Kaip identifikuoti 32-bitų aplikacijas įdiegtas iPhone

Artėja diena, kai „Apple“ nutrauks 32-bitų aplikacijų palaikymą.

Diena, kai „Apple“ nutrauks draugystę su 32-bitų aplikacijomis (ir įrenginiais) artėja nenumaldomai. Gali būti, kad ir jūsų „iPhone“ yra ne viena tokia aplikacija ir gal būt net esate susieję savo įpročius su ja jau ne vienerius metus.

„iOS 10.3“ atnaujinime „Apple“ įdiegė galimybę įrenginiuose pažiūrėti kokios 32-bitų aplikacijos yra įdiegtos ir patikrinti ar toms aplikacijoms yra galimi atnaujinimai.

Norėdami savo „iPhone“, „iPad“ ar „iPod touch“ patikrinti kiek/ar turite įdiegę 32-bitų aplikacijų ir jei reikia, kol jos dar palaikomos permąstyti jų likimą:

  • savo „iOS“ įrenginyje atidarykite Settings aplikaciją
  • paspauskite General
  • paspauskite About
  • paspauskite Applications ir pamatysite įrenginyje įdiegtų 32-bitų aplikacijų sąrašą

Jei Applications yra neaktyvus paspaudimui – jūsų „iOS“ įrenginyje 32-bitų aplikacijų įdiegta nėra.

Priklausomai nuo aplikacijos ir turimo 32-bitų aplikacijų kiekio, labai tikėtina kad kai kurios jų nebus atnaujintos (jei nebuvo atnaujintos tiek laiko) ir jei tai taikomosios aplikacijos, kuriomis esate pripratę naudotis eilę metų – ko gero reikėtų rasti joms 64-bitų alternatyvas.

Tai nėra nors nors netikėtas „Apple“ veiksmas. Jau nuo 2015 metų, kai pasirodė „iOS 9“, kompanija perspėjo aplikacijų kūrėjus, kad 32-bitų aplikacijos gali veikti lėčiau, o „iOS 10.3“ beta „Apple“ jau atvirai informuoja, kad 32-bitų aplikacijos nebus palaikomos būsimoje „iOS“ versijoje — matyt omenyje turima „iOS 11“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų