Ką daryti jei Mac'o Bluetooth neveikia kaip turėtų

„Mac“ kompiuteriuose „Bluetooth“ naudojama prie kompiuterio prijungti klaviatūrą, pelę, „trackpad’ą“, kolonėles, ausines ir eilę kitų priedų. Ką daryti jei įrenginių per „Bluetooth“ prie „Mac“ pajungti nepavyksta.

„Bluetooth“ yra pakankamai patikima technologija. Tačiau, kartais dėl visai nepaaiškinamų priežasčių ji kažkurioje vietoje pradeda spyriotis ir nepavyksta kokiam nors įrenginiui per „Bluetooth“ prisijungti prie kompiuterio.

Daugelis tokio tipo problemų išsprendžiamos paprasčiausiai atsiejant ir vėl susiejant „Bluetooth“ įrenginį, pakeičiant akumuliatorių, perkraunant „Mac“ ar padarant „SMC“ reset'ą. Tačiau jei nei vienas iš šių žingsnių neišsprendžia problemos — verta pabandyti atkurti „Mac’o“ „Bluetooth“ modulio pradinę būseną (reset).

Kaip atstatyti pradinę Bluetooth modulio būseną Mac kompiuteryje

Prieš pradėdami atlikti žemiau aprašytus veiksmus turėkite omenyje, kad jei prie jūsų kompiuterio veiksnumas yra tiesiogiai susijęs su prie jo pajungtais „Bluetooth“ įrenginiais, tokiais kaip klaviatūra, pelė ar „trackpad'as“ — atlikdami žemiau aprašomus veiksmus kompiuteris laikinai praras susijungimą su šiais įrenginiais ir todėl dėl visa pikta geriau pasirūpinti laidinėmis tų įrenginių versijomis.
  1. Paspauskite „Mac“ klaviatūroje Shift ⇧-Alt ⌥ klavišų kombinaciją ir pele spragtelėkite ant „Bluetooth“ piktogramos[1] esančios meniu juostos dešinėje. Paspauskite „Mac“ klaviatūroje Shift ⇧-Alt ⌥ klavišų kombinaciją ir pele spragtelėkite ant Bluetooth piktogramos esančios meniu juostos dešinėje.
  2. Raskite Debug submeniu ir užveskite pelės žymeklį ant jo.
  3. Paspauskite ant Reset the Bluetooth module Paspauskite ant Reset the Bluetooth module
  4. Perkraukite „Mac“ kompiuterį

„Bluetooth“ Debug meniu pastebėsite porą papildomų, naudingų parinkčių.

Factory reset all connected Apple devices daro tai ką ir teigia šis užrašas — priverstinai atstato visuose „Apple“ pagamintuose „Bluetooth“ įrenginiuose gamyklinius nustatymus — tokius kokie buvo išpakuojant tą įrenginį tik įsigijus parduotuvėje. Tai taip pat patikimas problemų sprendimo būdas, jei išbandėte viską, tame tarpe ir atstatant pradinę „Bluetooth“ modulio būseną „Mac“ kompiuteryje, ir tai neatnešė pageidaujamo rezultato.

Remove all devices parinktis gali būti naudinga jei perkeliate savo „Bluetooth“ klaviatūrą, pelę ir/ar „trackpad’ą“ darbui su kitu „Mac“ kompiuteriu. Tačiau atsieti „Bluetooth“ įrenginius nuo „Mac“ kompiuterio galima ir po vieną: jei paspausdami „Bluetooth“ piktogramos meniu juostoje laikysite nuspaudę Shift ⇧-Alt ⌥ klavišų kombinaciją ir tada meniu pasirinkę pageidaujamą įrenginį atsidariusiame submeniu paspausite ant Remove.

Paspauskite „Mac“ klaviatūroje Shift ⇧-Alt ⌥ klavišų kombinaciją ir pele spragtelėkite ant Bluetooth piktogramos esančios meniu juostos dešinėje tada pasirinkite pageidaujamą atsieti įrenginį ir paspauskite ant Remove.

Tokiu būdu atsiejant tik pageidaujamą įrenginį, kiti, tokie kaip garsiakalbiai, ausinės ir t.t. liks susieti su kompiuteriu.


  1. Jei „macOS“ meniu juostoje „Bluetooth“ piktogramos nematote: atidarykite System Preferences aplikaciją, paspauskite ant „Bluetooh“ ir uždėkite varnelę prie lango apačioje esančio užrašo „Show Bluetooth in menu bar“.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Naudinga, nes daznai apple pele pasimesdavo...

  2. As tokias proceduras jau senai buvau praejas, bet taip ir nepadejo. Mano ausines neveikia gerai, pastoviai trukineja, o kazkada veike puikiai su sena maco os versija, po kazkokio updeito visakas susisiko :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų