisiųsti anksčiau įsigyti turinio.
  • Norite parduoti ar padovanoti susietą įrenginį.

„iPhone“, „iPad“, „iPod touch“, „Mac“, PC ir „Android“ įrenginiai automatiškai susiejami su „Apple ID“ kai:

Kai su „Apple ID“ susietą įrenginį bandote susieti su kitu „Apple ID“ — galite matyti pranešimą: „This device is associated with another Apple ID. You cannot associate this device with another Apple ID for [number] days.“ (Šis įrenginys yra susietas su kitu „Apple ID“. Negalite šio įrenginio susieti su kitu „Apple ID“ dar [skaičius] dienų.) Priklausomai nuo to kada įrenginys buvo susietas su „Apple ID“, norint jį susieti su kita „Apple“ paskyra gali tekti palaukti iki 90-ties dienų.

Kaip atsieti įrenginį Mac ar PC

Norėdami automatiškai atidaryti „iTunes“ ir prisijungti su savo paskyra - spauskite ant šios nuorodos arba vykdykite žemiau parašytus žingsnius:

  1. „Mac“ ar PC kompiuteryje atidarykite „iTunes“ aplikaciją.
  2. Jei nesate prisijungęs prie savo „Apple“ paskyros - prisijunkite sus savo „Apple ID“.
  3. „iTunes“ aplikacijos meniu juostoje pasirinkite AccountView My Account. iTunes“ aplikacijos meniu juostoje pasirinkite Account → View My Account.
  4. Įveskite slaptažodį ir paspauskite Enter ↲ klavišą arba „View Account“ mygtuką.
  5. Paspauskite Manage Devices nuorodą esančią iTunes in the Cloud skirsnyje. Jei su tuo „Apple ID“, kurį naudojote prisijungimui prie „iTunes“ nėra susietas nei vienas įrenginys — šio skirsnio nematysite.

Kaip pašalinti su „Apple ID“ susietą įrenginį

Manage Devices puslapyje paspauskite šalia norimo nuo „Apple ID“ atsieti įrenginio esančio Remove mygtuko.

Jei šalia įrenginio, kurį norite atsieti nuo savo „Apple ID“, „Remove“ mygtukas yra neaktyvus (negalite jo paspausti) — vadinasi jame esate prisijungęs prie „iTunes Store“ — atsijunkite nuo aplikacijų parduotuvės ir pabandykite vėl.

Kaip atsieti įrenginį iPhone, iPad ar iPod touch

„iOS“ įrenginiuose nematysite visų įrenginių, susietų su jūsų „Apple ID“ sąrašo, tačiau atsieti įrenginį, kurį dabar naudojate — galite.

  1. Atidarykite Settings aplikaciją ir paspauskite ant savo vardo.
  2. Paspauskite ant iTunes & App Store
  3. Paspauskite ant savo „Apple ID“ el.pašto adreso.
  4. Atsidariusiame lange paspauskite View Apple ID ir jei reikia įveskite šios paskyros slaptažodį.
  5. iTunes in the Cloud skirsnyje paspauskite Remove This Device.

Android telefonai

Su „Android“ telefonų atsiejimo nuo „Apple ID“ (bent jau kol kas) reikalai prasti. „Android“ telefone negalite pažiūrėti su „Apple ID“ susietų įrenginių sąrašo ir „Android“ telefono atsieti nuo „Apple ID“. Tačiau, kaip ten bebūtų, „Android“ telefonai su „Apple ID“ susiejami ir įsiskaičiuoja į dešimties su „Apple ID“ galimų susieti įrenginių sąrašą taip neigiamai paveikdami limitą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų