Kaip ištrinti Google surinktą jūsų buvimo vietų istoriją iPhone ir iPad

Socialiniai tinklai su nenusakomu godumu kaupia duomenis apie mus, Jei manote, kad „Google“ nederėtų saugoti sukauptos geolokacinės informacijos apie jus — skaitykite kaip ją ištrinti.

Nors pastaruoju metu, kalbant apie kompanijų renkamus jų paslaugų naudotojų duomenis, visuotinio dėmesio liūto dalis tenka „Facebook“ kompanijai, kaip žinia „Facebook“ nėra vienintelė kaupianti milžiniškus kiekius duomenų apie mus. „Google“ taip pat kaupia mūsų gyvenimo istoriją savo serveriuose ir vieni iš tokių su mumis susijusių kompanijos kaupiamų duomenų yra istorija apie mūsų judėjimą planetos paviršiumi. Šią „Google“ sukauptą informaciją galima pamatyti ir ištrinti, jei yra toks pageidavimas.

Norėdami pažiūrėti kokią geolokacijos informaciją apie jus yra sukaupusi „Google“ – atidarykite „Google Maps Timeline“. Jei šią nuorodą atidarote mobiliame įrenginyje, kuriame įdiegta „Google Maps“ aplikacija, ji jus nukreips į sukauptos istorijos sąrašą aplikacijoje.

Kaip ištrinti visą Google Maps sukauptą geolokacijos informaciją iPhone ir iPad

  1. iPhone“ ar „iPad“ atidarykite Google Maps aplikaciją.
  2. Paspauskite ant „blynų kalno“ piktogramos kairėje pusėje.
  3. Paspauskite ant krumpliaračio piktogramos
  4. Paspauskite ant Personal content.
  5. Paspauskite ant visai į nuorodą, mygtuką ar kokį nors veiksmą galintį atlikti užrašą nepanašų tekstą Delete all Location History.
  6. Varnele pažymėkite , kad suprantate ir norite ištrinti – I understand and want to delete.
  7. Paspauskite ant Delete.

Kaip ištrinti dalį Google Maps sukauptos geolokacijos informacijos iPhone ir iPad

  1. iPhone“ ar „iPad“ atidarykite Google Maps aplikaciją.
  2. Paspauskite ant „blynų kalno“ piktogramos kairėje pusėje.
  3. Paspauskite ant krumpliaračio piktogramos
  4. Paspauskite ant Personal content.
  5. Paspauskite ant į paspaudžiamą tekstą nepanašų Delete Location History range užrašo.
  6. Paspauskite Start.
  7. Nurodykite trinamų duomenų datos pradžią.
  8. Paspauskite End.
  9. Nurodykite trinamų duomenų datos pabaigą.
  10. Paspauskite Delete
  11. Varnele pažymėkite , kad suprantate ir norite ištrinti – I understand and want to delete.
  12. Paspauskite Delete.

Jei norite neleisti „Google“ rinkti geolokacinių duomenų kai naudojate „iPhone“ ar „iPad“ — turėtumėte išjungti prieigą prie geolokacinių duomenų visoms „Google“ aplikacijoms, kurias esate įdiegę, tame tarpe ir „Google Maps“. Tai padaryti galite „iOS“ įrenginyje atidarę Settings aplikaciją ir pasirinkę PrivacyLocation Services → aplikacijos pavadinimas → Location Services išjunkite .

Kadangi aš beveik nenaudoju „Google“ paslaugų, tai duomenų apie mano paklaidžiojimus Žemės paviršiumi kompanija yra surinkusi nedaug, per 10 metų tik 2 vietas, kuriose aš kažkodėl tai buvau, atidaręs „Google Maps“ aplikaciją prisijungęs su Google paskyra. Matyt bandžiau paslaugą, gal kokiam straipsniui. Tiesa, aš dažnai naudoju „Waze“, kuri dabar priklauso „Google“, bet ten mano naudojama paskyra yra skirta tik „Waze“ paslaugoms.

Jei norite atsisiųsti visus duomenis, kuriuos apie jus yra sukaupusi „Google“:

Atidarykite naršyklėje svetainę adresu takeout.google.com, jei reikia prisijunkite prie savo „Google“ paskyros (tos, su kuria susietus duomenis norite atsisiųsti), pažymėkite paslaugas kuriose sukauptus duomenis norite turėti, spauskite Next ir sekančiame puslapyje nurodę maksimalų archyvo dydį ir archyvo failo formatą spauskite Create Archive. Kai duomenų archyvas bus paruoštas, į „Google“ elektroninio pašto paskyrą gausite laišką su nuoroda ir galėsite juos atsisiųsti į kompiuterį.

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Naudojant google nuotraukos programėlę ištrins visus duomenis apie nuotraukas

Parašykite komentarą

Į viršų