Darbas su „Finder“ - langų atskyrimas ir sujungimas

Dar „OS X Mavericks“ „Mac“ kompiuterių vartotojams atsirado galimybė naudoti „tab’us“ nediegiant Finder įskiepių ar nediegiant kitų aplikacijų dubliuojančių „Finder“.

Daug „Mac“ vartotojų troško turėti galimybę naudoti tab’us Finder aplikacijoje ir kai „Apple“ „OS X Mavericks“ tokią galimybę suteikė… nemažai „Mac“ kompiuterių vartotojų naudoja šią funkciją tačiau vis dar neretai galima pamatyti „Finder“ langais nusėtą kompiuterio ekraną ir pūkščiančius vartotojus bandančius juos surikiuoti taip, kad pastarieji neužimtų visos ekrano erdvės (ypač jei naudojami Mac kompiuteriai su mažučiais ir ne „Retina“ ekranais).

Kaip apjungti „Finder“ langus

Jei esate atsidarę daug Finder langų visus juos apjungti - paversti lentelėmis yra labai paprasta - tereikia iš Finder aplikacijos meniu pasirinkti: WindowMerge All Windows.

Kaip „Finder“ tab’ą paversti nauju langu

Turint daug „Finder“ aplikacijos tab’ų kartais patogu turėti vieną ar kitą atskirai ir galėti palyginti dviejų tabų turinį ar patogiau atlikti kitus veiksmus (pvz. failų kopijavimą į skirtingus aplankus).

Norint atskirti „Finder“ tabą yra du būdai:

  1. paimti už „Finder“ „tabo“ viršutinės dalies ir pertempti ją ant darbalaukio - „tabas“ pavirs atskirtu „Finder“ langu. OS X Finder aplikacijos tabų atskyrimas.
  2. pažymėti Finder tab’ą kurį notite atskirti ir iš „Finder“ meniu pasirinkti: WindowMove Tab to New Window
Jei šiuos veiksmus tenka atlikinėti dažnai, nenorint kaskart „užsukti“ į „Finder“ aplikacijos meniu - galima susikurti savo klavišų kombinacijas, kurios padės šiuos veiksmus atlikti greičiau ir patogiau.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Niekados nemegau pale tampyti failus ar katalogus, todel sis Finderis neprigijo man.
    As naudoju ForkLift, man labiau patinka po katalogus landzioti ar kopijuoti klaviatura.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų