Nauja vairuojantiems iPhone naudotojams skirta iOS 11 funkcija

Tai, kad naudotis mobilaus ryšio priemonėmis, kai jomis naudojamasi rankomis, vairuojant automobilį yra pavojinga – žino kiekvienas. „iOS 11“ yra nauja funkcija padėsianti atsispirti pagundai skaityti/rašyti žinutes ir pliurpti telefoną paėmus į rankas.

Mobilaus telefono naudojimas ir ypač žinučių rašymas yra pavojingas. Naudotis mobilaus ryšio priemonėmis, kai jomis naudojamasi rankomis (išskyrus atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas) draudžiamas ir kelių eismo taisyklių, bei geriausiu atveju gali užtraukti 60–90€ baudą, o blogiausiu atveju baigtis artimųjų arba jūsų pačių ašaromis, sudaužytomis viltimis, transporto priemonėmis ir visa eile kitų nemalonumų. Jau nekalbant apie vairuotojus, kelių konservatorių bei Valstiečių ir žaliųjų frakcijos atstovų teikiamomis pataisomis planuojama siekti, kad būtų būtų uždrausta pėstiesiems naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis pėsčiųjų perėjose, jeigu jomis naudojamasi rankomis. Asmeniškai aš, tokiai pataisai pritariu, nes mūsuose labai didelė dalis pėsčiųjų visai nesijaučia eismo dalyviais, jau nekalbant apie taisyklių žinojimą, jų laikymąsi (tiesa, dažnam vairuotojui taip pat vertėtų atnaujinti savo KET žinias, nes panašu, kad nemaža dalis ratuotųjų jas taip pat yra primiršę). Tačiau, dabar ne apie tai.

„iOS 11“ „Apple“ įdiegė „Do Not Disturb While Driving“ funkciją, kuri eliminuoja pagundą atsakyti ar skaityti žinutes vairuojant, o žinutę siuntusį informuoja automatiniu atsakymu, kad šiuo metu atsakyti negalite, nes vairuojate. Ši funkcija taip pat blokuos ir telefoninius skambučius, nebent įrenginys yra pajungtas prie automobilinės „Bluetooth“ laisvų rankų įrangos.

Tai nėra funkcija, kuri bus privaloma, tačiau aš rekomenduočiau daugeliui „iPhone“ su įdiegta „iOS 11“ naudotojų, ją įjungti. Net ir turint automobilyje laisvų rankų įrangą, ši funkcija apsaugos nuo pagundos skaityti ir rašyti trumpąsias žinutes ir manau išgelbės ne vieną gyvybę.

Kaip naudotis „Do Not Disturb While Driving“ funkcija

  1. Atidarykite Settings aplikaciją
  2. Paspauskite ant Do Not Disturb
  3. Do Not Disturb While Driving skirsnyje paspauskite ant Activate
  4. Pasirinkite šios funkcijos aktyvavimo būdą. Manually – reiškia, kad turėsite šią funkciją aktyvuoti patys paspausdami ant atitinkamos (automobilio piktogramos) „Control Center“. Pasirinkus Automatically – režimas aktyvuojamas automatiškai kai aptinkamas atitinkamas judėjimo greitis.
  5. Paspauskite ant Auto Reply To ir pasirinkite kam turi būti siunčiamos žinutės, kad šiuos metu negalite atsiliepti ar atsakyti į žinutę. Galima rinktis iš no one, recent contacts, favorite contacts ir everyone
  6. Paspauskite ant Auto-Reply
  7. Įveskite žinutės, kuri bus automatiškai išsiunčiama tiems kas jums rašo kai vairuojate. Žinutės tekstas yra įvestas automatiškai, tačiau jei jis jums netinka — galite jį pakeisti savuoju.

„Apple“ yra numačiusi ir prasiveržimo per „Do Not Disturb While Driving“ funkcijos apribojimus. Jei žinutėje pateikta informacija iš ties svarbi ir skubi – rašantis žinutę, atsakydamas į automatinį atsakymą, gali pasiųsti dar vieną žinutę su tekstu „urgent“ (neatidėliotina, skubu). Tokia žinutė leis informuos jus, kad turite sustoti, išjungti variklį ir susisiekti su tuo žmogumi.

Tai viskas ką reikėtų savo telefone su įdiegta „iOS 11“ padaryti vairuojantiems „iPhone“ naudotojams norint sukonfigūruoti „Do Not Disturb While Driving“ režimą. Aišku, patogiau jį nustatyti automatiniame režime ir jei kartais atsidursite keleivio kėdėje ir „Do Not Disturb While Driving“ režimas automatiškai aktyvuosis – bandant atrakinti telefoną pamatysite pranešimą, kad aktyvus „netrukdymo“ režimas ir bus pateikta galimybė jį atjungti laikinai ar visai išjungti šią funkciją.

Naudojantis „Maps“ aplikacija vairuojant kai aktyvuotas „Do Not Disturb While Driving“ režimas informaciniai aplikacijos pranešimai yra rodomi, tačiau „Apple“ tai gali pakeisti bet kurio atnaujinimo metu. Naudodami šį režimą, automobilyje galėsite klausytis muzikos – „Do Not Disturb While Driving“ režimas šios galimybės neblokuoja.

Vairuokime saugiai

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų