Kaip sutaupyti vietos iPhone ar iPad nieko neprarandant

Yra nemažai „iOS“ naudotojų, kurie savo įrenginiuose linkę diegti įvairiausias aplikacijas, išbandyti ir palikti jas ten neliečiamas amžiams. Pas kai kuriuos „iPhone“ ar „iPad“ naudotojus tokios aplikacijos net keliauja iš įrenginio į įrenginį.

Dar visai neseniai laisvos vietos „iPhone“ nebuvimas buvo problema dėl įsigyto netinkamos, poreikius neatitinkančios talpos „iPhone“. Neretai taupesni „Apple“ technikos fanai pirkdavo minimalią talpą turinčius ir atitinkamai mažiausiai kainuojančius „iPhone“ ir tada jau bandydavo „kažkaip išgyventi“ su tais 8 ar 16GB. Dabar, „Apple“ pigiausiuose „iPhone“ modeliuose talpą padidino ir atrodo problemų kilti neturėtų, tačiau neretai pasitaiko „iOS“ naudotojų, kurie visą gyvenimą kauptą informaciją nori nešiotis visada su savimi (nesvarbu, kad jos kokius 5 metus neprisireikė ir panašu, kad neprisireiks daugiau niekada). Tokie, kaupimo manijos apimti individai neretai yra linkę savo įrenginius užgrūsti ir aplikacijomis (pavyzdžiui iš laikinai nemokamai ar pigiau platinamų sąrašo) nepriklausomai reikia jiems tos aplikacijos ar ne. Tokių „kaupikų“ įrenginiuose begalės aplikacijų sukaišiotų į aplankus ir neretai jie patys nežino ką turi, o ko ne. Žinoma, kokios talpos „iOS“ įrenginys bebūtų, kaupiant jame viską iš eilės vietos vieną dieną pradės trūkti ir reikalingai informacijai.

Tokiems viską kaupiantiems „iOS“ naudotojams „Apple“ sukūrę specialų nustatymą leidžiantį neskausmingai atlaisvinti vietos „iPhone“ ar „iPad“ neprarandant duomenų.

Aplikacijų ir joms priklausančių duomenų užimama vieta iPhone iki Offload Unused Apps įjungimo
  • „iOS“ įrenginyje atidarykite Settings aplikaciją
  • pasirinkite iTunes & App Store
  • įjunkite lango apačioje esantį Offload Unused Apps  nustatymą
Aplikacijų ir joms priklausančių duomenų užimama vieta iPhone po Offload Unused Apps įjungimo

Įjungus šį nustatymą, įrenginyje galima sutaupyti kad ir 50GB vietos (priklausomai nuo to kiek retai naudojamos ar visiškai nenaudojamos informacijos esate prikaupę).

Įjungus šį nustatymą iš įrenginio pašalinamos nenaudojamos ar labai seniai naudotos aplikacijos išsaugant tų aplikacijų sukauptus duomenis ir nustatymus. „iOS“ kelių metų bėgyje renka aplikacijų naudojimo statistiką ir žino kada, kaip dažnai ir kurias aplikacijas naudojate. Šis nustatymas tai gelbėjimo ratas diegti begales aplikacijų linkusiems „iOS“ naudotojams.

Įgalinus „Offload Unused Apps“ šis nustatymas veikia be perstojo ištrindamas pamirštas (suprask nereikalingas) aplikacijas iš įrenginio atminties. Tai lyg valytojas, einantis paskui jus ir renkantis jūsų šiukšles.

Šio nustatymo gerumas yra tas, kad aplikacija neištrinama taip, kad galite net pamiršti ją kada nors turėjęs (taip ištrinti aplikaciją galite tik jūs patys). Šalia „Offload Unused Apps“ nustatymo pagalba pašalintų aplikacijų pavadinimų atsiranda „iCloud“ piktograma, kuri simbolizuoja, kad šios aplikacijos duomenys yra perkelti į „iCloud“. Paspaudus ant tokios piktogramos aplikacija į įrenginį atsiunčiama iš „App Store“, o jai priklausantys duomenys grąžinami iš „iCloud“.

Kai kurių aplikacijų atveju, tai gali būti bankinės aplikacijos ar socialinių tinklų ar pokalbių aplikacijos — gali tekti iš naujo įvesti prisijungimo slaptažodį.

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 10 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Čia gera savybė "kaupikams", tik kaip suprantu, ji veikia ios 11? Pas mane v10.3.3 ir jos nėra..

  2. Gal galima kažkaip tą “others” pravalyti ? Ir kas ten kaupesi ? Nes net restore su iTunes nelabai padeda.

Parašykite komentarą

Į viršų