13-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

13-os 2018 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Steven Soderbergh – vienas garsiausių JAV režisierių mėgsta eksperimentuoti su kameromis. Neseniai jis visą filmą „Unsane“ nufilmavo naudodamas „iPhone“. Dėl prastos kokybės vaizdo žurnalistai kaltina „iPhone 7“, kuris buvo naudojamas šio filmo filmavimui. Anot žurnalistų tai nėra vienintelė filmo problema. Jie mano, kad filmo scenarijus ir personažai nepakankamai stiprūs ir iki galo apgalvoti.
  • Stiprėjant nerimui dėl plataus masto prekybinio konflikto tarp JAV ir Kinijos, „Apple“ CEO Tim Cook šeštadienį kalbėdamas Kinijos plėtros forume Pekine paragino „išlaikyti šaltą protą“ ir daugiau atviros prekybos.
    Apple CEO Tim Cook kalba Kinijos plėtros forume Pekine 2018 kovo 24 diena. Nuotrauka: Reuters.
    Nuotrauka: Reuters
  • Apple savo „YouTube“ kanale paskelbė naują „Apple Pay on iPhone X“ reklaminės kampanijos video.
  • Prasidėjo 5-tas „Silicon Valley“ serialo sezonas.
  • Kalbama, kad sekančių metų kovą startuos „Apple“ srautinio video paslauga. „New York Times“ rašo, kad šiame „Apple“ padalinyje darbuosis buvę „Sony TV“ diviziono nariai. Šio metu „Apple“ video padalinyje visame pasaulyje dirba apie 40 darbuotojų.
  • RBC analitikai mano, kad 2018 metų „iPhone X“ kainuos 899, o jo „Plus“ versija 999 JAV dolerius.
  • „Apple“ kompanijos įrenginiams skirtus priedus gaminančioms kompanijoms kartais rimtai „nurauna stogą“. „Capra Leather“ išleido „HomePod“ kolonėlei skirtą nešiojimo dėklą.
  • Taivanio „Foxconn“ geriausiai žinomos kaip kompanijos surenkančios „Apple“ produktus dukterinė įmonė „Foxconn Interconnect Technology“ (FIT) paskelbė, kad už 866 mln. JAV dol. įsigijo „Belkin“ kompaniją kartu su šios kompanijos turimais vardais, tokiais kaip: „Linksys“, „Wemo“, „Phyn“ ir kitais.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtas: „macOS High Sierra 10.13.14“ beta 7
  • „Microsoft“ išleido „iPad“ skirtą stabilią (kiek tai gali būti stabilu pas „Microsoft“) jos „Edge“ naršyklės versiją. „iPhone“ ir „Android“ telefonams skirta „Edge“ pasirodė dar 2017 metų pabaigoje, o dabar šios naršyklės fanai ją gali įdiegti ir „Apple“ bei „Android“ planšetiniuose kompiuteriuose.
  • Indijoje spam’as milžiniška problema ir šalies vyriausybė su juo kovoti nutarė išleisdama „Do-Not-Disturb“ aplikaciją naudotojams suteikiančią paprastą būdą pranešti apie brukalus. „Apple“ šią aplikaciją atmetė dėl joje naudojamos netinkamos privatumo politikos. Indijos vyriausybė apkaltino „Apple“ nedraugišku požiūriu į vartotojus ir pagrasino teismu, jei „iPhone“ kūrėja nepatvirtins tos aplikacijos.
  • „Apple“ išleido naujų, pavasarinių spalvų priedus „iPhone“, „iPad“ ir Mac.
  • Jei pavydžiais žvilgsniais varpėte „iMac Pro“ naudotojus geisdami tokios pat tamsios spalvos stebuklingos klaviatūros, stebuklingos pelės ir stebuklingo „trackpad’o“ — dabar tokias (space grey ir silver spalvų) įsigyti galite iš „Apple“ nepirkdami kelių tūkstančių eurų kainuojančio kompiuterio. Tai džiuginantis „Apple“ žingsnis, nes daugelis manėme, kad tamsiaspalvės stebuklingos klaviatūra, pelė ir „glostyklė“ bus komplektuojamos išskirtinai tik su „iMac Pro“.
    Space Grey spalvos Magic Keyboard su skaičių eile, Magic Mouse 2 ir Magic Trackpad2
  • „Apple“ paskelbė apie pigesnį „iPad“ mokykloms. 9,7 colių „iPad“ (Wi-Fi versija) palaikantis „Apple Pencil“ mokykloms kainuos 299 JAV dol., o paprastiems vartotojams 32GB modelis bus parduodamas 30-čia JAV dol. brangiau. Pas mus šio „iPad“ kaina gali būti (ne mokykloms) 369€. Švietimo „Apple ID“ turėtojams nemokamais suteikiama 200GB „iCloud“ vietos (paprasti mirtingieji nemokamai gauna 5GB).

    Šioje antrojoje reklamoje yra gan keistas vaizdas — panašu, kad „Apple“ privertė vaiką laižyti „iPad“ (0:53).
  • „KGI Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad šį rudenį pasirodys stipriai patobulintas ir pakeistas „Apple Watch 4“. Jo ekranas bus didesnis, akumuliatorius talpesnis bei patobulinta sveikatos rodiklių monitoringo sistema.
  • Antradienį „Apple“ atnaujino „macOS“ ir „iOS“ skirtas taikomąsias aplikacijas: „Keynote“, „Numbers“ ir „Pages“. Kompanija taip pat atnaujino ir „iOS“ skirtas „Clips“ ir „GarageBand“. „iOS“ skirtoje „GarageBand“ aplikacijoje „iPhone X“ naudotojams atsirado nauja įdomi funkcija — gitaristams skirtas pedalas „Modern Wah“, kurio paspaudimo lygį galima valdyti veido pagalba — daugiau ar mažiau prasižiojant. Taip žiopčiojant galima praturtinti ir visos eilės sintezatoriaus garsų skambėjimą. Funkcija aktyvuojama paspaudus „Face ID“ piktogramą esančią viršutinėje naudotojo sąsajos dalyje.
  • „Google“ paskelbė, kad jos „Google Maps“ išmoko 39-as naujas kalbas, tame tarpe ir lietuvių.
  • „Apple“ švietimui skirtą specialią prezentaciją vykusią Lane Tech College Prep High School, Čikagoje peržiūrėti galite šiame „Apple“ svetainės puslapyje.
  • Nepraėjo ir pusės metų, kai pagrindinis „Apple“ ir „Samsung“ konkurentas nuo gamybos nuėmė savo „OnePlus 5T“ išmanų telefoną. Anot gandų todėl, kad greitai turi pasirodyti „OnePlus 6“. Trys kaip du vandens lašai vienas į kitą panašūs flagmanai per metus… taip ir nepaviję „iPhone“.
  • „Huawei“ ilgą laiką kopijavo „Apple“ „EarPods“, kurias komplektavo su jos „Android“ telefonais, tačiau dabar ji pristatė ganėtinai tiesmuką „Apple“ „AirPods“ ausinių kopiją.
    Huawei bandymas nukopijuoti AirPods ausines
  • Trečiadienį „Apple“ išleido „iOS 11.3“ atnaujinimą, tačiau jis skirtas tik naujai kompanijos pristatytam šeštos kartos 9,7 colio „iPad“. Ketvirtadienį pasirodė ir kitų „iOS“ įrenginių naudotojams skirta „iOS 11.3“ bei „tvOS 11.3“ ir „watchOS 4.3“ operacinių sistemų versijos.
  • Penktadienį pasirodė „Mac“ kompiuteriams skirtos „macOS High Sierra“ atnaujinimas 10.13.4.
  • „Mazda“ paskelbė, kad 2018 ir 2019 metų automobilių modeliai palaikys „Apple CarPlay“. 2018 metų „Mazda6“ bus pirmasis „CarPlay“ palaikantis kompanijos modelis JAV. „CarPlay“ bus diegiama „Touring“, „Grand Touring“, „Grand Touring Reserve“ ir „Signature komplektacijos automobiliuose. „Sport“ komplektacijos automobiliuose „CarPlay“ diegiama nebus.
  • „Apple“ keičia privatumo politiką, kad ši atitiktų Europos Sąjungos duomenų apsaugos reikalavimus įsigaliosiančius nuo gegužės 25 dienos. Tai reiškia, kad naudotojai turės galimybę atsisiųsti visą asmeninę informaciją saugomą „Apple“ serveriuose. Iki šiol tai padaryti buvo įmanoma tik susisiekus su „Apple“ ir to pareikalavus.
  • Prieš „Apple“ išleidžiant galutinę „iOS 11.3“ versiją, „Apple Music“ atsirado tūkstančiai muzikinių video.
  • „Ubergizmo“ rašo apie tai kaip „Apple Watch“ padėjo policijai išnarplioti žmogžudystės bylą.
  • „Reuters“ rašo apie kontrabandininkus, kurie pasitelkė dronus, kad per Honkongo ir Kiniją sieną nutiesti 200 metrų ilgumo laidus, kuriais galėtų iš Honkongo perkelti 79,8 mln. JAV dolerių vertės atnaujintų (refurbished) „iPhone“ krovinį. Šis bandymas kontrabandininkams nepavyko. (Būtų pavykęs, greičiausiai, apie tai nerašytų).

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų