16-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

16-os 2018 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Kalbama, kad jau ne už ilgo „watchOS“ gali atsirasti trečių šalių ciferblatų dizaino palaikymas. Panašu, kad tiek programuotojais, tiek ir „Apple Watch“ savininkai šios galimybės atsiradimo laukia su dideliu nekantrumu.
  • Nors „Apple“ svetainėje oficialios informacijos dar nėra, tačiau kalbama, kad savo „Apple Store“ parduotuvių darbuotojus kompanija informavo, kad pradeda „Apple Watch Series 2“ remonto programą. Jei šio „Apple Watch“ modelio akumuliatorius išsipūtęs ar jis neįsijungia dėl akumuliatoriaus kaltės — jam laikrodis turi būti taisomas nemokamai. Programa galioja tris metus nuo pirmojo šio laikrodžio įsigijimo dienos. Panašią programą „Apple“ yra paskelbusi ir pirmos serijos „Apple Watch“ laikrodžiams. Žinoma, Lietuvoje, kur „Apple Watch“ kompanija neprekiauja — pasinaudoti šia programa gali būti sunkiau, bet vykstant į šalį kurioje yra „Apple Store“ — verta prigriebti tokį problematinį „Apple Watch Series 2“ jei jis kur liūdi stalčiuje.
  • „Apple Maps“ aplikacija papildyta nauja informacija Rusijoje. Dabar „Maps“ aplikacijoje galima rasti informaciją apie Rusijos organizacijas 290-yje šalies miestų: pavadinimus, adresus, telefono numerius, interneto svetainių adresus, darbo grafikus, lankytojų atsiliepimus ir įvertinimus bei fotografijas. Ši informacija tapo prieinama „Apple“ ir kartografinės kompanijos „2ГИС“ dėka.
  • „Apple“ paviešino programuotojams skirtas „iOS 11.4“, „tvOS 11.4“, „watchOS 4.3.1“ ir „macOS High Sierra 10.13.5“ antras beta versijas. Kompanija taip pat išleido ir viešas „iOS 11.4“, „macOS ir „tvOS 11.4” beta versijas.
  • Kai pasirodys „iOS 11.4“, užverčiamą „iPhone X“ dėklą naudojantys savininkai nudžiugs pastebėję, kad užvertus dėklą užgęsta ir jų telefono ekranas — visai kaip pas „iPad“. Tiesa, kad ši funkcija veiktų reikia, kad dėkle būtų įdiegti magnetai. Kol kas ši funkcija veikia tik su odiniais „Folio“ dėklais, o ar veiks ir su trečių šalių pagamintais — parodys laikas.
  • „iFixit“ meistrai teigia nustatę priežastį kodėl nustoja veikti automatinis ekrano šviesumo reguliavimas jei „iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“ ar „iPhone X“ pakeisti ekraną (net į originalų). Meistrų teigimu šio fenomeno priežastis — visa eilė klaidų „iOS 11.3“ operacinėje sistemoje, kurias (reikia tikėtis) „Apple“ netrukus ištaisys.
  • „Bloomberg“ rašo, kad „Apple“ planuoja naują naujienų prenumeratos paslaugą, kuri gali debiutuoti atnaujintoje „Apple News“ aplikacijoje. „News“ paslauga startavo 2015 metais. Iki šiol ši paslauga teikiama tik JAV, Australijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Pastaruoju metu iš paslaugų gaunamos „Apple“ pajamos viršija gautas už „iPhone“ pardavimus.
    Apple pajamų gautų už iPhone pardavimus ir paslaugas palyginimas (2012-2017)
    Grafikas: Bloomberg
  • Rusijos telekomunikacijų reguliavimo tarnyba, antradienį „Google“ ir „Apple“ išsiuntė reikalavimus pašalinti „Telegram“ aplikacijas iš jų Rusijai skirtų aplikacijų parduotuvių. Bendravimas „Telegram“ aplikacijos pagalba yra blokuojamas Rusijoje. Toks sprendimas priimtas po to, kai „Telegram“ atsisakė pateikti pokalbių iššifravimo raktus Rusijos teisėsaugai.
  • Testuojantys „iOS 11.4“ beta versiją tikriausiai pastebėjo, kad joje esančioje „Home“ aplikacijoje nebeliko „AirPort Express“.
  • „Economic Daily News“ rašo, kad šį rudenį, kai „Apple“ išleis naujus „iPhone“ modelius, nebus „iPhone 9“ ar „iPhone 9 Plus“. Vietoje jų „Apple“ išleis pigiau kainuojančius „X“ serijos telefonus: „iPhone X SE“ (naujas) - 799 JAV dol., „iPhone X“ (antros kartos) — 899 JAV dol., ir „iPhone X Plus“ (naujas) – 999 JAV dol. Aišku tai startinės, mažiausių talpų kainos ir už maksimalios (matyt 256GB) talpos telefoną teks mokėti kokiu 150 JAV dol. daugiau.
  • Istorija apie tai, kaip „Apple“ atsisakė pataisyti „iMac Pro“, net už pinigus.
  • „Apple“ išleido 54-tą „Safari Technology Preview“ versiją.
  • „Google“ išleido „Chrome“ naują naršyklės skirtos „Mac“, „iOS“, „Windows“ ir „Android“ operacinėms sistemoms, kurioje pagaliau pagal nutylėjimą atjungtas automatinis video patalpintų interneto svetainėse paleidimas.
  • Praėjus dvejiems metams po „Opera VPN“ aplikacijos pasirodymo „iOS App Store“, šią savaitę „Opera“ paskelbė, kad nuo balandžio pabaigos ši aplikacija „iškeliauja į pensiją“.
  • „Dropbox“ atnaujino „iOS“ skirtą aplikaciją papildydama ją eile naudingų galimybių, tokių kaip: pilno ekrano režimas „iPad“ naudotojams, galimybė pertempti failus ar pasidalinti saugyklos turiniu jei kas nors to prašo (per push pranešimus). Aplikacijoje taip pat patobulintas teksto failų palaikymas.
  • „Apple“ užregistravo EEC (Eurasian Economic Commission) 11 naujų „iPhone“ modelių: A1920, A1921, A1984, A2097, A2098, A2099, A2101, A2103, A2104, A2105 et A2106.
  • „Apple“ savo Meksikai skirtoje „YouTube“ paskyroje paviešino dvi naujas reklamas. Vienoje reklamuojamas portreto režimas ir jo galimybės, o kitoje - “App Store“.
  • Ming-Chi Kuo iš „KGI Securities“ mano, kad 6,1 colio ekrano įstrižainę turėsiantis, apie 650–750 JAV dol. kainuosiantis LCD ekrano biudžetinis „iPhone X“ naudos dviejų SIM technologiją. Reikia tikėtis, kad viena iš tų dviejų nebus eSIM, nors kita vertus tai gal padėtų išpopuliarinti eSIM ir galiausiai. Analitikas mano, kad kompanija išleis ir vieną SIM kortelę palaikantį tokį patį „iPhone“ modelį, kuris kainuos dar pigiau 550–650 JAV dol.
  • Nuo pirmadienio vyksta „Telegram“ pasaugos kūrėjų ir „Roskomnadzor’o“ konfrontacija. Rusijos komunikacijas reguliuojanti organizacija tęsia „Telegram“ IP adresų blokavimą šalyje ir tai trikdo ir kitų paslaugų darbą. Didžiausia JAV teisių apsaugos organizacija ACLU (American Civil Liberties Union) kreipėsi atviru kvietimu į IT organizacijas, ragindama padėti „Telegram“ šioje kovoje. ACLU kreipėsi iš karto į keturias kompanijas: „Amazon“, „Google“, „Microsoft“ ir „Apple“.
  • „iOS 11.3“ atnaujinime „Apple“ įdiegė apsaugą nuo įsilaužimo į „iPhone“ naudojant „GrayKey“ įrenginį, kurio itin susidomėjo ir net įsigijo visa eilė teisėsaugos institucijų. Norint „GrayKey“ pagalba įsilaužti į „iPhone“ reikia jį pajungti prie įrenginio „Lightning“ jungties. „iOS 11.3“ automatiškai atjungia šią jungtį jei telefonas nebuvo atrakintas piršto/veido ar slaptažodžio pagalba 7 dienų bėgyje. Greičiausiai kompanija įdiegė tokį sprendimą, nes taip ir nesugebėjo išsiaiškinti kokia būtent saugumo spraga „iOS“ leidžia į telefoną įsilaužti šio įrenginio pagalba. „GrayShift“ visiems savo klientams išsiuntinėjo laiškus informuodama apie šį blokavimą.
    GrayKey įrenginys, kuris anot jį sukūrusios kompanijos Grayshift atstovų gali atrakinti bet kokį iPhone.
  • „Apple Pay“ naudotojams JAV, perkantiems „McDonalds“ ne mažiau kaip už 1 JAV dol. (be mokesčių) ir atsiskaitantiems, „Apple Pay“ pagalba siūlo nemokamą vidutinio dydžio bulvyčių porciją. Pasiūlymas galioja nuo balandžio 20 iki 27 dienos. Reklaminiame laiške „Apple“ taip pat mini, kad „Apple Pay“ atsiskaityti ir pasidalinti pietų kaina su draugu ar kolega galima ir KFC, „Pizza Hut“, „Subway“ ir eilėje kitų greito maitinimo užeigų.
  • Interneto svetainių apsilankymo loguose jau pasirodė įrenginių su įdiegta „iOS 12“ ir „macOS 10.14“. Tai reiškia, kad „Apple“ jau aktyviai testuoja šias operacinių sistemų versijas.
  • Savo 2017 metų aplinkosaugos ataskaitoje „Apple“ pristatė ir savo „iPhone“ išrinkimo robotą Daisy. Tiesa, Daisy nelabai patinka aplinkosaugos organizacijos „Greenpeace“ aktyvistams. Jie teigia, kad kompanija turėtų kurti lengviau remontuojamo ir atnaujinamo dizaino produktus. „Apple“ robotas vardu Daisy, skirtas išardyti „iPhone“ į atskiras dalis.
  • Rusijos taupomasis bankas „Сбербанк“ pradėjo transliuoti „Apple Pay“ reklamą.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų