Apple atsisako atrakinti mirusio jaunuolio iPad

Temos: Apple, iPad, Saugumas

„Apple“ smūgis „šlapiu skuduru“ gedinčiai šeimai per veidą.

Britų šeima negaili „Apple“ adresu šiurkščių žodžių, nes kompanija atsisako atrakinti mirusiam 18-mečiui sūnui ir broliui priklausiusio „iPad“.

Liam Wright, mirė gruodžio mėnesį nuo kaulų vėžio (osteosarkomos). Jam buvo per daug sudėtinga apie tai kalbėti su savo šeima todėl savo paskutinius pageidavimus ir norus laidotuvėms jis užrašė savo „iPad“. Sūnui mirus, šeima negalėjo jų norų perskaityti, nes negalėjo atrakinti „iPad“, ir teko jį palaidoti taip jo norų ir nesužinojus.

Liam’o sesuo sako, kad jie visaip bandė gauti prieigą prie „iPad“, tačiau nesėkmingai – kiekvienas bandymas būdavo kaip atsitrenkimas į betoninę sieną. „Apple“ pareiškė, kad negalės atblokuoti įrenginio, jei nėra mirties liudijimo ir atitinkamo, advokato pasirašyto laiško. Kai mirties liudijimas ir advokato laiškas buvo išsiųsti „Apple“, kompanija teigia, kad šeima išsiuntė neteisingą informaciją ir dabar reikalauja teismo sprendimo.

Be paskutinių, Liam’o norų, „iPad’e“ yra daug jo nuotraukų ir video, kurias šeima norėtų turėti, - rašo „DailyMail“.

Žiūrint iš vienos pusės, atrodo, „Apple“ elgiasi teisingai taip laikydamasi savo pradėtos saugumo politikos, nes jei atrakinsi vienam — tuojau pat pasipils „saugumiečių“ reikalavimai atrakinti ir jiems. Žiūrint iš kitos pusės, apmaudu, kad šeima negali sužinoti sūnaus paskutinių norų ir turėti jo nuotraukų ir video.

Nuotraukos: Facebook/dailymail.co.uk

Tai nėra pirmoji panaši istorija, kai „Apple“ atsisako atrakinti mirusio žmogaus „iPad“ ar reikalauja teismo sprendimo.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų