14-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

14-os 2018 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.
  • „Vogue“ paskelbė modelio ir aktorės Naomi Campbell interviu su „Apple“ dizaino guru Jonathan Ive.
  • Jau anksčiau sklandė tokie gandai, tačiau „Bloomberg“ dabar įvardina ir metus. Anot naujienų agentūros neįvardinamo šaltinio „Apple“ turėtų „Mac“ kompiuteriuose „Intel“ procesorius pakeisti pačios kompanijos sukurtais jau 2020 metais pasirodysiančiuose „Apple“ kompiuterių modeliuose. Anot „Bank of America“, „Apple“ „Mac“ kompiuteriuose naudodama savo gamybos procesorius gali sutaupyti iki 500 mln. JAV dol. per metus.
  • Liūdna žinia „Instagram“ aplikacijos naudotojams turintiems „Apple Watch“. „Instagram“ nutraukė savo aplikacijos, kuria sukurti buvo naudojamas daugiau nebepalaikomas „watchOS 1 SDK“, vystymą. Vietoje to, kad perrašytų aplikaciją pritaikydama ją „watchOS 4“, „Instagram“ nutarė jos vystymą šiai platformai visai nutraukti. Dabar „Instagram“ naudotojai „Apple Watch“ priklausys tik nuo push pranešimų ir neturės galimybės laikrodyje naršyti savo kanalo.
  • „Apple“ patentai nebūtinai leidžia spręsti kokios technologijos bus panaudotos ateityje, tačiau jie leidžia matyti su kokiomis idėjomis „žaidžia“ kompanijos inžinieriai. Neseniai JAV patentų ir prekės ženklų biuras patvirtino dar rugsėjo mėnesį pateiktą „Apple“ patentą, kuriame aprašomos virtualios realybės technologijų diegimo galimybės savaeigiuose ar autonominiuose automobiliuose.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtų: „iOS 11.4“, „watchOS 4.3.1“, „tvOS 11.4“ ir „macOS High Sierra 10.13.5“ beta 1 versijas.
  • „Apple“ išleido visiems „iOS“ ir „Apple TV“ naudotojams, norintiems išbandyti negalutines šių operacinių sistemų versijas, viešai prieinamas pirmąsias „iOS 11.4“, „watchOS 4.3.1“, „tvOS 11.4“ ir „macOS High Sierra 10.13.5“ beta versijas.
  • „Naujas „Apple“ patentas leidžia manyti, kad kompanija svarsto apie galimybę „Apple Watch“ įdiegti kameras ir palaikyti „Face ID“.
  • Savo antro 2018 fiskalinių metų ketvirčio rezultatus „Apple“ paskelbs gegužės 1 dieną.
  • Kovo 30 dieną Lietuvos įmonių registre atsirado UAB „Apple Lithuania“. Vienintelis šios naujos kompanijos akcininkas yra Airijoje registruota „Apple Distribution International“. Įstatinis kompanijos kapitalas — 2500€. Ką tai reiškia, kol kas galima tik spėlioti. Kompanijos direktoriaus pareigas užima tarptautiniais teisniais „Apple“ reikalais užsiimantis, beveik penkerius metus „Apple“ dirbantis Peter Denwood. Greičiausiai šią poziciją Denwood užima laikinai, kol UAB „Apple Lithuania“ neturi realaus „kūno“ šalyje, o tik juridinį adresą. „Creditinfo“ duomenų bazėje, kontaktų skyrelyje nurodomas tik advokatų kontoros „Ellex Valiunas“ atstovo Tomo Balčyčio elektroninio pašto adresas. Oficialus „Apple“ atstovas Baltijos šalyse – ACME grupės įmonė „AVAD Baltic“ šio fakto kol kas nekomentuoja.
  • „iFixit“ išardė naująjį „iPad“. Jo viduje, kaip ir išorėje naujovių nedaug.
  • „Apple“ įdarbino buvusį „Google“ dirbtinio intelekto ir paieškos sistemų departamento vadovą John Giannandrea, kuris kompanijai turėtų pagelbėti kilstelėti reikalus kompiuterių mokymosi ir dirbtinio intelekto strategijoje. J. Giannandrea atsiskaitinės tiesiai Timothy D. Cook’ui.
  • Šūviai Amerikoje nesiliauna. Šį kartą, antradienį, šaudyta „YouTube“ būstinėje San Bruno, Kalifornijoje. Šio teroristinio išpuolio metu nukentėjo keturi žmonės. Trys žmonės į ligoninę buvo išganebti su šautinėmis žaizdomis, vieno jų būklė sunki. Viena moteris susižeidė čiurną bėgdama iš kompanijos biuro. „Apple“ CEO Tim Cook savo „Twitter“ paskyroje pareiškė užuojautą nukentėjusiems, jų šeimoms ir „YouTube“ komandai.
  • „Apple“ CEO Tim Cook atskleidė, kad finansinių rezultatų pristatymo metu bus paskelbtas „Apple Pay“ paslaugos startas Brazilijoje. Jau dabar kompanija Brazilijos „Apple Pay“ svetainėje panaikino užrašą „Coming Soon“.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ 53 versiją.
  • „Apple Music“ pasiekė 40 mln. mokančių prenumeratorių kiekį.
  • „Apple“ išleido šešis naujus, „iPad“ naudotis mokančius video.
    Analitikų kompanijos „Appfigures“ duomenimis pirmą kartą „App Store“ esančių aplikacijų skaičius sumažėjo. 2017 metų pradžioje aplikacijų buvo 100 000 daugiau nei metų pabaigoje. „Appfigures“ teigia, kad „App Store“ esančių aplikacijų kiekis dabar siekia 2,1 mln. „Android“ stovykloje viskas priešingai — čia per pernai metus aplikacijų skaičius išaugo 30% (daugiau nei 1,5 mln.) ir dabar siekia 3,6 mln. aplikacijų „Google Play“ parduotuvėje.
  • 3100 „Google“ darbuotojų pasirašė peticiją ragindami kompanijos CEO Sunder Pichai patraukti kompaniją iš dalyvavimo Pentagono dirbtinio intelekto projekte. Jų manymu šis projektas skirtas kurti karo technologijas. Pentagono projektas kuriame dalyvauja „Google“ yra skirtas patobulinti dronų tikslumą taikantis analizuojant vaizdo medžiagą.
  • Kalbama, kad „Apple“ derasi su Taivanio kompanija „PlayNitride“ dėl bendradarbiavimo kuriant plonesnius ir šviesesnius „MicroLED“ ekranus.
  • „Apple“ patvirtino, kad naujas „Mac Pro“ modelis pasirodys ne 2018, o 2019 metais. Greičiausiai tai bus visiškai naujo dizaino „Mac’as“, nes su paskutiniu „Mac Pro“ panašu „Apple“ pati save (ir jo naudotojus) užspietė į kampą.
  • Penktadienį „Snapchat“ aplikacijoje debiutavo trys nauji „iPhone X“ naudotojams skirti realistiški „veido filtrai“. „iPhone X“ įdiegtos „TrueDepth“ kamerų technologijos dėka aplikacijoje sukuriamas ypač tikslaus veido žemėlapis leidžiantis ant veido uždėti realistiškai atrodančias virtualias kaukes.
  • „iOS 11.3“ kode aptikta užuomina apie virtualios realybės „Apple“ akinius.
  • „Apple“ nutraukė „iOS 11.2.6“ versijos pasirašymą, tad grįžimas į šią versija nebeįmanomas.
  • Šeši seniausi produktai, kuriuos „Apple“ vis dar parduoda:
    • „AirPort Extreme“ - išleistas 2013 metų birželio 10, prieš 1759 dienas.
    • „Mac Pro“ — išleistas 2013 metų gruodžio 18, prieš 1570 dienų.
    • „Mac mini“ — išleistas 2014 metų spalio 16, prieš 1269 dienas.
    • „MacBook Air“ — išleistas 2015 metų kovo 9, prieš 1125 dienas.
    • „iPod touch“ — išleistas 2015 metų liepos 15, prieš 997 dienas.
    • „iPad mini“ — išlestas 2015 metų rugsėjo 9, prieš 941 dieną.
  • Ilgus metus „Twitter“ leido trečioms šalims kurti šio socialinio tinklo aplikacijas-klientus. Tačiau, programuotojai nuogąstauja, kad nuo 2018 metų birželio 19 dienos viskas pasikeis. Po šios datos „Twitter“ eliminuos jos „streamingo tarnybas“. Kai tai nutiks, trečių šalių aplikacijose (trečių šalių programuotojai mano) push pranešimai nebeveiks ir „timeline’ai“ automatiškai nebeatsinaujins. „Twitter“ programuotojus ramina, kad taip nenutiks.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis. Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Pagaliau džiugi žinia dėl nebenaudojamų Intel procesorių. Mano iPhone 8 Plus galingesnis už 2017 MacBook air su Intel procesoriumi ir + mažiau dar šilumos išskiria ir ventiliatorius nereikia. Jau seniai Intel nebepasistumia į priekį didesniu žingsniu. 5 kartos procesorius beveik niekuo nuo 8 nesiskiria. Tuo tarpu Apple procesoriai sparčiai žengia į priekį.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų