Mac Pro - ekstremalus video montavimo testas

Tema: Mac Pro

Kompiuteris kainuojantis daugiau nei 10 000 litų turi atitinkamai ir veikti. Kai kurie PC vartotojai ne iš karto suprato, kame Mac Pro jėga kol entuziastai „neužkūrė“ ant jo Crysis 3 su 6-iais 27" monitoriais.

Tačiau Mac Pro kompiuteris sukurtas visai ne tam. Apple, greičiausiai, kūrė super galingą kompiuterį skirtą tiems kas dirba su video ir audio failų redagavimu.

Final Cut portalo entuziastai nutarė išbandyti Apple Final Cut Pro X aplikacijos galimybes ir parodyti ką gali ši „šiukšliadėžė“ tiems kas mėgsta komentaruose rašyti, kad „už tiek pinigų galima nusipirkti 10 Acer kompiuterių“.

Entuziastai nutarę „susprogdinti“ Mac Pro, Final Cut Pro X aplikacijoje sukūrė projektą su 1600 video sluoksnių ir nerado kokių programinių apribojimų sluoksnių kiekiui. Tiesa tokio projekto redagavimas gali tapti be galo sudėtingas, nes apkirpus video klipą, jis gali „nusileisti“ į žemiau esančių sluoksnių sąrašą ir jo paieška tarp tokio sluoksnių kiekio nėra tai apie ką svajoja tokį failą redaguojantis žmogus.

Final Cut Pro X entuziastai paveiksliuko dydį padidino iki 500 000 pikselių į plotį ir tokios galimybės egzistavimas įrodė, kad Apple Final Cut Pro X aplikacija jau dabar yra pasiruošusi bet kokiems ateityje atsirasiantiems nestandartiniams formatams. Pagaliau nenurimstantys ir limitų ieškantys entuziastai padidino projekto trukmę iki 558 dienų - pusantrų metų nenutrūkstamo video rodymo.

Entuziastai taip ir neaptiko kokio nors apribojimo ir Mac Pro ir Final Cut Pro X jau dabar yra pasiruošę ne tik 4K video formatui bet kai ateityje atsiras 8K - jis puikiai su juo susidoros. Tiesa, Final Cut Pro X pradėjo „praleidinėti“ kai kuriuos kadrus žiūrint šitokio projekto video medžiagą, bet tai pilnai suprantama, kad toks projektas aplikacijai pasirodė įtartinas. :)

Žemiau esančiame video pamatysite straipsnio pradžioje minėtą žaidimą „Crysis 3“ veikiantį ant Mac Pro per BootCamp paleistoje Windows 8 operacinėje sistemoje su 6x27" monitoriais bendroje 4800×1800 skiriamojoje geboje. Nors kur kas geresnis variantas, mano galva, būtų naudoti 1-ą 4K monitorių, tačiau galimybių demonstracijai ir toks variantas puikiai tinka.

Taip pat skaitykite:
Mac Pro, HP Z420 ir Lenovo ThinkStation S30 kainų palyginimas
Kiek kainuotų Mac Pro konfigūraciją atitinkantis Windows PC
Naujame Mac Pro galima pakeisti procesorių ir pakelti našumą 30 procentų
Dabar galite turėti Mac Pro su 128GB RAM
Apple Boot Camp naujuose Mac Pro kompiuteriuose nepalaiko Windows 7
Mac ar PC
Mac geriausias kompiuteris Windows OS
7 dalykai, kurių Mac vartotojams daryti nereikia

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų