iOS 10.3.2 gali slėpti nemalonų siurprizą

Nors „iOS 10.3.1“ atnaujinimas slėpė malonų siurprizą – yra stulbinančiai stabilus, sekanti „iOS 10.3.2“ versija gali nemaloniai nuteikti milijonus „iPhone“ naudotojų.

Iš karto pradedant nuo reikalo, „iOS 10.3.2“, jei „Apple“ nieko nepakeis, gali „už borto“ palikti milijonus „iPhone“ naudotojų. Iki šiol „Apple“ nebuvo taip pasielgusi ne pagrindinio „iOS“ versijos atnaujinimo metu.

„iPhone“ modeliai, kuriems gali nebūti leista įdiegti sekančios, „iOS 10.3.2“ versijos yra „iPhone 5“ ir „iPhone 5c“. Reikalas tas, kad abu šie „iPhone“ modeliai naudoja 32-bitų architektūrą, o „iOS 10.3.2“ (bent jau dvi išleistos beta versijos) palaiko išskirtinai tik 64-bitų architektūrą. Joks ankstesnės „iOS“ versijos atnaujinimas nenutraukdavo „iPhone“ kartos palaikymo ir dažniausiai būdavo skirtas tik klaidų ištaisymui bei naujų funkcijų įdiegimui. Tiesa, kartais naujos, „iOS“ atnaujinime atsiradusios funkcijos nebūdavo skirtos senesnės kartos įrenginiams, o kai kurie atnaujinimai, būdavo skirti tik tam tikriems telefonų modeliams (pvz. „iOS 10.0.3“ skirtas tik „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“).

Panašu, kad „iOS 10.3.2“ nutrauks „Apple“ tradicijas kai visi „iOS“ versijos atnaujinimai tinka visiems tą „iOS“ versiją nuo pradžių palaikantiems „iOS“ įrenginiams. „iOS 10.3.2“ beta versijos tinka visiems nuo pradžių „iOS 10“ palaikiusiems įrenginiams: „iPad Mini 2“ ir naujesniems, 6-tos kartos „iPod touch“, bet kalbant apie „iPhone“ – šis atnaujinimas, sprendžiat iš dabartinių beta versijų palaikys tik „iPhone 5s“ ir naujesnius „iPhone“ modelius.

Tiesa, beta versijose ši informacija nėra minima. Ten rašoma, kad atnaujinimas ištaiso klaidas naudojantis trečių šalių VPN aplikacijomis bei SiriKit komandų naudojamų su automobilinėmis sistemomis klaidas.

Kiek „iPhone“ naudotojų gali nuliūdinti ši žinia? „Apple“ niekada neskelbė „iPhone 5C“ pardavimų rezultatų, išskyrus tuos mitus, kad šie modeliai „yra nepaprastai populiarūs“. Tačiau „iPhone 5“ buvo parduota daugiau nei 90 milijonų vienetų ir net turint omenyje nemažą šių „iPhone“ modelių naudotojų skaičių, kurie savo „iPhone 5“ pakeitė naujesniu modeliu – labai tikėtina, kad „iPhone 5“ ir „iPhone 5c“ naudotojų armija vis dar labai nemenka.

Žingtelėjus žingsnį atgal ir į situaciją pažvelgus „bendriau“ – „Apple“ savo įrenginius palaiko ilgiau nei jos konkurentės. Pavyzdžiui „Google“ žada savo flagmanams „Pixel“ ir Pixel XL“ tik dviejų metų „Android“ palaikymą, tuo tarpu „iPhone 5“ ir „iPhone 5c“ palaikomi nuo 2013 metų.

Šis kompanijos žingsnis, jei gali įvaryti šiek tiek nervinio drebulio visiems „iPhone“, „iPad“ ir „iPod touch“ naudotojams, nes jo nešama žinutė yra ta, kad jei jūsų/mūsų įrenginys palaiko naują „iOS“ versiją – nebūtinai viduryje tos versijos atnaujinimų, tas palaikymas nebus nutrauktas ir jūs/mes galime jaustis ramūs ir garantuoti, kad visų metų bėgyje gausime Visus tai „iOS“ versijai skirtus atnaujinimus.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų