Kaip peržiūrėti „Live Photos“ Mac kompiuteryje

„Live Photos“ (gyvų paveikslėlių) galimybė, kurią turi poros paskutinių kartų „iPhone“, tam tikrose situacijose gali būti visai smagi, nors ir užima papildomą vietą įrenginyje. Šias nuotraukas galima peržiūrėti ir „Mac“ kompiuteriuose.

Fotografuojant „Live Photos“ režimu, galima „pagauti“ gana smagių momentų, kurie liktų „už kadro“ fotografuojant įprastiniu, tik akimirką trunkantį momentą užfiksuojančiu režimu. Taip, tokio režimo naudojimas užima kiek daugiau vietos „iPhone“, tačiau dabar jau ir norėdamas nenusipirksi 16GB „iPhone“ todėl vietos telefone turėtų užtekti ir „Live Photos“ tipo nuotraukoms.

„Live Photos“ tipo nuotraukos yra pažymėtos „jaučio akies“ piktograma „Live Photos“ piktograma

Kad naujuose „iPhone“ galima ne tik fotografuoti, bet ir peržiūrėti „gyvuosius paveikslėlius“ žino kiekvienas „iPhone“ naudotojas, apie tai, kad nors tokių nuotraukų negalima nufotografuoti senesniais „iPhone“ modeliais, tačiau galima jas peržiūrėti – žino senesnių „iPhone“ modelių savininkai. Keista, tačiau panašu ne visi „Mac“ kompiuterių naudotojai žino, kad tokias nuotraukas galima peržiūrėti ir „Mac“ kompiuteryje. Apie tai, kaip „Live Photos“ tipo vaizdus peržiūrėti „macOS“, skaitykite žemiau – tai paprasta ir nereikės jokių Terminalų ar kitokių gudrybių.

  1. Įsitikinkite, kad esate perkėlę iš „iPhone“ vieną ar daugiau „Live Photos“ tipo vaizdų į „Photos“ aplikaciją kompiuteryje
  2. Atidarykite „Mac“ skirtą „Photos“ aplikaciją ir jos biblioteką, kuriame esate išsaugoję „gyvuosius paveikslėlius“.
  3. Atidarykite „Live Photos“ albumą — jei turite išsaugojęs šio tipo nuotraukų „Photos“ bibliotekoje, tokį albumą turite matyti aplikacijos albumų sąraše
    „Live Photos“ vaizdų albumas „macOS“ skirtoje „Photos“ aplikacijoje
  4. „Atgaivinti“ vaizdą nuotraukose galima dviem būdais
    1. užvedus pelės žymeklį ant mažo nuotraukos vaizdo (thumbnail’o)
    2. atidarius didelę nuotraukos kopiją, pelės žymeklį užvedus ant nuotraukos viršuje/dešinėje esančios „Live Photos“ piktogramos su užrašu „LIVE“.
Jei nematote šoninės juostos „Photos“ aplikacijoje (kaip parodyta paveikslėlyje aukščiau) – iš „Photos“ meniu pasirinkite ViewShow Sidebar arba pasinaudokite klavišų kombinacija Alt ⌥-Cmd ⌘-S. Kai atjungtas šoninės juostos rodymas, „Photos“ aplikacijoje ir „Abums“, „Memories“, „Projects“ ir t.t. rodomi viršuje – „Live Photos“ greta jų galite ir nematyti. Papildomai, jei nenaudojamas „Sidebar’as“ „gyvos nuotraukos“ neišskiriamos ir specialia piktograma.

Viskas „Apple’iškai“ paprasta – beveik taip pat paprasta (jei ne dar paprasčiau), kaip „Live Photos“ tipo nuotrauką pažiūrėti lietimui jautrų ekraną ir „3D Touch“ funkcionalumą palaikančiame „iPhone“.

„Live photo“ nuotraukos pavyzdys.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 6 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Pas mane Mac'as su naujausia sierra, bet nėra tokio skyrelio "live photos". Nor pačių "live photo" koks 20 vnt., kurios puikiai juda manąjame SE.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų