Kaip sužinoti kokia „iOS“ versija įdiegta „iPhone“ neatidarius dėžutės

„iPhone 7“ ant dėžutės

Kai kuriems „iPhone“ pirkėjams svarbu ne tik žinoti, kad jie iš tikro perka „iPhone“, net ir kokia „iOS“ versija jame įdiegta.

Yra dalis, nors ir nedidelė, „iPhone“ naudotojų, kuriems svarbu žinoti kokia „iOS“ versija įdiegta perkamame telefone. Priežasčių tam gali būti kelios – vieni nori, kad telefone būtų įdiegta ta operacinės sistemos versija su kuria tas modelis buvo išleistas, kiti – „kailbreak’eriai“ nori turėti telefoną su operacine sistema, kuriai išleistas „nulaužimas“.

„Kaip sužinoti kokia „iOS“ versija įdiegta “iPhone” neatidarius dėžutės“ – tai nėra klausimas užduodamas darbo pokalbyje „Apple“ kompanijoje ir atsakymui į jį nereikia jokių super savybių, tačiau žinoti tai gali būti pravartu.

Žemiau aprašytas būdas galioja ne tik „iPhone“ – naudojantis juo galima nustatyti (apytiksliai) kokia „iOS“ versija įdiegta ir kituose „iOS“ operacinės sistemos pagrindu veikiančiuose įrenginiuose.

Ant „iOS“ įrenginių dėžutės būna užrašytas serijinis įrenginio numeris, kuriame užkoduota ir įrenginio pagaminimo data. Paprasčiausias būdas sužinoti pagaminimo datą, yra įrenginio serijinį numerį įvesti svetainėje adresu: sndeep.info.

Žinodami įrenginio pagaminimo datą – metus ir savaitę, apsilankę „Wikipedia“ svetainės „iOS version history“ skyriuje galime sužinoti kokia „iOS“ versija tą savaitę buvo naujausia – greičiausiai ji ir bus įdiegta tame „iOS“ įrenginyje. Jei įrenginio pagaminimo data yra versijų sandūroje – gali būti tiek viena, tiek ir kita susiduriančios „iOS“ versijos. Pavyzdžiui 2016 metų 16 savaitę išleistame „iOS“ įrenginyje, labai tikėtina, bus įdiegta „iOS 9.3.1“, nes šią versiją „Apple“ išleido 2016 metų kovo 31 dieną, o sekanti „iOS 9.3.2“ pasirodė gegužės 16.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų