Tinklo problemų sprendimas išvalant DNS kešą OS X Yosemite

Kartais galite atsidurti situacijoje, kurioje reikės išvalyti Mac kompiuterio DNS kešą.

Kartais norint pradėti naudoti naują serverį, pritaikyti DNS pakeitimus ar net išspręsti kai kurias OS X kompiuterinio tinklo problemas gali tekti išvalyti DNS kešą. Daugeliu atveju jei nesate sistemų/tinklo administratorius ar web dizaineris - jums to daryti nereikia, tačiau OS X Yosemite Apple pakeitė DNS procesų apdorojimą ir šie retkarčiais užstringa, todėl išvalyti DNS kešą gali tekti ir paprastam vartotojui.

Beveik su kiekviena nauja OS X versija, Apple pakeičia DNS kešo išvalymo komandą ir žemiau aš aprašysiu kokios DNS kešo išvalymo komandos yra OS X  Yosemite, nes senoji „mDNSResponder“ komanda OS X Yosemite nebeveikia.

OS X naudoja dvi DNS kešavimo sistemas.

MDNS (Multicast DNS) kešo valymas

MDNS Cashe arba Multicast DNS paskirtis yra aptarnauti nulinės konfigūracijos servisus vietiniame tinkle. Norėdami išvalyti MDNS kešą atidarykite Terminal aplikaciją ir joje įveskite šią komandą:

sudo discoveryutil mdnsflushcache
ir spauskite Enter ↲. Jei bus prašoma įvesti slaptažodį - įveskite ir spauskite Enter ↲. Atminkite, kad vedant slaptažodį nematysite jog rašote todėl būkite atidūs jį vesdami.

UDNS (Unicast DNS) kešo valymas

Antrasis DNS kešas yra UDNS arba Unicast DNS ir jo paskirtis susieti tinklo adresus su tinklo galutiniais adresais (endpoint). Norėdami išvalyti UDNS kešą: atidarykite Terminal aplikaciją ir jos lange įveskite komandą:

sudo discoveryutil udnsflushcaches
ir spauskite Enter ↲ Jei bus prašoma įvesti slaptažodį - įveskite ir spauskite Enter ↲. Atminkite, kad vedant slaptažodį nematysite jog rašote todėl būkite atidūs jį vesdami.

MDNS ir UDNS kešo išvalymas kartu

Jei notite vienu Enter ↲ paspaudimu išvalyti MDNS ir UDNS kešą - apjunkite komandas į vieną komandinę eilutę jas atskirdami kabliataškiu:

sudo discoveryutil mdnsflushcache; sudo discoveryutil udnsflushcaches

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų