Office for Mac 2011 palaikymas

Microsoft sprendimas antroje 2015 metų pusėje išleisti naują Office for Mac versiją greičiausiai reikš keturių metų senumo Office for Mac 2011 palaikymo pratęsimą.

Penktadienį Microsoft pranešė, kad pirmoje 2015 metų pusėje išleis Office for Mac „Public beta“ versiją, o antroje metų pusėje tikisi išleisti ir galutinę, šio savo taikomųjų biuro paketo aplikacijų versiją. Dabartiniams Office for Mac 2011 vartotojams tai reikštų, kad jų naudojamų aplikacijų palaikymas bus nutrauktas greičiau nei per 14 mėnesių, o gal net ir po poros savaičių po to kai pasirodys naujoji Office 16 versija. Remiantis Microsoft palaikymo lentele, kompanija planuoja paskutinį Office for Mac 2011 atnaujinimą - saugumo klaidų ištaisymą išleisti 2016 metų sausio 12 dieną.

Kompanijoms, kurios naudoja Microsoft Office for Mac, nepriklausomai nuo to ar jos pasirinko Office 365 ar amžinų licencijų būdą, šis kelių mėnesio langas, norint įsisavinti ir savo poreikiams pritaikyti naujas aplikacijų versijas, gali būti per trumpas. Greičiausiai, vietoje to, kad savo greitai pasensiančių Office paketo aplikacijų vartotojus „pakišti po girnomis“, Microsoft su jais pasielgs taip pat, kaip pasielgė ir 2009 metais - pratęsė palaikymo laikotarpį.

Prieš penkerius metus, kai Microsoft išleido savo 2008 metų biuro aplikacijų paketo rinkinį, kuriame nebuvo palaikomas Visual Basic pagrindu veikiantis „macro“ kodas, Microsoft pratęsė Office for Mac 2004 palaikymo laikotarpį iki 27-erių mėnesių. Vietoje to, kad laikantis grafiko nutraukti Office for Mac 2004 palaikymą 2009 metų spalį, Microsoft vartotojams suteikė palaikomą pereinamąjį laikotarpį iki 2012 metų sausio, tikėdamiesi, kad jie savo sistemas atnaujins į Office for Mac 2011, kuriame buvo sugrąžintas Visual Basic macros palaikymas.

Office for Mac 2011 debiutavo 2010 metų spalį ir 2004 metų versijos vartotojams buvo suteiktas dviejų metų laikotarpis pasiruošti perėjimui prie naujos Office versijos. Jei Microsoft bus kilni ir šį kartą, ji pratęs Office for Mac 2011 palaikymą iki 2018 metų.

Informaciją apie Microsoft Office for Mac 2011 palaikymo terminus rasite Microsoft Office palaikymo puslapyje.

Outlook aplikacija iš Microsoft Office for Mac 2016
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų