Apple nepavyko pasiekti visiško Samsung produktų draudimo

Temos: Apple, Samsung, Teisė

Teisėja Lucy Koh atmetė Apple reikalavimą uždrausti į JAV įvežti 23 Samsung išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių modelius.

Apple pralošė paskutinį teisminės kovos su Pietų Korėjos kompanija raundą. Ilgai trunkančios teisinės kovos tarp šių kompanijų metu Apple buvo pateikusi teismui prašymą uždrausti į JAV įvežti ir prekiauti 23 skirtingais Samsung gamybos išmaniais telefonais ir planšetiniais kompiuteriais, tačiau paskutinio bylos posėdžio metu, teisėja Lucy Koh atmetė šį Apple prašymą.

Tačiau šio teismo posėdžio negalima vadinti visiška Samsung pergale, nes Koh palaikė Apple reikalavime priteisti iš Samsung papildomus 290 milijonų JAV dolerių prie jau priteistos 640 milijonų JAV$ sumos. Samsung teigė, kad ta suma turėtų būti 52 milijonai JAV$.

Pridėjus dabar teismo priteistus 290 milijonų JAV$ prie anksčiau teismo priteistų Samsung sumokėti Apple 640 mln. JAV$ gauname 930 milijonus JAV dolerių, o tai labai panaši suma į tą, kurios pradžioje (2012 metais) reikalavo Apple (1,05 milijardo JAV$).

Tiek Apple, tiek ir Samsung šį tesimo sprendimą gali apskūsti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų