51-os 2017 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

51-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Savaitgalį „Apple“ nutraukė „iOS 11.1.1“ ir „iOS 11.1.2“ versijų sertifikatų pasirašymą ir taip sudegino tiltus visiems norintiems grįžti prie šių „iOS“ versijų.
  • panašu, kad ne tik daugelis europiečių suklumpa atpažindami azijiečių veidus. Ši užduotis nėra lengva ir „Face ID“. Jau ne pirmas kartas kai spaudoje pasirodo informacija, kad „Face ID“ darbo negalima pavadinti idealiu kai kalbama apie azijiečių veidus. SCMP rašo, kad viena kinė labai sumišo supratusi, kad jos „iPhone X“ be vargo savo veido pagalba gali atrakinti jos draugė.
  • „Reuters“ praneša, kad Europos teismas atmetė JAV vyriausybės prašymą prisijungti prie bylos, kurioje ES reikalauja „Apple“ grąžinti 13 mlrd. Eur nesumokėtų mokesčių. Teismas nusprendė, kad JAV neturi tiesioginio intereso šioje byloje. Taip pat ji atmetė JAV argumentus, kad ši byla gali pakenkti kitų ES šalių mokestinėms sutartims, sumažinti JAV iš mokesčių gaunamas pajamas ir neigiamai paveikti pasaulines pastangas pakeisti mokesčių mokėjimo taisykles. Pernai, po trejus metus trukusio tyrimo, Europos Sąjungos (ES) konkurencijos prievaizdai nustatė, kad Airija buvo suteikusi JAV technologijų milžinei neteisėtą mokesčių lengvatą ir nurodė Airijai iš „Apple“ išsireikalauti 13 mlrd. Eur mokesčių ir palūkanas.
  • „Apple“ išpardavė visas „AirPods“ ausines ir dabar jas užsakius galima tikėtis jų pristatymo tik sausio mėnesį. Matyt daug kas šias 179,00 € kainuojančias ausines ras po eglute.
  • Vargu ar daugeliui tenka dažniau nešiotis „iMac“ kompiuterius, tačiau jei tenka — gerai pažįstami su tuo susiję nepatogumai, kuriuos išspręsti gali „Lavolta“ sukurta „iMac“ tašė — sukurta Londone įsikūrusio skaitmeninių produktų dizainerio. Šiame krepšyje yra numatyti specialūs skyriai klaviatūrai, Magic Trackpad ir Magic Mouse.
  • Karl Ackerman, Wall Street’o analitikas iš „Cowen & Co“, savo klientams išsiuntinėjo žinutę, kad „iPhone X“ pardavimų rezultatai yra prastesni nei buvo tikėtasi iš pradžių. Analitikas rašo, kad 2017 metų „iPhone“ modeliai („iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“, „iPhone X“) pardavimai yra gana geri, tačiau ne pakankamai, nes daug pirkėjų renkasi senesnius „Apple“ telefonų modelius. Analitikas mano, kad šį mėnesį pasibaigiančio pirmo 2018 „Apple“ fiskalinių metų ketvirčio rezultatuose gali matytis 79 mln. vnt. parduotų „iPhone“ skaičius ir lyginant su pernai metų tuo pačiu ketvirčiu (78,29 mln. vnt.) tai būtų tik truputį daugiau. Antrojo ketvirčio metu, kuris prasideda sausį ir baigiasi kovą metu, analitikas mano „Apple“ parduos 56 mln. vienetų. „iPhone“. Per antrą 2017 metų ketvirtį „Apple“ pardavė 51,2 mln. vienetų „iPhone“. Nežiūrint dabartinio nepasitenkinimo, „Apple“ investuotojai tikisi, kad sekantys ketvirčiai parodys didesnį pardavimų augimą.
  • „iOS App Store“ pasirodė nemokamas žaidimas „Rainbrow“ valdomas antakių judesiais.
  • „Apple“ išplatino programuotojams skirtų: „macOS 10.13.3“, „iOS 11.2.5“, „tvOS 11.2.5“ ir „watchOS 4.2.2“ antras beta versijas. Kompanija taip pat išleido ir antras viešų „iOS 11.2.5“, „watchOS 4.2.2“ ir „tvOS 11.2.5“ versijas.
  • Panašu, kad „Apple“ pagaliau susitvarkė su „iPhone X“ gamyba ir dabar kompanijos internetinėse parduotuvėse užsakius šį telefono modelį jo pristatymo galima tikėtis jau sekančią dieną.
  • Gali būti, kad kai kuriuose „iDeal“ salonuose suinteresuoti jau sekančią savaitę galės pačiupinėti „iMac Pro“.
  • Pirmadienį Floridos valstijos policija sulaikė UPS kurjerį. Pasirodo šis, pagal nurodytą adresą pristatė „iPhone X“, tačiau po poros valandų grįžo ir jį paėmė. Jau sulaikytas, policijoje paklaustas kodėl taip pasielgė, Jason Mohn paaiškino, kad toks telefonas kainuoja 999 USD, o su mokesčiais 1068 USD, o jis norėjo savo draugui jį padovanoti Kalėdoms. Dabar jam pateikti kaltinimai vagyste.
  • Amerikietis režisierius Ben Pluimer paskelbė video, kuriame autoriaus žodžiais tariant iPhone skambučio melodiją čiulbanti papūgėlė. Tiesa ją ji čiulba tik tada kai yra prastos nuotaikos (pavyzdžiui šeimininkas ruošiasi išeiti).
  • Antradienį neseniai „Apple“ įsigyta „Shazam“ paslauga išleido savo aplikacijos atnaujinimą. Dabar, „iOS“ įrenginių naudotojams nauja aplikacijos versija leidžia atpažinti dainą net tada kai prisijungimas prie interneto silpnas ar jo visai nėra. Tuo atveju jei prisijungimas prie interneto prastas — aplikacija išsaugo muzikos kūrinio fragmentą įrenginio atmintyje ir persiunčia jį į serverius atpažinimui kai įrenginys vėl prisijungia prie interneto.
  • Kai „Apple“ išleido „iOS 11“, be visų kitų atnaujinimų kompanija atnaujino ir „App Store“ piktogramą, kurioje pavaizduota stilizuota „A“ raidė. Tačiau, panašu šis atnaujinimas nebus kompanijai susijęs su maloniais prisiminimais, nes Kinijos rūbų kompanija KON padavė „Apple“ į teismą, nes kiniečių įsitikinimu „Apple“ pažeidė Kinijos autorinių teisių įstatymą.
    Kinijos rūbų kompanijos KON logo ir iOS 11 App Store piktograma
  • „KGI Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad antrame sekančių metų ketvirtyje „Apple“ turėtų išleisti atnaujintas „AirPods“ ausines, kurios tikėtina bus ir brangesnės už dabartines.
  • Hmmm… „Apple“ atmetė „Appleindider’io“ atnaujintą ir „iPhone X“ aplikaciją, nes šis portalas publikavo naujieną apie tai kad „Alibaba“ programišiai jeilbreak’ino „iOS 11.2.1“ įdiegtą „iPhone X“ telefone.
  • Novosibirsko (Rusija) miesto antstoliai sulaikė skolininką tada kai šis stovėjo eilėje nusipirkti „iPhone X“. Vyras buvo skolingas 120 tūkstančių rublių (apie 1 735 €). Skolininkas taip ir liko be „iPhone X“, nes atidavė visą skolą tiesiog parduotuvėje. Nėra aišku kaip UFSSP (Управление Федеральной службы судебных приставов) sužinojo apie tai, kad vyriškis turi pinigų ir kur bei kada juos planuoja išleisti, bet tikėtina, kad jis arba pasigyrė kur nors soc. tinkluose arba šiaip kam nors leptelėjo.
  • Kalbama, kad gerindama ir unifikuodama naudotojų patirtis, sekančiais metais „Apple“ gali apjungti „iOS“ ir „macOS“ aplikacijas. Sakoma, kad kompanija išleis įrankį leidžiantį programuotojams kurti aplikacijas, kurios veiktų nepriklausomai nuo to, kurioje aplinkoje („iOS“ ar „macOS“) yra įdiegtos. Tikėkimės tai nepadarys aplikacijų super-gremėzdais ir „macOS“ aplinkoje veikiančios aplikacijos nesupaprastins iki jos „iOS“ sesutės lygio.
  • Gal ką sudomins apsauginis „iPhone“ ekrano stiklas, kuris ne tik saugo ekraną, bet dar ir yra išmanus ir gali tingių pirštų savininkams labai patikti. Jei manote, kad tokio norėtumėte — „pabackinkite“ Intelli+ : The Smartest iPhone Screen Protector projektą ir gal jums pasiseks.
  • cashless.pl rašo, kad sekančių metų antrame ketvirtyje lenkijoje gali pradėti veikti „Apple Pay“ paslauga. Keli nepriklausomi šaltiniai teigia, kad yra aktyvių derybų tarp „Apple“ ir penkių šalies bankų, tokių kaip „Alior“, BZ WBK ir „mBank“ požymių.
  • Neseniai „Reddit“ tinkle atsirado diskusija apie tai ar „Apple“ specialiai lėtina senesnius „iPhone“ taip versdama pirkti naujus. Po kelių dienų „Geekbench“ programuotojas John Poole „iOS 10.2.1“ kode aptiko požymių rodančių, kad „Apple“ specialiai lėtina telefonų, kuriuose yra senesnis akumuliatorius darbą. Tai apsaugo senesnį akumuliatorių turintį telefoną nuo staigaus išsijungimo bei leidžia nors ir lėčiau, bet telefonu dienos bėgyje naudotis ilgiau. Tai ko gero priešingas veiksmas nei vertimas pirkti naują telefoną. Tokiame telefone pakeitus akumuliatorių nauju — šis vėl tampa spartus. Tai patvirtino ir „Apple“.
  • Maximos Angelakis sukūrė gana patrauklios tamsios „iOS“ temos konceptą. Aš nesu tamsių temų fanas, tačiau „iPhone X“ tokios pilnavertės tamsios temos atsiradimas būtų sveikintinas ir naudingas.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ 46-tą versiją.
  • „Bloomberg“ rašo, kad „Apple“ planuoja „Apple Watch“ įdiegti EKG širdies monitoringo sistemą.
  • KGI analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad 2019 metais „Apple“ planuoja į „iPhone“ dėti didesnės talpos akumuliatorius.
  • Naujoje „Strategy Analytics“ ataskaitoje teigiama, kad naujos kameros yra labiausiai viliojantis ir dažniausiai „iPhone X“ pirkimo priežastimi esantis elementas. Tačiau, jau naudojantys „iPhone X“ geriausiai vertina „Face ID“.
  • Teismų praktika JAV yra giliai įleidusi šaknis į amerikiečių gyvenimą. Teismai sprendžia ne tik nusikaltimus, bet ir nesutarimus tarp kaimynų, paslaugų gavėjų ir tiekėjų, neretai net gatvėje už mažutį nusižengimą vairuojant baudžiantis (jei vis tik nutarė skirti baudą vietoje pagrūmojimo pirštu) policininkas neturi nė mažiausio supratimo kokio dydžio bus bauda, nes ją nustatys teismas. Iš vienos pusės tai patogu, iš kitos pusės tai sukuria nemažai absurdo. Atsiranda įvairių norinčių išgarsėti ar tiesiog pasipinigauti tokiu būdu. Štai „ant dienų“ vienas L.A. gyventojas Stefan Bogdanovich padavė „Apple“ į teismą už tai, kad ši lėtina senesnius „iPhone“. Jis nenaudoja nei „iPhone X“, nei „iPhone 8“ todėl jaučiasi įskaudintas nes jo telefonas dirbtinai lėtinamas ir jam tai sukelia dideles kančias.
Jei įsigyjate prekę „Mac Arena“ svetainėje paspaudę ant nuorodos į „Amazon“ svetainę — „MacArena“ gauna nedidelį mokestį.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento kai kurių aplikacijų kainos didesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi stengiausi sužiūrėti visas, gali būti kad kokios poros aplikacijų kainos praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Gražių švenčių!
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų