Apple išleido macOS High Sierra atnaujinimą 10.13.4

macOS High Sierra atnaujinimas

Po „iOS“, „watchOS“, „HomePod iOS“ ir „tvOS“ operacinių sistemų atnaujinimų maratono, „Apple“ išleido ir „Mac“ kompiuteriams skirtos „macOS High Sierra“ atnaujinimą 10.13.4.

Po eilės beta testavimui skirtų versijų „Apple“ išleido galutinę, „Mac“ kompiuteriams skirtos „macOS High Sierra“ operacinės sistemos atnaujinimą turintį 10.13.4 eilės numerį. Norintys šį atnaujinimą įdiegti savo „Mac’uose“ turėtų atsidaryti „App Store“ aplikaciją ir joje aktyvuoti atnaujinimų (Updates) skiltį.

Kas naujo macOS High Sierra 10.13.4?

  • Atsirado pranešimas apie 64-bitų aplikacijų palaikymą; 32-bitų aplikacijų palaikymas greitu metu bus nutrauktas.
  • Atsirado nauji „Ink Cloud“ darbalaukio paveikslėliai, kurie iki šiol buvo prieinami tik „iMac Pro“ naudotojams.
  • „iMessages“ aplikacijoje atsirado bendravimui su įvairiomis organizacijomis ir kompanijomis skirta „Business Chat“ skiltis. Ši funkcija kol kas veikia tik JAV.
  • Sistema papildyta išorinių vaizdo plokščių eGPU palaikymu.
  • Automatinis naudotojo prisijungimo vardo ir slaptažodžio užpildymas internetinėse svetainėse vykdomas tik po kai prisijungimo vardas pasirenkamas iš sąrašo.
  • Sumanios paieškos lauke rodomas įspėjimas jei paslaugos naudotojo vardas ir slaptažodis įvedami nesaugioje formoje – nešifruotoje svetainėje.
  • Kai kokia nors „Apple“ funkcija prašo prieigos prie naudotojo asmeninių duomenų — rodomas langas informuojantis apie tai ir jame pateikiama nuoroda į detalesnę informaciją kur ir kaip ta informacija bus naudojama.
  • „Safari“ naršyklėje atsirado Cmd ⌘-9 klavišų kombinacijos palaikymas. Šios klavišų kombinacijos pagalba galima bus greitai aktyvuoti patį paskutinį „tab’ą“ naršyklėje.
  • Atsirado galimybė rūšiuoti adresyno įrašus pagal tam tikrus kriterijus (pvz. pagal URL).
  • Ištaisyta klaida dėl kurios galėjo nebūti sugeneruotas atsiųstos nuorodos peržiūros vaizdas (preview) „Mesaages“ aplikacijoje.

Daugiau informacijos apie atnaujinimą rasite adresu support.apple.com/HT208533.

Daugiau informacijos apie su sistemos saugumą rasite adresu support. apple.com/kb/HT201222.

„Apple“ taip pat išleido ir atnaujintą „iTunes“ versiją 12.7.4. Šioje versijoje atsirado skirsnis, kuriame galima peržiūrėti muzikinius video.

macOS High Sierra 10.13.4 ir iTunes 12.7.4 atnaujinimai

Norint „macOS“ atnaujinimą įdiegti savo „Mac’uose“ turėtų atsidaryti „App Store“ aplikaciją ir joje aktyvuoti atnaujinimų (Updates) skiltį arba mokantys naudotis „Terminal“ aplikacija ir norintys turėti galimybę naudotis kompiuteriu kol diegiamas atnaujinimas gali pasinaudoti softwareupdate -i -a komanda.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų