Sukurtas įrenginys galintis atrakinti iPhone

Slapti startuoliai, kurių vienas iš įkūrėjų yra buvęs „Apple“ inžinierius sukūrė prietaisą per kelias valandas galintį atrakinti bet kurį „iPhone“.

„Forbes“ rašo, kad startupas, kurio vienas iš įkūrėjų yra buvęs „Apple“ inžinierius, sukūrė prietaisą, kuris pasinaudodamas neištaisytomis sistemos spragomis gali atrakinti bet kokį „iPhone“.

Kalbama, kad Atlantoje įsikūrusi „Grayshift“ siūlo dvi įrenginio pavadinto „GrayKey“ versijas. Viena „GrayKey“ versija, kuri nesijungia prie interneto ir neriboja atrakinamų „iPhone“ kiekio parduodama po 30 000 JAV dolerių. Kita, 15 000 JAV dolerių kainuojanti įrenginio versija jungiasi prie interneto ir leidžia atrakinti iki 300 „iPhone“.

Sprendžiant iš viešo Indianos valstijos policijos departamento įrašo, šie sau jau užsisakė vieną pigiau kainuojantį tokį įrenginuką.

Prieš savaitę Santa Clara’oje įsikūrusi kibernetinio saugumo kompanija „Malwarebytes“ paskelbė „GrayKey“ nuotraukas ir ekrano vaizdus demonstruojančius programinės įrangos veikimą.

GrayKey įrenginys, kuris anot jį sukūrusios kompanijos Grayshift atstovų gali atrakinti bet kokį iPhone.

„Malwarebytes“ teigia, kad įrenginys turi dvi „Lightning“ jungtis, kurių pagalba galima prie įrenginio pajungti iš karto du „iPhone“. Po dviejų valandų rašoma, „GrayKey“ praneša įrenginio atrakinimo kodą ir gali leisti atsisiųsti visą telefono duomenų bazės turinį detalesnei analizei. (Keista, kad teigiama jog atrakinti gali bet kurį „iPhone“ tačiau jungtys yra tik „Lightning“ tipo.)

2016 metais FTB buvo padavusi „Apple“ į teismą už tai kad ši atsisakė atrakinti vieno iš San Bernardino šauliams priklausiusių „iPhone“. Vėliau FTB savo ieškinį atsiėmė teigdama, kad rado kompaniją galinčia jiems atrakinti tuos „iPhone“. Manoma, kad tada FTB pasinaudojo Izrelio kompanijos „Cellebrite“ paslaugomis. „Grayshift“ verslo modelis kiek kitoks — „GrayKey“ įrenginys leidžia jo turėtojams patiems atrakinti „iPhone“ nesikreipiant pagalbos į kitas kompanijas.

„Grayshift“ įkurta 2016 metais ir vienas iš jos įkūrėjų yra ilgus metus kibernetinio saugumo srityje dirbantis inžinierius, anksčiau vadovavęs IBM tyrimų ir vystymo departamentui Internetinio saugumo grupėje David Miles. Kompanijoje taip pat pluša ir buvęs „Apple“ inžinierius Braden Thomas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Nekeista dėl jungties, o atvirkščiai įmonė stipri, nes taip parodo, kad galės atrakinti ir kitus naujesnius iPhone kurie be abejo turės tik tokias jungtis

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų